Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu: "Hayır Çarşısı"nda 150 Bin Mutlu An!

Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu:

Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu: "Ha... "Toroslar Belediyesi'nin öncü sosyal belediyecilik anlayışını yansıtan 'Hayır Çarşısı', bugüne kadar 150 bin kişiye giyim yardımında bulunarak ihtiyaç sahiplerine umut oldu. Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında sunduğu önemli hizmetlerle dikkat çekiyor.

Toroslar Belediyesi, sosyal sorumluluk anlayışını yansıtan "Hayır Çarşısı" ile 150 bin kişinin yüzünü güldürdü. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren çarşı, depremzedelerden dar gelirlilere kadar 15 bin aileye giyim yardımında bulunuyor. Başkan Atsız Afşın Yılmaz, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek, Hayır Çarşısı'nın sevgi ve dayanışma izlerini taşıdığını vurguladı. Giysiler, cinslerine göre tasnif edilip, kayıt sistemine tabi olarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sunuluyor. Bu hizmetle Toroslar Belediyesi, vatandaşlarına umut dolu bir yardım eli uzatıyor.

TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN SOSYAL BELEDİYECİLİKTEKİ BAŞARISI

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında sunduğu önemli hizmetlerle dikkat çekiyor. Bu hizmetlerden biri olan "Hayır Çarşısı", bugüne kadar 150 bin kişinin yüzünü güldürdü.

DEPREMZEDENİN YANINDA, DAR GELİRLİLERE YARDIM ELİ

Düzenli olarak yardım alan dar gelirli vatandaşların yanı sıra ilçede yaşayan depremzedelerin giyim ihtiyaçlarını karşılayan "Hayır Çarşısı", sistemde kayıtlı 15 bin aileye yardım eli uzatıyor.

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERİYOR

Yunus Emre Kültür Merkezi içinde faaliyet gösteren "Hayır Çarşısı", Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Kadın, erkek ve çocuklar için yüzlerce kıyafet, ayakkabı ve gelinlik gibi malzemeleri içinde barındırıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞAN GİYİM DEPOSU

Belediye tarafından temin edilen giysiler, cinslerine göre tasnif edilerek ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. Yeni kıyafetlerin yanı sıra ikinci el kıyafetlerin de bulunduğu çarşıda, ikinci el kıyafetler özenle yıkanıp kullanıma hazırlandıktan sonra raflara yerleştiriliyor.

KAYIT SİSTEMİ İLE ADİL YARDIM DAĞITIMI

Belediyeye başvuran vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve ikametgâh kontrolünün ardından kayıt sistemi ile "Hayır Çarşısı"nda kendilerine uygun ürünlerden belli aralıklarla ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

BAŞKAN YILMAZ: "BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların yanlarında olduklarını vurgulayarak, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar sosyal belediyeciliğin gereği olarak dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçları için yoğun bir çaba harcadık. Toroslar'da 'Biz büyük bir aileyiz' sloganıyla yola çıktık ve bu büyük ailede herkesin mutlu ve huzurlu olmasını istedik. 'Hayır Çarşısı', vatandaşlarımıza destek verdiğimiz önemli bir görevi üstleniyor. Burada vatandaşlarımız, kendilerine uygun olan ürünleri rahat bir şekilde seçebiliyorlar. İlçemize sunduğumuz her hizmet sevginin, emeğin ve insana verilen değerin izlerini taşıyor" dedi.

"Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu: "Hayır Çarşısı"nda 150 Bin Mutlu An!" haberi, 22 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu: "Hayır Çarşısı"nda 150 Bin Mutlu An! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu: "Hayır Çarşısı"nda 150 Bin Mutlu An! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 İsrail'in Gazze saldırılarında can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
  2. 11:31 Fatih Erbakan: Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
  3. 11:25 Nagehan Alçı: Gerçek bir bahar için kaldırın Taksim yasağını
  4. 11:24 Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!
  5. 11:20 Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
  6. 11:19 Tekel bayileri, sigara grubunu boykot etti: Açıklama geldi
  7. 11:17 Emeklilere seyyanen zam yolda mı?
  8. 11:10 Uzman isim "48 saat kaldı" diyerek uyarıda ve gram altın için 'fırsat' çağrısında bulundu
  9. 11:10 Altın borcu olanlara sevindirici haber! İslam Memiş, alım zamanını belirleyerek tarih verdi
  10. 11:10 Dolar kuru dalgalanırken düşüş başladı!
  11. 11:08 Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü kulüplerinden Maribor'u satın almayı planlıyor
  12. 11:04 Dries Mertens için teklif geldi
  13. 11:00 Panathinaikos'un Fatih Terim ile yolları ayrılıyor
  14. 10:55 Çinliler nihayet bunu da gerçekleştirdi! 440 bin TL'ye sıfır lüks otomobil
  15. 10:51 Altın piyasasında güncel durum: Gram altın tahmini ve altın yatırımcılarına yönelik uyarılar
  16. 10:51 Lezita, Anadolu'nun en büyük firmaları listesinde 34. sırada yer alması dolayısıyla ödül aldı
  17. 10:51 Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi
  18. 10:51 Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir
  19. 10:51 Turizm sektöründen üç aylık dönemde 8,7 milyar dolar gelir elde edildi
  20. 10:47 Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Gündem Haberleri