Trabzon Belediye Başkanvekili Ataman'dan CHP'li Özel'e: İnsanların şerefiyle oynayan bir müfteridir

Trabzon Belediye Başkanvekili Ataman'dan CHP'li Özel'e: İnsanların şerefiyle oynayan bir müfteridir

Trabzon Belediye Başkanvekili Ataman'dan CHP... Atilla Ataman; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Gümüşhane’nin 3 köyünü, şahsına ait tatil köyü için ekoturizme açmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınırlarına aldırdığına dair açıklamalarına cevap verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı 3 köyün sınırlarında değişiklikler yapıldığını, sınırların değişmesi ile bu köylerin bir bölümünün Trabzon'un Şalpazarı ilçesi sınırları içerisine dahil edildiğini gündeme getirdi. Bu sınır değişikliğinin neden yapıldığını araştırdığında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepoğlu Ataman’ın tatil köyü ile karşılaştığını ifade eden Özel, bölgenin ekoturizm bölgesi haline getirilerek buradan istifade edilmek istendiğini, muhtarların da buna isyan ettiğini söyleyerek konunun takipçisi olacaklarını açıklamıştı.

İddialar sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ataman, Gümüşhane'nin Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalleye çevrilerek Trabzon'a bağlanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, bölgenin şahsına ait tatil köyünün faaliyet alanında ekoturizm bölgesi haline getirileceği iddialarını kabul etmediğini söyledi.

"Sadece kısmi sınır değişikliği"

Sadece kısmi bir değişikliğin söz konusu olduğunu; sınır değişikliğinin Trabzon lehine olan kısmı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin yargıya taşındığını ifade eden Ataman: 

"Burada yapılan köylerin Trabzon'a bağlanıp, mahalleye dönüşmesi değildir. Kürtün aleyhinde bir sınır düzenlemesi olmuş. Netice itibari ile Cumhurbaşkanı kararnamesi yargıya intikal etmiş. Olayın temelinde 1981 yılında Kenan Evren'in Cumhurbaşkanlığı döneminde çıkan bir kararname var. Bahse konu yerde ise sınırda bir düzenleme yapılmış, o da İçişleri Bakanımızın Gümüşhane'den gelen talepleri değerlendirmesi yanında yargıya intikal etmiştir. Sorun sadece bir kısmi sınır değişikliğidir. Ben dünden bu tarafa Trabzon'a bağlanan üç mahallenin büyükşehir, İçişleri Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı'nda kaydını aradım, bulamadım. Trabzon'a bağlanmış üç mahalle yok. Yani Trabzon'un mahalle sayısı halen 708.”

"Gümüşhane ve Trabzon muhtarlarını buluşturdum"

Konunun hiçbir tarafında olmadığını ifade eden Ataman, yargıya taşınan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili Gümüşhane'deki ve Trabzon'daki muhtarları bir araya getirdiğini söyledi:

“‘Biz kardeşiz, bu meseleyi büyütmeyin' diyerek pandemi öncesinde toplantı yaptım. İki tarafa da ‘bu meseleyi germeyin, hallederiz, çözeriz' dedim. Ben bu davada oradaki muhtarların ehlivukufluğuna başvurulan kişiyim. Beni şahit olarak yazıyorlar. Nasıl onlarla birlikte hareket etmem. Doğru ne ise onu söyleyeceğim. Doğru bildiğim yeri söyleyeceğim. Benim yayladaki evim Özkürtün sınırları içerisinde, Özkürtün ikiye bölünmüş. Belediye başkanımızdan rica ettim, ‘Bir araya gelelim, şu yaylanın tamamını Özkürtün'e bağlayalım' dedim. Bu coğrafyada huzurun peşindeyim.” 

Özgür Özel ile olan telefon görüşmesini anlattı 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'le telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anlatan Ataman, konuşmanın içeriğinden bahsederek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“20 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Doğal olarak bu meselelerle hiçbir alakamız olmadığını, kamu ile hiçbir alışverişimizin olmadığını, yaptığımız işlerde kör kuruş kamu kaynağı kullanmadığımızı, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın da kendisini bu çerçevede bilgilendirmiş olduğunu söyleyerek, neden bize bu iftirayı attığını, neden şahsımı ve Diyarbakır Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları MKYK üyesi Eşim Suna Kepolu Ataman'ı bu işe kattığını sordum. Uzunca konuşmalardan sonra kendisine eşine ve çocuğuna küfür edildiğini bana anlattı. Ben de böyle bir gerekçenin bana iftira atması için yeter bir sebep olmadığını düşündüğümü söyledim.

Bana ‘Cumhurbaşkanını çok seviyorsun ya onun için ölürüm diyorsun ya, o zaman o muhtarlara söyle ‘biz yalan söyledik' desin. Ben de bunu düzelteyim’ dedi. Bu cümlelerin kamuoyuna mal olmuş Özgür Özel kimliği ile örtüşmediğini, bugün için, yarın öğlene kadar aynı kürsüden eşimden ve benden özür dilemezse, konu hakkında basın toplantısı yapacağımı söyledim. Tam bu noktada çok daha rezil, çok daha garip bir cümle kurdu.

Adeta sosyal medya silahşoru bir ergen edasıyla, ‘Sen basın toplantısı yaparsan ben de yaparım’ diyerek beni bir noktada tehdit etti. Kendisine ‘Siz siyaset yapıyorsunuz. Genç insansınız ben size bir şans ve hak verdim. Bizim şerefimiz söz konusu bir iftira attınız bunu düzeltmeniz lazım' dediğim halde kendi hayat hikâyesini benimle paylaştı. Şimdi buradan söylüyorum; konuşmanın içerisinde ‘Cumhurbaşkanı için ölürüm’ dediğimi defalarca söyledin ya, işte haklı olduğun ve doğru söylediğin tek konu bu.

Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanında olmayı, onu sevmeyi bir sabıka olarak değil, bir şeref madalyası olarak görüyorum. Bu noktada Trabzon'daki onurlu, şerefini düşünen CHP’li vatandaşlarımıza istirham ediyorum; sizin adınıza konuşan Özgür Özel, insanların şerefiyle oynayan bir müfteridir. Televizyonlarda bunu gördüğünüzde biliniz ki bir yalancı konuşmaya başlıyor.”

"İftira davası açacağım, gelirini de sokak köpekleri için harcayacağım"

Kendisine iftira atıldığını, bahsi geçen iddiaların doğru çıkması halinde istifa edeceğini belirten Ataman, Özel'e seslenerek, “Şahsım ve eşimle ilgili iddia ettiğin hususlardan bir paragraf bir cümle bir satır bir kelime bir harf doğru çıkarsa ve bunu ispatlarsan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığından ve Belediye Başkan vekilliğinden şahsım ve AK Parti Diyarbakır İl Başkan yardımcılarından Eşim Suna Kepolu Ataman derhal istifa edeceğiz. Şayet ispatlayamazsan gereğini hala var olduğunu zannettiğim şerefine havale ediyorum. Sonuç olarak; bu konuda iftira davası açacağımı da belirtmek isterim. Gelirini de sokak köpekleri için harcayacağım” şeklinde konuştu.

"Trabzon Belediye Başkanvekili Ataman'dan CHP'li Özel'e: İnsanların şerefiyle oynayan bir müfteridir" haberi, 11 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Trabzon Belediye Başkanvekili Ataman'dan CHP'li Özel'e: İnsanların şerefiyle oynayan bir müfteridir haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzon Belediye Başkanvekili Ataman'dan CHP'li Özel'e: İnsanların şerefiyle oynayan bir müfteridir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  2. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  3. 10:22 70 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Site Faciasında Müteahhit Tahliye Edildi
  4. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  5. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  6. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  7. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  8. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  9. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  10. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  11. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  12. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  13. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  14. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  15. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  16. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  17. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  18. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  19. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  20. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
Politika Haberleri