Trump: Emlak Dolandırıcılığı Davası Sırasında: "500 Milyon Dolar Nakit Param Var!"

Trump: Emlak Dolandırıcılığı Davası Sırasında:

Trump: Emlak Dolandırıcılığı Davası Sırasınd... Eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada aldığı toplam 454 milyon dolarlık para cezasını ödeyip ödeyemeyeceği konuşulurken, neredeyse 500 milyon dolar nakit parası olduğunu açıkladı.

Trump, avukatlarının beyanlarının aksine, sosyal medya platformu Truth Social'da yeterince parası olduğunu açıkladı.

"Çok çalışma, beceri ve şans yardımıyla, şu anda neredeyse 500 milyon dolara yakın nakit param var" diyen Trump, bu parayı başkanlık seçim kampanyasında kullanmayı amaçladığını belirtti.

Trump, New York Başsavcısı Letitia James’in ve davaya bakan yargıcın "hile ve yolsuzlukla" bu paranın kendisinden alınmak istediğini savunarak, "2016’da kazanmam beklenmeyen bir seçimi kazanmak haricinde yanlış bir şey yapmadım. 2020’de daha iyi yaptım ve şimdi 2024’te büyük farkla öndeyim. Bu Amerika’da komünizmdir." ifadelerini kullandı.

Trump’ın temyiz mahkemesinde bu karara itiraz süreci devam ederken, pazartesi gününe kadar 454 milyon dolarlık bir teminatı ödemesi gerekiyor. Aksi takdirde, Başsavcı James’in, Trump’a ait Florida’daki Mar-a-Lago da dahil herhangi bir eyalette bulunan malvarlığına el koyma yetkisi bulunuyor.

Bu hafta başlangıcında, Trump Organizasyonu Genel Danışmanı Alan Garten ve avukatları, New York Temyiz Mahkemesine verdiği yazılı beyanda, 454 milyon dolarlık tazminat cezasının tam tutarının teminat altına alınmasının mümkün olmadığını kaydetmişti.

Trump’ın, finansal durumunun "istikrarlı olduğu" ve "önemli varlıkları" uhdesinde bulundurmaya devam ettiği bildirilen beyanda, tazminat miktarının büyüklüğü sebebiyle kefil olacak sigorta şirketi bulunamadığı, Trump’ın mal varlıklarının teminat için kullanılması gerekebileceği aktarılmıştı

TRUMP'IN SOSYAL MEDYA ŞİRKETİ HALKA AÇILACAK

Öte yandan, kaynak arayışında olan Trump’ın, sosyal medya platformu "Truth Social"ın halka arz edilmesinin önü açıldı.

Nasdaq borsasında işlem gören Digital World Acquisition’ın yönetim kurulu, Trump’ın medya şirketi Trump Media & Technology Group ile birleşme anlaşmasını onayladı.

Trump'ın hisselerinin toplam değerinin 3 milyar doları aşabileceği öngörülüyor ama yeni ihraç edilen hisselerin satışını 6 ay engelleyen şirket içi şartlar sebebiyle eski ABD Başkanı'nın hisselerini hemen nakde çevirebilmesi beklenmiyor.

ABD basınında çıkan haberlerde, Trump’ın şirketinin hisselerinin gelecek hafta işlem görmeye başlayabileceği belirtiliyor.

TRUMP HAKKINDAKİ DOLANDIRICILIK DAVASI

New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın üç çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiği suçlamasıyla dava açmış, mahkemeden Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını ve 5 yıl süresince ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklayarak 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

2 Ekim 2023'te başlayan duruşmalar, 11 Ocak'taki kapanış konuşmalarıyla sona ermiş, 16 Şubat’ta da davaya bakan Yargıç Arthur Engoron, "emlak sektöründe hileli işler yapmak"tan Trump’a 354,9 milyon dolar, çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump’ın her birine 4'er milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası vermişti.

Trump, kararı, New York Temyiz Mahkemesine götürmüştü ancak temyizde dava görülürken, Trump'ın, New York Başsavcılığının cezai karar yetkisi ile mal varlıklarına haciz koymasını engellemek için toplam miktarın yüzde 10 fazlası ve faizleriyle 454 milyon doları, 25 Mart’a kadar teminat olarak sağlaması gerekiyor

"Trump: Emlak Dolandırıcılığı Davası Sırasında: "500 Milyon Dolar Nakit Param Var!"" haberi, 22 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump: Emlak Dolandırıcılığı Davası Sırasında: "500 Milyon Dolar Nakit Param Var!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump: Emlak Dolandırıcılığı Davası Sırasında: "500 Milyon Dolar Nakit Param Var!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Dünya Haberleri