TRT'ye Bilal kontenjanı

TRT'ye Bilal kontenjanı

TRT'ye Bilal kontenjanı Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşının adı genel müdürlük için geçiyor. Şenol Göka’nın istifasının ardından TRT Genel Müdürlüğü için mevcut Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in ismi öne çıkıyor.Cumhuriyet'ten...

Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşının adı genel müdürlük için geçiyor. Şenol Göka’nın istifasının ardından TRT Genel Müdürlüğü için mevcut Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in ismi öne çıkıyor.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olan Eren’in, genel müdür yardımcılığına atanmasının bile TRT Yasası’na aykırı olduğu, bu yüzden yardımcılığı vekâleten yürüttüğüne dikkat çekiliyor. Eren ve olası diğer genel müdür adaylarının isminin belirleneceği RTÜK’te ise üyelik seçimi tartışması yaşanıyor.

Göka’nın istifasının ardından TRT’de kulisler karıştı. Göka’nın iki daire başkanının görevden alınması talimatı karşısında hükümete direnmesi üzerine istifaya zorlanması, kurumda başka istifaların da yaşanacağı beklentisini doğurdu.

Öte yandan TRT Yasası gereği, Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu’nun Genel Müdürlüğe vekâlet edeceği belirtilirken, Genel Müdürlük makamı için de isimler dile getirilmeye başlandı. Buna göre Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in atanması yüksek olasılık olarak dile getiriliyor. Ancak Eren’in TRT Genel Müdürlüğü için yasal engel bulunuyor. Mevzuata göre TRT genel müdür yardımcılığına atanacak kişinin ''kamu kurum ve kuruluşlarında veya temayüz ettiği televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, sanat veya kültür alanında’ en az on iki yıl hizmetinin bulunması gerekiyor. Eren’in bu 12 yıl koşulunu taşımadan 2013’te Genel Müdür Yardımcılığı’na vekâleten getirildiği ifade ediliyor. Genel müdür olarak atanmasında da aynı koşulun gündeme geleceği, genel müdürlüğün de vekâleten yürütülmesi tartışmasının yaşanacağına dikkat çekiliyor.

BİLAL KONTENJANI

Eren’in özgeçmişinde, AKP’ye yakın ATV’nin genel müdür yardımcılığı da yer alıyor. Eren, TRT 1 ve TRT World’ün de içinde olduğu 11 kanalın sorumluluğunu taşıyor, Türk Telekom AŞ’nin de yönetim kurulu üyesi. Eren, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı.

TRT’nin genel müdür adayını belirleyecek olan RTÜK’ün de kritik bir tartışmanın içinde olduğuna dikkat çekiliyor. Temmuz ayında RTÜK’ün iki üyesinin görev süresinin biteceği, yerlerine yeni isimlerin TBMM Genel Kurulu’nda seçilmesi gerekiyor. Ancak burada AKP grubu, 4 olan üye sayısını Meclis’in 1 Kasım’da oluşan sandalye dağılımına uygun olarak 5’e çıkarmak istiyor. Bunun için de CHP’nin 2 sandalyesinden birini kendisine aktarmak istiyor. CHP de buna itiraz ediyor. Bu krizin daha çözülmediğine, RTÜK üyelik seçiminin AKP’nin 21 Mayıs’taki olağanüstü kongresinden sonra yapılabileceğine dikkat çekiliyor.

"TRT'ye Bilal kontenjanı" haberi, 14 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TRT'ye Bilal kontenjanı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TRT'ye Bilal kontenjanı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  2. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  3. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  4. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  5. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  6. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  7. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  8. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  9. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  10. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  11. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  12. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  13. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  14. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  15. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  16. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  17. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  18. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  19. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  20. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
Gündem Haberleri