Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı

Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı

Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı Maden kazalarında yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına ödenecek tazminat tutarı 1 milyon TL oldu. Ancak toprak altındaki 9 madencinin yakınlarının bundan yararlanamayacağı ifade edildi.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde göçük altında kalan 9 maden işçisinin, yükseltilen yeni kaza teminatlarına dahil edilmediği açıklandı.

Sözcü’de yer alan habere göre, madende çalışan işçilere uygulanan ferdi kaza sigortasındaki teminat tutarı yeni yapılan düzenleme ile 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi. 19 Mart 2024’te yürürlüğe giren düzenlemeye göre maden kazasında yakınlarını kaybedenler, ölen her bir işçi için 1 milyon TL tazminat alacak. Ancak düzenlemeye geçici bir madde konularak İliç kazası dahil edilmediğinden bu madende yaşamını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödeneceği açıklandı.

Bu işçilerin yakınlarına Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigorta vasıtasıyla yapılacak teminat ödemeleri  ise yeni düzenlemenin haricinde yer alıyor.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Tarife ve Talimatı Tebliği’nde değişikliklere gitti, sakatlanma ve ölüm teminatı  kişi başı 1 milyon TL’ye; prim tutarı da 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye yükseltildi. Kazalarda sakatlanma ve ölüm teminatlarının Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi’ne mecburi olarak reasüre edilecek tutarın alt sınırı da kaza başına 1.5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye çıkarıldı. Bu tebliğin haricinde, idari kararla daha önce yalnız kömür ve krom madenlerinde uygulanan mecburi ferdi kaza sigortası tüm maden işletmeleri için mecburi hale getirildi. Bu nedenle işletmeler yer üstü ve yeraltı dahil tüm maden sahalarında çalışan işçileri için mecburi ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunda olacak.

ERZINCAN İLIÇ'TEKI ÇÖPLER ALTIN MADENI’NDE TOPRAK KAYMASI 

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold şirketine ait Çöpler Altın Madeni'nin bulunduğu geniş bir alanda, 13 Şubat saat 14.28'te toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan hızla aşağı doğru aktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu toprağın 800 metre hareket ettiğini belirtti. En az 9 işçi bu kayan toprağın altında kaldı. İhbarı üzerine bölgeye Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Fırat Nehri’ne doğru kayan devasa toprak yığınının, siyanür ve sülfürik asit ile yıkanmış malzemelerden oluştuğuna yönelik açıklamalar yapıldı. 

Şirketin, tüm itirazlara rağmen Murat Kurum’un Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde kapasite artırımına gittiği ve maden hakkında "ÇED raporuna gerek yok" kararı verildiği ortaya çıktı.  

"Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı" haberi, 21 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  2. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  3. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  4. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  5. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  6. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  7. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  8. 16:12 Threads adlı platform Türk Rekabet Kurumu'nun kararıyla yarından itibaren Türkiye'de kapanıyor
  9. 16:12 EPDK, tarife değişiklikleri yaptı!
  10. 16:12 Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
  11. 16:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak alamadığı iddialarına yanıt verdi
  12. 15:20 AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
  13. 15:19 Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
  14. 15:13 Mauro Icardi'den Erden Timur'a Teşekkür: Galatasaray'a İnanıyoruz!
  15. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
  16. 15:07 Transfer bombası: Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'a mı imza atacak?
  17. 15:07 Dikkatli Alışveriş! Etiketlere Dikkat Etmezseniz Sağlığınız Tehlikede Olabilir!
  18. 15:06 Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz: Demirtaş'tan Ekonomik Kurtuluş Çağrısı
  19. 15:06 Stresi Azaltmanın Pratik Yolları: Günlük Hayatın Kolay Reçetesi
  20. 15:05 Seda Bakan'dan Sosyal Medyayı Sallayan Fotoğraf: Yıldız Tilbe Yalnız Değildir!
Ekonomi Haberleri