Tokyo'da Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Karşı Sesler Yükseldi

Tokyo'da Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Karşı Sesler Yükseldi

Tokyo'da Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail... Tokyo'da düzenlenen Gazze'ye destek gösterisinde yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı seslerini yükseltti. "Özgür Filistin" ve "Acil ateşkes!" sloganları eşliğinde toplanan göstericiler, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Tokyo'da düzenlenen büyük çaplı gösteride, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı yüzlerce yerli ve yabancı Filistin destekçisi bir araya geldi. Shinjuku Tren İstasyonu önünde gerçekleşen etkinlikte, "Özgür Filistin" ve "Acil ateşkes!" sloganlarıyla İsrail'e karşı tepki gösterildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da, Filistin direnişinin sembol günlerinden biri olan 30 Mart Toprak Günü'nde "Gazze'ye Destek Gösterisi" düzenlendi. Yüzlerce yerli ve yabancı Filistin destekçisi, Shinjuku Tren İstasyonu önünde bir araya geldi. İsrail'in Gazze'deki soykırımı durdurması çağrısında bulunan göstericiler, "Özgür Filistin", "Gazze'de Soykırımı Durdurun" ve "Acil Ateşkes!" sloganları attılar.

Grup adına konuşan Filistinli Hamin Siyan, Toprak Günü'nün İsrail'in toprak gaspına karşı bir tepki olduğunu belirtti. Siyan, "Bugün, Japonlar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen insanlar, İsrail'in devam eden toprak gaspına karşı tepki göstermek için burada toplandık." dedi. Siyan ayrıca, Gazze'de soykırımın hala devam ettiğine dikkat çekerek, "İsrail'in Gazze'deki soykırımını ve toprak gaspını durdurmak için bu gösteriyi düzenliyoruz." şeklinde konuştu. Siyan, uluslararası topluma insanlık dramına karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Göstericilerden Tsukiji Ayokama ise eylemi Tokyo'nun en kalabalık tren istasyonu olan Shinjuku İstasyonu'nda düzenlemeyi tercih ettiklerini belirterek, "Japonya'da yaşayan herkesin Filistin'deki acı gerçeği anlamalarını sağlamak istiyoruz." dedi. Ayokama, bölgedeki şiddeti durdurmanın tüm dünyanın sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "İsrail'in insanları öldürmeyi bırakmasını ve işgalin sona ermesini talep ediyoruz. Filistin'in özgürlüğünü kazanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

30 Mart, Filistin'in kuzeyindeki Celile bölgesindeki Filistinlilere ait arazilere İsrail'in el koymasının protesto edildiği bir gün olarak biliniyor. 1976'da yaşanan bu olay, İsrail polisinin göstericilere ateş açması sonucu altı kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına yol açmıştı. O günden bu yana 30 Mart, Filistin direnişinin sembol günlerinden biri olarak anılmaktadır.

"Tokyo'da Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Karşı Sesler Yükseldi" haberi, 30 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Tokyo'da Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Karşı Sesler Yükseldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tokyo'da Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Karşı Sesler Yükseldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:27 Ortaköy Mahallesi'nde Sembolik Düğün: Eşeklerin Korunma Çağrısı
  2. 17:23 Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı Paris 2024 için 7 Sporcuyla Kota Aldı!
  3. 17:19 Galatasaray'ın Başarısının Sırrı: Okan Buruk'un Yenilikçi Oyun Taktiği
  4. 17:13 Türkiye'nin Nisan Ayı İhracatında %12'lik Artış
  5. 17:09 Genç Yetenek Lando Norris, Miami Grand Prix'inde Zafer Kazandı
  6. 17:05 Konyaaltı Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün Tutukluluğuna İtiraz
  7. 16:52 ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
  8. 16:49 Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
  9. 16:48 Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
  10. 16:47 Hazine işe koyuldu! Kripto paralara iki yeni vergi yolda
  11. 16:45 Yunusemre Belediyesi Yağlı Güreş Takımı'ndan Melih Özdemir Altın Madalya Kazandı
  12. 16:44 Beşiktaş, İtalya'ya yöneliyor: Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino hedefte
  13. 16:44 Nisan Ayında Enflasyon Yükselişte: TCMB Raporu Değerlendirmesi
  14. 16:43 Fransız Fırıncılar, Dünyanın En Uzun Bagetini Pişirerek Rekor Kırdı
  15. 16:38 Yellen, Japon Yenindeki Dalgalanmalara İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu
  16. 16:37 Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti
  17. 16:35 Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
  18. 16:30 Çorlu'da Apartman Patlaması: Bir Yaralı, Çevrede Hasarlar Oluştu
  19. 16:26 Rusya, Batılı Tehditlere Karşı Taktik Nükleer Silahları Devreye Sokuyor: Askeri Tatbikat Başlıyor
  20. 16:22 Emekli Maaşları Temmuz'da Artıyor! Ali Tezel Rakamları Açıkladı!
Dünya Haberleri