TRT''de ikna odaları kuruldu iddiası

TRT''de ikna odaları kuruldu iddiası

TRT''de ikna odaları kuruldu iddiası Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TRT''de ikna odaları kurularak çalışanlarına emekliye ayrılmasına dair baskı yapıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun(TRT) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlanmasının ardından CHP’li Ali Öztunç, kurum içerisinde yaşanan gelişmelere dair flaş ifadelerin geçtiği soru önergesini Meclis Başkanlığı’na sundu.

'DEĞİŞİM OFİSİ ADI ALTINDA İKNA ODALARI KURULDU'

Öztunç’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede; “TRT yönetiminin çok sayıda deneyimli personeli Devlet Personel Havuzuna göndermekle tehdit ettiği, ‘Değişim Ofisi’ adı altında ikna odalarının kurulduğu, çok sayıda çalışanın tehdit edilerek emekli edilmek istendiği, boşalacak önemli pozisyonlara 2008 ile 2010 yıllarındaki 'FETÖ’nün karıştığı şaibeli KPSS sonuçlarına göre TRT’ye alınan isimlerin getirilmek istendiği, TRT’nin 3 yıl içerisinde İstanbul’a taşınacağı” gibi önemli iddialar yer alıyor.

Öztunç’un önergesinin tamamı şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

            Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                       

                                                                                           Ali ÖZTUNÇ

                                                                                    Kahramanmaraş Milletvekili

                                                                                            İçişleri Komisyonu Üyesi

TRT yönetimi 703 sayılı KHK'ya dayanarak çok sayıda deneyimli personeli Devlet Personel Havuzuna göndermekle tehdit ettiği, bu çerçevede TRT Genel Müdürlüğünde "Değişim Ofisi" adı altında ikna odaları oluşturulduğu ve kurumda 30 yılını dolduran personele telefon edilerek ve e-posta adreslerine mesaj yollanarak emekli olmaları istendiği iddia edilmektedir.  Personel havuzuna gönderilmekle tehdit edilen personelin büyük bölümünün deneyimli prodüktör, kameraman, muhabir, montajı ve yönetmenlerden oluşması dikkat çekmektedir. FETÖ'nün ÖSYM'de etkin olduğu ve soruşturma konusu olan 2008 ile 2010 yıllarındaki KPSS' lerin puanlarına göre TRT'ye alınan çok sayıda elemanın boşalan pozisyonlara atanacak ve kurumda daha etkin konumlara getirileceği söylenmektedir.

Bu durumdan en çok TRT Spor Servisi etkilenecektir. Canlı yayınlarda görev alan yönetmenlerin yarıdan fazlası, deneyimli spikerlerin büyük çoğunluğu, spor haberlerini hazırlayan deneyimli, yıllarını vermiş birçok editör ve muhabirin zorla emekli edileceği, TRT'de çok sayıda belgesele, dramaya ve müzik programına imza atan prodüktörlerin de meslek unvanı tehdit altına girmekte, yeniden yapılandığı öne sürülen TRT'de kaldırılacak ilk kadronun prodüktörlük olduğu söylenmektedir.  TRT'nin 3 yıl içinde İstanbul'a taşınacağı da iddia ediliyor. Kurumun teşkilat yapısını düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre TRT'nin merkezi Ankara, ancak TRT yönetimi birim müdürlerine kısa süre içinde İstanbul'a taşınılacağını bildirmiştir.

Buna istinaden;

1-TRT personelinden telefonla, ikna odaları kurularak ve e-posta gönderilerek emekli olmalarının istendiği doğru mudur?

2-Yöneticilerin, TRT çalışanlarına yönelik "Bundan böyle mesai saatiniz olmayacak, eski Türkiye bitti, artık şirket kuralları geçerli olacak" gibi sözlerle tehditler yönelttiği ifade edilmektedir. Bu yönde tarafımıza çok sayıda şikâyet gelmiştir. Mobinge varan bu uygulamalara karşı önlem alınacak mıdır?

3-TRT Değişim Ofisi imzasıyla çalışanlara gönderilen e-postada TRT'ye yıllardır emek veren personelle dalga geçilmiş, "Hoş seda bıraktınız" ve "Diğer kamu kurumlarında çalışacak olanlara başarılar dileriz" denilmiştir. Bu Değişim Ofisi kim tarafından kurulmuştur, hangi yetkilere sahiptir, bu yakışıksız ifadeleri söyleme hakkını nereden bulmaktadır?

4-TRT ile özdeşleşen dramaların, müzik programlarının ve belgeselleri yapımcısı konumundaki "prodüktör" kadrosunun kaldırılacağı doğru mudur?

5-TRT'nin teşkilat yasasında "Merkez Ankara'dır" ifadesi yer almasına rağmen kurumun İstanbul'a taşınacağı TRT Genel Müdürü tarafından birim yöneticilerine iletilmiştir. Bu kararın dayanağı nedir? Çekmeköy'de bir entegre tesis kurulacağı bilgisi doğru mudur?

6-TRT'nin bölge müdürlükleri kapanacak mıdır?

7-Devlet Personel Havuzuna kaç çalışan gönderilecektir, istihdam fazlası personel hangi kriterlere göre belirlenecektir?

8-2010 yılında yapılan ve şaibeli sonuçları ile gündeme gelen, çok sayıda soruşturmaya konu olan KPSS'nin puanları dikkate alınarak kaç personel istihdam edilmiştir? Bunların kaçı idareci konumundadır? Kaçı ihraç edilmiştir?

"TRT''de ikna odaları kuruldu iddiası" haberi, 24 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan TRT''de ikna odaları kuruldu iddiası haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TRT''de ikna odaları kuruldu iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  2. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  3. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  4. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  5. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  6. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  7. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  8. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  9. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  10. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  11. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  12. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  13. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  14. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  15. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  16. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  17. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  18. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  19. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  20. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
Otomotiv Haberleri