Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çiftçi: "Enkazı Gördükçe İçimiz Daha Çok Yanıyor, Sesimizi Duyun"

Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çiftçi:

Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çi... Deprem esnasında traktörleri ve ziraat makineleri yıkıntı altında kalan Antakyalı ziraatçi Safiye Sezer, “Bu görüntü, yıkıntı bizi daha oldukça yıkıyor, gördükçe içimiz daha oldukça yanıyor. Sesimizi duyun” dedi.

DİLAN KUTLU

Deprem esnasında traktörleri ve ziraat makineleri yıkıntı altında kalan Antakyalı ziraatçi Safiye Sezer, "Bu görüntü, yıkıntı bizi daha oldukça yıkıyor, gördükçe içimiz daha oldukça yanıyor. Sesimizi duyun" dedi.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler il ve ilçelerdeki yıkımın yanı sıra köylerde de ağır tahribata yol açtı. Türkiye'nin en verimli ovalarının bulunmuş olduğu zelzele bölgesinde tarlalarda yarıklar, tümsekler oluştu, yollarda da çökme ve kayma meydana geldi.

Tarlalarını ve hayvanlarını bırakıp çevre illere de göç edemeyen depremzede çiftçiler, traktörleri ve pulluk sürgü, mibzer benzer biçimde ziraat makineleri de yıkıntı altında kalmış olduğu için yeni ürün ekip tarımsal üretime devam etmekte zorlanıyor.

6 Şubat'taki depremden en oldukça etkilenen illerin başlangıcında gelen Hatay'a 18 kilometre uzaklıktaki Apaydın köyünde çiftçilik icra eden Sezer ailesi depremden sonrasında içinde bulundukları durumu ANKA Haber Ajansı'na söyledi.

Deprem esnasında yıkıntı altında kalan 5 traktörleri de kullanılmaz hale gelen ve 100 tona yakın samanı yanan Sezer ailesi, tarımsal üretime devam edebilmek için yardım isterken, yetkililere "Sesimizi duyun" çağrısı yapmış oldu. Aile üyeleri şunları söylemiş oldu:

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Hamza Sezer: Biz Apaydın Mahallesi'nde oturuyoruz. Enkazlarımız 40 gün oldu ortalama. Burada traktörlerimiz yıkıntı altında, 5 cenazemiz var. Bu tarafa gidiyoruz yıkıntı, öteki tarafa gidiyoruz yıkıntı. Kendi imkanlarımızla yol açtık. 5 aracımızı kendi imkanlarımızla çıkardık. 9 aracımız hala yıkıntı altında. Mümkünse devletimizden yardım istiyoruz. Yardım olursa bizim için iyi olur. Bizim sesimizi duyun. Bizi soran arayan yok. Her şeyimiz burada açıkta. 17 aile çadırda yaşıyoruz. Ekipmanlarımız, traktörlerimizi mibzerlerimizi (ekim makinesi) otomobillerimiz hepsi yıkıntı altında. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, sabah kalkıyoruz yıkıntı, akşam geliyoruz yıkıntı. Bu bizim ekmek teknemiz saman 40 gündür hala yanıyor. İtfaiye geldi bir şey yapamadı.

Mehmet Sezer: Traktörlerimizi, mibzerlerimiz hepsi yıkıntı altında. Bizim ekmek teknemiz olan saman zelzele gününden beri yanıyor. 100 ton kadar samanımız yok oldu.

"ENKAZI GÖRMEK BİZİ DAHA ÇOK YIKIYOR"

Safiye Sezer: Her gün bunu görmek her insanın gözünün önünde yok olması. Sizden tek ricamız önümüzdeki görüntüyü kaldırmanız asla eğer olmazsa geldiğimizde daha fazla acı duymayalım. 8 çocuklu aileyiz. Geçimimiz samandan karşılıyoruz. Şimdi her birimiz başka bir yere dağılmışız. Kampta yaşıyoruz. İki çocuk anası kızım da yıkıntı altında kaldı, yaralı. Mecburen her gün buraya gelmek zorundayım. Mallarımız var, bakmak zorundayım. Bu görüntü, yıkıntı bizi daha oldukça yıkıyor, gördükçe içimiz daha oldukça yanıyor. Sizden ricamız sesimizi duyun.

"Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çiftçi: "Enkazı Gördükçe İçimiz Daha Çok Yanıyor, Sesimi." haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çiftçi: "Enkazı Gördükçe İçimiz Daha Çok Yanıyor, Sesimi.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çiftçi: "Enkazı Gördükçe İçimiz Daha Çok Yanıyor, Sesimi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  2. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  3. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  4. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  5. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  6. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  7. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  8. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  9. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  10. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  11. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  12. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  13. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  14. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  15. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  16. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  17. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  18. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  19. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  20. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
Gündem Haberleri