Trabzonspor'un bitmeyen kabusu: Sakatlık

Trabzonspor'un bitmeyen kabusu: Sakatlık

Trabzonspor'un bitmeyen kabusu: Sakatlık Bu sezonki performansıyla Süper Lig'e ambargo koyan Trabzonspor daha önce pek çok kez yaşadığı kabusla yeniden yüzleşti.

Bordo mavililerde uzun süreli sakatlıklar her ne kadar takımı etkilemese de hafta sonunda oynanacak Beşiktaş derbisi öncesinde Ahmetcan Kaplan'nın forma giyemeyecek olması nedeniyle endişe yarattı.

Ligdeki şampiyonluk yarışında uzun süre önce kopan ve en yakın rakibine 15 puan fark atan Trabzonspor'da artık haftalar değil saniyeler sayılıyor. Herkes takımın toplayacağı 9 puanla birlikte kazanacağı zaferi kutlamak adına hazırlıkları yapıyor. Ancak bordo mavililerde uzun süredir büyük bir kabus haline gelen sakatlık bu sene de kendini gösterdi. Birçok oyuncunun sahadan uzak kalması ve sezonu kapatması nedeniyle ilk 11'in neredeyse yarısı değişti.


Dorukhan sakat başladı
Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Avrupa'ya gitmesine kesin gözle bakılan ancak Trabzonspor'un devreye girerek kadrosuna kaptığı Dorukhan Toköz sezona sakat olarak başladı. İlk maçını 18 Eylül'deki Kasımpaşa karşısında oynayan ve 7 dakikada yeniden sakatlanan millifutbolcu, Konyaspor, Alanyaspor ve Kayserispor karşılaşmalarını da kaçırdı. Fenerbahçe derbisinden itibaren formayı bırakmadı. İkinci devrede ise Kayserispor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında sakatlığı nedeniyle oynamadı.


Peres 3 hafta yoktu
Bu sezonun en çarpıcı transferlerinden biri olan Bruno Peres, Fenerbahçe maçında yaşadığı sakatlık sonrasında 3 hafta forma giymedi. Sambacının olmadığı karşılaşmalarda Trabzonspor Göztepe, Rizespor ve Beşiktaş'ı yenerek 3'te 3 yaptı.


Gervinho sezonu kapattı
Çaykur Rizespor ile oynanan karşılaşmada Fildişili futbolcu, Marek Hamsik'in pasını almaya çalışırken topu oyun alanında tutmak için çaba gösterdi ancak reklam panolarına çarpıp yere yığıldı. Çarpraz bağları kopan yıldız sezonu kapatırken sözleşmesi Kouassi'nin transferi nedeniyle revize edildi.


Edgar gönderildi
Trabzonspor'un İzmir'de Altay'ı 1-0 yendiği maçta Edglar Ié de sakatlık mağdurlarından biri oldu. Portekizli futbolcunun sezonu kapatması ve gelecek seneye de yetişmeyecek iyileşme süreci nedeniyle yabancı kontenjanının da etkilenmemesi için kontratı feshedildi. Böylece iki ilk 11 oyuncusundan mahrum kalındı.

 

Vitor Hugo da sakatlandı
Yıllar sonra stoper tandemini bulan Karadeniz temsilcisinde Vitor Hugo da sakatlar kervanına eklendi. Antalyaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında sakatlanan sambacının sezon sonuna 1-2 maç kala oynayabilme ihtimali nedeniyle artık tercih edilmesi beklenmiyor. Erken şampiyonluk olursa Abdullah Avcı'nın kalan karşılaşmalarda Brezilyalı yıldızı değerlendirmesi gündemde.


 

Trondsen bir var bir yok
Kariyerinde yaşamadığı sakatlığı Trabzon'da geçiren Anders Trondsen ilk sezonunun boş geçmesinin ardından bu sene de yokları oynadı. Birçok karşılaşmada sakatlığı nedeniyle yer almadı. Toplamda 4.5 milyon euro maliyeti bulunan Norveçli talibi olursa gönderilecek.


Marek Hamsik dönüyor
Sivasspor ile 1-1 berabere kalınan karşılaşma sonrasında sadece Galatasaray maçında kadroya alınan ancak sahaya girmeyen ve Konyaspor karşısında son 19 dakika mücadele eden Marek Hamsik alt adele problemi nedeniyle tam anlamıyla 2.5 aydır takımdan uzak. Bu süreçte Slovakya'ya da giden deneyimli oyuncu artık kramponlarını giydi. Beşiktaş derbisinde sahada olması beklenmiyor ancak Abdullah Avcı maç gidişatına göre süre verebilir.


 

Milli takımda sakatlandı
UEFA Avrupa Şampiyonası U19 maçında İsrail'e karşı forma giyen Ahmetcan Kaplan da rakibine yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı. Genç futbolcu Vitor Hugo'nun yokluğunda Denswil ile birlikte stoper tandemini oluşturup oyun kurma konusunda Abdullah Avcı'nın tercihi olurken yaşadığı bu sakatlık tüm planları altüst etti. Hafta sonunda Hollandalı stoperin yanında kimin yer alacağı merak konusu.

"Trabzonspor'un bitmeyen kabusu: Sakatlık" haberi, 30 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Trabzonspor'un bitmeyen kabusu: Sakatlık haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzonspor'un bitmeyen kabusu: Sakatlık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  2. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  3. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  4. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  5. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  6. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  7. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  8. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  9. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  10. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  11. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  12. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  13. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  14. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  15. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  16. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  17. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  18. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  19. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  20. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
Spor Haberleri