TP-Link KL130: Sesli komut alan akıllı ampul

TP-Link KL130: Sesli komut alan akıllı ampul

TP-Link KL130: Sesli komut alan akıllı ampul Bir süredir akıllı ev ürünleri ile evleri daha güvenli ve eğlenceli hale getiren TP-Link,  yeni akıllı ampul modeli olan KL130 ’u satışa sundu.

Bir süredir akıllı ev ürünleri ile evleri daha güvenli ve eğlenceli hale getiren TP-Link,  yeni akıllı ampul modeli olan KL130 ’u satışa sundu.

KL130 ile ışığı açıp kapatmak ya da ışık düzeyini her zaman el ile ayarlama gerekmeden Kasa Smart ile farklı sahneler oluşturup, ayarları yapmak mümkün. Örneğin ışığın kısık olduğu ‘film izleme sahnesi’; renk geçişleri olan ‘parti sahnesi’; tüm ışıkların kapatılacağı ya da çok loş bırakılacağı ‘iyi geceler sahnesi’ gibi. Bu sahneleri bir kez belirleyip, daha sonra hangi sahne isteniyorsa bunu seçmek yeterli oluyor. Tüm ışıklar tek bir dokunuşla bu sahneye uygun hale getirilebiliyor. Ayrıca ampulün beyaz ayarını da otomatik olarak yapmak mümkün. Güneş ışığından alacakaranlıktaki doğal ışık düzeyine uyacak şekilde renk sıcaklığı otomatik olarak ayarlanacak şekilde programlanabiliyor.

kl130

Son derece kolay kurulan KL130, herhangi bir hub gerektirmiyor, doğrudan evin WiFi ağına bağlanabiliyor. TP-Link’in akıllı ev ürünleri için geliştirdiği Kasa Smart uygulaması sayesinde tüm ayarlar ve ampulün kontrolü de çok basit ve rahat yapılabiliyor. Android ve iOS destekli olan Kasa Smart uygulaması ile akıllı telefondan KL130’ü her yerden yönetmek mümkün. Evden uzaktayken de ışıklar açılıp kapatılabiliyor. Ayrıca programlama yaparak belli saatlerde ışıklar kapatılabiliyor. Örneğin, çocuk odasındaki ışık her gece belli bir saatte loş seviyeye gelecek şekilde programlanabiliyor. Kullanımı çok kolay olan Kasa Smart uygulaması ile tüm bunlar birkaç dokunuşla yapılabiliyor.

Ses ile ışıkları yönetmek…

KL130 çok renkli ampulü ses ile kontrol etmek de mümkün. Kasa Smart uygulaması, Amazon Alexa, Google Asistan ve Microsoft Cortana ile uyumlu. Bu sayede sesli yardımcı ile tüm ışıklar açılıp kapatılabiliyor ya da düzeyi ayarlanabiliyor, rengi değiştirilebiliyor. Elleri ya da parmakları kullanmak gerekmiyor.

Daha akılı ev için farklı akıllı ev cihazlarının birbiri ile uyumu çok önemli bir konu. TP-Link bu konuda IFTTT ve Nest desteği sunuyor. KL130 IFTTT ya da Nest desteği olan akıllı ev ürünleriyle uyumlu olarak çalışabiliyor. TP-Link marka olmayan ama IFTTT ya da Nest desteği bulunan bir cihaz ile akıllı ampulü eşgüdümlü çalıştırmak mümkün olabiliyor. Örneğin, yazın odanın ışığı açıldığında odadaki akıllı vantilatör de otomatik olarak çalışabiliyor. Ya da akıllı anahtar ile kapı açıldığında girişteki ampul otomatik olarak yanabiliyor.

NASA’nın Mars Helikopteri son testini de geçti

"TP-Link KL130: Sesli komut alan akıllı ampul" haberi, 11 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan TP-Link KL130: Sesli komut alan akıllı ampul haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TP-Link KL130: Sesli komut alan akıllı ampul 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  2. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  3. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  4. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  5. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  6. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  7. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  8. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  9. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  10. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  11. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  12. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  13. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  14. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  15. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  16. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  17. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  18. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  19. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  20. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
Teknoloji Haberleri