TRT'ye gazeteci fişleyen SETA'cı genel müdür

TRT'ye gazeteci fişleyen SETA'cı genel müdür

TRT'ye gazeteci fişleyen SETA'cı genel müdür TRT'nin yapısında değişikliğe gidildi. Bunun yanı sıra TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna da Mehmet Zaid Sobacı getirildi. Sobacı 2018-2021 yılları arasında, gazetecileri fişlemesiyle gündeme gelen SETA'da çalışıyordu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TRT’nin yönetim kurulunda ciddi değişikliklere gidildi. TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarılırken, kurula Sabah yazarı Hilal Kaplan da alındı.

Eski yönetmeliğe göre; TRT’nin genel müdürü aynı zamanda yönetim kurulunun da başkanıydı. Bu da değişti. Yönetim kurulunun işlevi ile genel müdürlüğün işlevi ayrıldı. Bundan sonra TRT’de yönetim kurulu ‘karar organı’ olarak, genel müdürlük ise ‘icra organı’ olarak faaliyet yürütecek.

Resimi Gazete’nin 14 Temmuz 2021 tarihli mükerrer sayısında, görev süresi dolan İbrahim Eren TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı. Bu iki makam birbirinden farklılaştığı için buralara yeni atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile yapılan atamalarda genel müdürlük pozisyonuna Mehmet Zahid Sobacı, yönetim kurulu başkanlığı pozisyonuna ise Ahmet Albayrak getirildi.

SETA’cı genel müdür

Hilal Kaplan’ın yönetim kuruluna girmesi tartışılırken, genel müdürlük koltuğuna da dikkat çeken bir isim getirildi. Mehmet Zahid Sobacı, 2015 ile 2018 yılları arasında gazetecileri fişlemesiyle gündeme gelen SETA ’da iç siyaset alanında çalışmalar yürütmüştü. Bunun ardından 2018 ile 2021 yılları arasında ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığı pozisyonunda çalıştı. Sobacı ayrıca, 2019 ile 2021 yılları arasında da Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı.

SETA gazetecileri nasıl fişlemişti?

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" başlıklı bir rapor yayımlamıştı. 2019 yılında yayımlanan bu raporda, basın kuruluşlarına ilişkin detaylı gözlemler yer alıyordu.

seta.jpeg

Ancak en tehlike kısmı ise gazetecilerin fişlenmesi olarak görülmüş, tüm dünyada bu nedenle tepki toplamıştı. Raporun giriş bölümünde Deutsche Welle Türkçe, BBC Türkçe, Amerika’nın Sesi, Sputnik Türkiye, Euronews Türkiye, CRI Türk ve Independent Türkçe gibi basın kuruluşlarının "15 Temmuz Darbe Girişimi", "Terörle Mücadele /PKK-Hendek Terörü ve HDP'li Vekillerin Tutuklanması", "Türkiye'nin Suriye Politikası (Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları)", "Mega Projelere Verilen Tepkiler (Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı’nın Açılışı)", "Ekonomik Dalgalanma" gibi "kritik" olarak nitelendirilen olaylardaki "tavırları" incelenerek kurumların bu olayları nasıl haberleştirdiklerine ilişkin örneklere de yer verilmişti.

Bununla da kalınmamış; bu basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin ‘yabancı ve Türk muhabirler’ başlıkları altında sosyal medya paylaşımlarından, yaptıkları haberlere kadar detaylı bilgilerine yer verilmişti. Bu bilgilerden hareketle gazetecilerin dünya görüşlerine ilişkin yorumlar yapılmıştı. Bu fişleme faaliyeti, tüm dünyada ve Türkiye’de büyük tepki toplamıştı.

"TRT'ye gazeteci fişleyen SETA'cı genel müdür" haberi, 14 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan TRT'ye gazeteci fişleyen SETA'cı genel müdür haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TRT'ye gazeteci fişleyen SETA'cı genel müdür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Otomotiv Haberleri