Trump, ‘Nakit yardımı 2 bin dolar olsun’ demişti! Cumhuriyetçilerin engeline takıldı

Trump, ‘Nakit yardımı 2 bin dolar olsun’ demişti! Cumhuriyetçilerin engeline takıldı

Trump, ‘Nakit yardımı 2 bin dolar olsun’ dem... ABD'de Trump'ın '600 dolarlık nakit yardımı 2 bin dolara çıksın' talebini meclise taşıyan Demokratlar, Cumhuriyetçilerin engeline takıldı.

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin mevcut Başkanı Cumhuriyetçi Donald Trump'ın "600 dolarlık nakit yardımını 2 bin dolara çıkarma" çağrısı üzerine harekete geçen Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyeleri, Cumhuriyetçilerin engeline takıldı. Demokratların yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine yönelik destek paketinde yer alan 600 dolarlık nakit yardımını 2 bin dolara çıkarmaya yönelik teklifi Cumhuriyetçiler tarafından reddedildi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, konuya ilişkin açıklamasında, "Bugün Noel arifesi sabahında, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Amerikan halkını başkanın desteklemeyi kabul ettiği 2 bin dolardan acımasızca mahrum etti." ifadesini kullandı. Trump'ın Cumhuriyetçilere çağrıda bulunması gerektiğini belirten Pelosi, konuyu pazartesi günü mecliste yeniden gündeme getireceğini bildirdi. Pelosi, "Umarım o zamana kadar başkan, hükümeti açık tutmak ve Kovid-19 salgınına yönelik desteği sağlamak için yasayı imzalamış olur." değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP: REZALET BİR PAKET

ABD Senatosu, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını 21 Aralık'ta onaylamıştı. ABD Başkanı Donald Trump ise Kongrede kabul edilerek kendisinin onayına sunulan koronavirüs salgınına yönelik pakette, 600 dolarlık nakit yardımının 2 bin dolara çıkarılması da dahil bazı değişiklikler yapılması için çağrıda bulunmuştu. Söz konusu destek paketini "rezalet" olarak nitelendiren Trump, "Kongreye bu pakette saçma bir şekilde düşük olan 600 dolarlık nakit para yardımını 2 bin dolara çıkarma çağrısı yapıyorum." ifadesini kullanmıştı.

YARDIM PAKETİ NELERİ KAPSIYOR?

Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında uzun süren müzakerelerin ardından üzerinde anlaşmaya varılan 5 bin 593 sayfalık tasarı, Kovid-19 salgının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketi ile 2021 mali yılı için öngörülen 1,4 trilyon dolarlık bütçeyi içeriyor. ABD tarihinin ikinci en büyük ekonomik yardım paketi olarak nitelendirilen Kovid-19 salgının etkilerine yönelik paket kapsamında, gelir kaybı yaşan Amerikalılar ve küçük işletmelerin yanı sıra pek çok alanda destek sağlanması öngörülüyor. Bu kapsamda, belirli kriterleri karşılayan vatandaşlara ve çocuklara bir defaya mahsus 600'er dolar nakit yardım yapılması planlanırken, mart ayına kadar ilave 300 dolar işsizlik yardımı sağlanması hedefleniyor. Tasarıda, küçük işletmelere yönelik Maaş Koruma Programı'na da 248 milyar dolarlık kaynak aktarılması hedeflenirken, kira yardımı için 25 milyar dolar, aşı dağıtımı için 8 milyar dolar, hava yolu şirketleri için 15 milyar dolar, gıda yardımı için 13 milyar dolar, okullar ve üniversiteler için 82 milyar dolar, çocuk bakımı için 10 milyar dolar, taşıma sistemleri için 14 milyar dolar ve çiftçiler için 13 milyar dolar kaynak ayrılması planlanıyor. Federal hükümete, 2021 mali yılının sona ereceği 30 Eylül'e kadar 1,4 trilyon dolarlık harcama yetkisi verecek bütçede ise savunma harcamalarına 740,5 milyar dolar, iç işleriyle ilgili programlara 664,5 milyar dolar ayrılması öngörülüyor.

"Trump, ‘Nakit yardımı 2 bin dolar olsun’ demişti! Cumhuriyetçilerin engeline takıldı" haberi, 25 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump, ‘Nakit yardımı 2 bin dolar olsun’ demişti! Cumhuriyetçilerin engeline takıldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump, ‘Nakit yardımı 2 bin dolar olsun’ demişti! Cumhuriyetçilerin engeline takıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  2. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  3. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  4. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  5. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  6. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  7. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  8. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  9. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  10. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  11. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  12. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  13. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  14. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  15. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  16. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  17. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  18. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  19. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  20. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
Dünya Haberleri