Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi... Trafik sigortası, Türkiye’de trafiğe çıkan her araç için zorunlu olan bir poliçedir. Kazalarda doğabilecek her hasarda karşı tarafın zararını karşılayan trafik sigortası yaptırılmadığında, cezai işlem uygulanmaktadır.

Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik sigortası, Türkiye’de trafiğe çıkan her araç için zorunlu olan bir poliçedir. Kazalarda doğabilecek her hasarda karşı tarafın zararını karşılayan trafik sigortası yaptırılmadığında, cezai işlem uygulanmaktadır. Kapsamı devlet tarafından belirlenen araç sigortası, birçok sürücünün sigorta şirketlerinin tekliflerini araştırdığı bir alan. Zorunlu trafik sigortası fiyatlarından, poliçe kapsamına kadar verilen hizmetler değişebilmektedir. Ethica Sigorta Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, trafik sigortası yaptıracak araç sahiplerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Trafik sigortasında ilave hizmetlerle ilgili bilgi alın

Trafik sigortası, tüm araçlar için zorunlu olan bir poliçe ve karşı tarafın hasarını, poliçe kapsamında karşılıyor. Araç sigorta sorgulama ile mevcut poliçe durumu öğrenilebilen zorunlu trafik sigortası ile ilgili, Ethica Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akyol, sigorta kapsamına dair şu bilgileri paylaştı:

 

Zorunlu trafik sigortası, bir seçenek değil, zorunluluk. Bununla birlikte araç sahipleri, trafik sigortası satın alırken bu hizmetin kapsamında isteğe bağlı ek hizmetler alabileceğini bilmeli. Ülkemizde her yıl binlerce kaza yaşanıyor ve bu kazaların büyük bir kısmı maddi hasarla, kimi zaman aracın pert olması ile sonuçlanabiliyor. Trafik sigortasının genel teminatı devlet tarafından belirleniyor ve karşı tarafın hasarını karşılamaya yönelik. Bununla birlikte araba sahipleri, trafik sigortasında mini onarım ya da anahtar kaybı gibi hizmetleri de alabilir. Bunun için sigorta şirketiyle iletişime geçerek bilgi alınması en sağlıklı durum.

Gecikme zammı ödemeyin

Trafik sigortası araç satışında bir engel oluşturmamasına karşın, aracı satın alacak kişiyi yasal mesuliyet altına soktuğu için sorun yaratabiliyor. 1 yıllık poliçe süresi olan trafik sigortasıyla ilgili gecikme zammına işaret eden Akyol, “Türkiye’de 2022 yılı itibariyle trafikteki araçların üçte birine yakını sigortasız. Poliçe süresi 1 yıl olan zorunlu trafik sigortasında, yenileme işleminde geç kalmamak önemli. Sigorta yaptırılmadığında, her 30 gün için yüzde 5 oranında bir zam uygulanıyor. Bu cezayı ödememek adına, en ucuz trafik sigortası için teklif almak en makul hareket. Para cezasından da öte, sigortasız trafiğe çıkan araçların trafikten men edilmesi de söz konusu. Bu gibi olumsuz durumlar yaşamamak için, araç sahipleri sorumlu davranmalı.

En uygun trafik sigortası nasıl satın alınır?

2022 yılı içinde trafik sigortasını yenileyecek araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de, zorunlu trafik sigortası ne kadar sorusu. En uygun sigortayı yaptırmak isteyenler için, Akyol şu ifadeleri kullandı:

 

Zorunlu trafik sigortası yaptırmayı düşünen araç sahipleri için, ceza ödememek adına gecikmeye girmeden poliçeyi yenilemek önemli. İstanbul, Ankara ya da diğer şehirlerde poliçeler değişkenlik gösterdiği gibi, araca göre de değişebiliyor. En uygun trafik sigortası, sunduğu poliçe kapsamına göre sigorta şirketlerinden teklif alınarak öğrenilebilir. Bununla birlikte tüm sürücüler, hasarsızlık indirimi fırsatından yararlanabilir. İlk yıl sonunda yüzde 10 olan zorunlu araç sigortasındaki hasarsızlık indirimi, her yıl yüzde 5 artıyor ve üst sınırı da yüzde 20. Hem kendimizi, hem de karşımızdaki insanları güvence altına almak için, trafik sigortasını ihmal etmemeliyiz.

Sponsorlu içeriktir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Yaşam Haberleri