Trabzon'daki düzmece ÇED raporlu tesisin heyelan bölgesi olduğu ortaya çıktı

Trabzon'daki düzmece ÇED raporlu tesisin heyelan bölgesi olduğu ortaya çıktı

Trabzon'daki düzmece ÇED raporlu tesisin hey... Trabzon Araklı’da, düzmece ÇED raporuyla yapımına başlanan Katı Atık Tesisi Projesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen

Trabzon Araklı’da, düzmece ÇED raporuyla yapımına başlanan Katı Atık Tesisi Projesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen alanın heyelan bölgesi olduğu öğrenildi.

Tesis için uydu görüntülerinde evlerin karartılarak düzmece ÇED Raporu hazırlandığının ortaya çıkmasının ardından maden sahası olarak kullanılan bölgede 2005 ve 2006 yıllarında da üç defa büyük heyelan gerçekleştiği TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Raporu ile ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, TMMOB ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından hazırlanan iki farklı raporda da bölge heyelan riski bulunduğu zeminin heyelan gerçekleşmesi için uygun olduğu ve çok sayıda çatlak meydana geldiği vurgulandı.

Raporda “Terkedilmiş açık ocak sahası içinde yer alan proje alanının aktifliğini koruyan büyük bir heyelan kütlesi içinde yer almaktadır. Kontrolsüz ve patlamalı çalışmalar nedeniyle sahanın stabilitesi bozulmuştur” ifadelerine yer verildi. Raporlarda heyelan riskinin yüksek olduğu can ve mal kaybının yaşanmaması için önlem alınması gerektiği ayrıca çevre sakinlerinin de bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.

TMMOB tarafından yapılan incelemede heyelan çatlaklarının ilerlediği ve 50 santimetreye kadar ilerleme olduğu belirlendi. Çatlaklar nedeniyle kaya kütlesinde de kayma olabileceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İSTAÇ Genel Müdürü olarak atanan Burhan Suat Tüylüoğlu’na ait olan MİMKO isimli şirket tarafından ÇED raporu hazırlandı. Hazırlanan ÇED raporunda ise heyelan riski bulunmadığı ve geçmiş yıllarda yaşanan heyelanların dinamit patlatılması sonucu gerçekleştiği önesürüldü.

PROJE SAHİBİ TANIDIK

İnsanların hayatını hiçe sayan projeyi hayata geçirecek olan şirketin sahibi tanıdık çıktı. Araklı Katık Atık Tesisi Projesi’ni 60 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirileceğini duyuran EVRA Grup şirketlerinin sahibi Hasan Toplaoğlu da iktidara yakın bir isim. İhale, ‘yap-işlet-devret’ modeliyle EVRA Grup Şirketlerine verilirken, şirkete, iki yıl inşaat, 23 yıl da işletme süresi sağlandı. Kleopatra Koyu’nu kiralayan ortak girişim grubunun hissedarı olmasıyla gündeme gelen Topaloğlu’nun oğlu da Pendik Belediyesi’nde AKP’den meclis üyesi oldu.

"Trabzon'daki düzmece ÇED raporlu tesisin heyelan bölgesi olduğu ortaya çıktı" haberi, 27 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trabzon'daki düzmece ÇED raporlu tesisin heyelan bölgesi olduğu ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzon'daki düzmece ÇED raporlu tesisin heyelan bölgesi olduğu ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri