Tolga Şardan yazdı: Korkmaz’ın Ankara ziyaretinin bilinmeyenleri ve Avusturya’da yaşananlar

Tolga Şardan yazdı: Korkmaz’ın Ankara ziyaretinin bilinmeyenleri ve Avusturya’da yaşananlar

Tolga Şardan yazdı: Korkmaz’ın Ankara ziyare... Tolga Şardan, kara para akllakin suçlamasından gözaltında bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın firar etmeden önce Ankara’ya yaptığı ziyaret ve Avusturya’da tutuklanmasını yazdı.

T24 yazarı ve gazeteci Tolga Şardan, kara para aklayarak ABD’yi dolandırdığı suçlamasıyla Avusturya’da gözaltına alınan SBK Holding’in Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili kaleme aldığı yazısında, Korkmaz’ın yakalanmadan önce bir süre İsviçre’de bulunduğunu, daha sonra ‘telefonla bağlandığı son televizyon programı sebebiyle kaldığı yerin tespit edileceği endişesiyle Avusturya’ya geçmeyi tercih ettiğini belirtti.

“Korkmaz, Avusturya’ya adım atar atmaz ABD hemen devreye girdi ve kendi ülke yasalarına göre sabık olarak tanımladığı iş insanının gözaltına alınmasını sağladı” ifadesini kullanan Şardan, gözaltıdan sonra Ankara’da hareketlilik başladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“İçişleri Bakanı Soylu, gece yarısına kadar gelişmeleri makamından takip etti. Buradaki handikap, Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmeme olasılığıydı. Zira ABD’ye gönderilmesi halinde Korkmaz’ın, hakkındaki iddiaların yanı sıra yaşadığı süreçleri anlatmasıyla işler daha da karışacaktı. Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesinin sağlanması gerekiyordu. Ama bu yazıyı yazdığım dün öğle saatlerine kadar -Viyana Büyükelçiliği’nin diplomatik kanaldan girişim yapmasına rağmen- henüz böyle bir gelişme yaşanmadı. Aksine ibre halen ABD yönündeydi.

Soylu’yla birlikte hareketlilik yaşayan bir birim daha vardı o saatlerde. Korkmaz’ın hakkındaki suç dosyasını takip eden Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’ydi (KOM) burası. Korkmaz’ın gözaltına alındığı bilgisinin Ankara’ya ulaşmasının hemen ardından, tatil günü olmasına rağmen dairenin yöneticileri birer ikişer makamlarına geldi. KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu ve daireden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da makamlarına gelenler arasındaydı. Ki hatırlarsınız; Holoğlu, suç örgütü liderinin Korkmaz’ın yurt dışına kaçışı konusundaki açıklamalarında ismi geçen emniyet üst yöneticisi.”

PEKER’İN ‘SBK’NIN ANKARA GÖRÜŞMESİ’ İDDİASI

Sedat Peker’in “Korkmaz, 5 Aralık’ta Ankara’da Soylu ile görüştü, 6 Aralık günü Türkiye’den kaçtı” şeklindeki iddiasına da yer veren Şardan, şu ifadeleri kullandı:

“Korkmaz’ı Ankara’ya çağıran bizzat Holoğlu değil. Holoğlu’nun talimatıyla dairede görev yapan bir şube müdürü. Bu şube müdürünün görev alanı organize suçlarla mücadele etmek. Görevi organize suçla mücadele etmek olan şube müdürü, genel müdür yardımcısının talimatıyla hakkında adli soruşturma yürütülen bir şüpheliyi, İçişleri Bakanı ile görüşmek amacıyla Ankara’ya çağırıyor! Korkmaz da ilgili yerlerle irtibat kurduktan sonra Ankara’ya geliyor.

Sonrasında da Korkmaz’ı İçişleri Bakanı ile görüştürmek için Ankara’ya davet eden şube müdürü yine Soylu’nun onayıyla KOM Dairesi’nin yurt dışında irtibat görevlisi olarak atanıyor! Nasıl ama! Tesadüfler peş peşe gelişmiş. İşin diğer ilginç yönü daha var. Korkmaz, 5 Aralık 2020 cumartesi günü bakanlıkta ve emniyette mesainin olmadığı sırada Soylu ile görüşüyor. 6 Aralık Pazar günü yurt dışına çıkıyor.”

‘MAKAM MERDİVENİ BAŞINDA SOHBET!’

Şardan, yazısına şu soruları sorarak devam etti:

Korkmaz, 5 Aralık 2020 günü Soylu ile kaç kez görüştü? İlk görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine İstanbul’a doğru yola çıkan Korkmaz, geri dönüp bir kez daha Soylu ile görüştü mü? Korkmaz’ın bakanlığa gidişinde yanında emniyetten kimler vardı? Mesela bakan makamına çıkılan özel merdivenlerin başında Soylu’nun müsait olmasını beklerken kimlerle sigara tüttürdü? Bu isimler KOM’dan sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ve KOM Dairesi Başkanı Mahmut Çorumlu muydu? Ayaküstü sigara sohbetinde neler konuşuldu? Varlığı – yokluğu belli olmayan, düşük profilli Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, gelişmeler içinde yer alan ve Soylu’nun A takımındaki personeli hakkında idari soruşturma başlatacak mı? Yoksa bu kadar ağır ithamlar ve iddiaları, sıradan yurttaş gibi seyredecek mi?

Evvelden bu işlere girenlerde biraz korku, çekinme, tedirginlik, yakalanma endişesi olurdu. Şimdilerde bunlar bir yana, üstüne üstlük pervasızlık var, korkusuzluk hâkim. Türkiye, 1996’daki Susurluk kazasıyla ortaya saçılan mafya – siyaset – devlet üçgenindeki bir dizi skandalın ardından yeni lakin farklı bir süreci yaşıyor şüphesiz. Bu sürecin sonuçları, ülkenin gelecek kuşaklarının ne ile karşılaşacağının da yanıtları olacak.”

YAZININ TAMAMI 

"Tolga Şardan yazdı: Korkmaz’ın Ankara ziyaretinin bilinmeyenleri ve Avusturya’da yaşananlar" haberi, 22 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Tolga Şardan yazdı: Korkmaz’ın Ankara ziyaretinin bilinmeyenleri ve Avusturya’da yaşananlar haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tolga Şardan yazdı: Korkmaz’ın Ankara ziyaretinin bilinmeyenleri ve Avusturya’da yaşananlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Otomotiv Haberleri