Trump, Biden'ın Çekilmesinin Ardından Demokratları ve Harris'i Hedef Aldı

Trump, Biden'ın Çekilmesinin Ardından Demokratları ve Harris'i Hedef Aldı

Trump, Biden'ın Çekilmesinin Ardından Demokr... Donald Trump, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Kuzey Carolina'da düzenlediği mitingde, Demokratları Biden'ı tehdit etmekle suçladı ve Kamala Harris'i "radikal solcu" olarak nitelendirdi. Seçim kampanyasında sert bir tavır alacağını belirtti.

Donald Trump, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Kuzey Carolina'da yaptığı mitingde, Biden'ın anketlerde geride kaldığı için yarıştan çekildiğini iddia etti. Trump, Demokratları Biden'ı tehdit etmekle suçlayarak, Kamala Harris'i "radikal solcu" ve "beceriksiz" olarak nitelendirdi. Seçim kampanyasında sert bir tavır alacağını vurguladı.

ABD Başkan Adayı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekildiğini açıklamasının ardından ilk mitingini Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrinde gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan mitingde, kendisine yönelik başarısız bir suikast girişimi sonrasında Demokratları hedef alan Trump, Biden’ın "anketlerde çok kötü şekilde geride kaldığı için" yarıştan çekildiğini iddia etti.

"DEMOKRATLAR BİDEN'I GÖREVDEN ALMAKLA TEHDİT ETTİ"

ABD Anayasası’nın 25. maddesine atıfta bulunan Trump, Demokratların Biden'ı görevden almakla tehdit ettiğini savundu. Bu madde, başkanın görevini yapamayacak durumda olması halinde yerine başkan yardımcısının geçici olarak görevi devralmasını öngörüyor. Trump, "Aslında olan şey, Demokrat Parti liderlerinin, patronların, çok demokratik olmayan bir hareketle, 'Ya çekil ya da 25. maddeyi kullanarak seni saf dışı bırakacağız' demeleriydi" şeklinde konuştu.

"YENMEMİZ GEREKEN YENİ KURBAN HARRİS"

Trump, Biden’ın desteğini açıkladığı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i sert sözlerle eleştirerek, "Şimdi yenmemiz gereken yeni bir kurban var: Yalancı Kamala Harris!" ifadelerini kullandı. Harris’i Amerikan tarihindeki "en beceriksiz ve aşırı solcu başkan yardımcısı" olarak tanımlayan Trump, Harris’in "Her bir Biden felaketinin arkasındaki ultra-liberal itici güç" ve "ABD’yi yok edecek radikal solcu bir deli" olduğunu söyledi.

"ABD HALKI ‘HAYIR TEŞEKKÜRLER KAMALA' DİYECEK"

Kamala Harris’i Biden yönetiminin kürtaj ve enflasyon gibi konulardaki politikaları sebebiyle eleştiren Trump, seçimi kendisinin kazanacağını belirterek, "Kasım ayında Amerikan halkı ona 'Hayır teşekkürler Kamala' diyecek. ‘Berbat bir iş çıkardın. Her mevzuda berbat davrandın’ diyecek" şeklinde konuştu. Harris’in ABD’nin sınır bütünlüğüne "ölümcül şekilde" zarar verdiğini savunan Trump, "Yaptıkları sebebiyle başkanlığa aday olmasına izin verilmemeli" dedi.

"TEHLİKELİ İNSANLARA KARŞI NAZİK OLMAYACAĞIM"

Kendisine yönelik suikast girişimi sonrası bazı söylemlerini yumuşattığını hatırlatan Trump, seçim yarışının sert geçeceğinin sinyalini verdi. "Vurulduğumda bana bir şey olduğunu söylüyorlar. İyi biri oldum." diyen Trump, Demokrat rakiplerine atıfta bulunarak "Ancak çok tehlikeli insanlarla uğraşıyorsanız çok nazik olamazsınız, gerçekten olamazsınız. Bu yüzden sakıncası yoksa nazik olmayacağım. Sorun olur mu?" dedi.

"Trump, Biden'ın Çekilmesinin Ardından Demokratları ve Harris'i Hedef Aldı" haberi, 25 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump, Biden'ın Çekilmesinin Ardından Demokratları ve Harris'i Hedef Aldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump, Biden'ın Çekilmesinin Ardından Demokratları ve Harris'i Hedef Aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri