Trump: Salem'de yargılanan cadıların bile daha fazla hukuki hakkı vardı

Trump: Salem'de yargılanan cadıların bile daha fazla hukuki hakkı vardı

Trump: Salem'de yargılanan cadıların bile da... ABD Temsilciler Meclisi'nde bugün ABD Başkanı Trump'ın azli oylanacak. Oylama öncesi Meclis Başkanı Nancy Pelosi'ye mektup gönderip

ABD Temsilciler Meclisi'nde bugün ABD Başkanı Trump'ın azli oylanacak. Oylama öncesi Meclis Başkanı Nancy Pelosi'ye mektup gönderip 'Amerikan demokrasisine savaş açmakla' suçlayan Trump, "Salem'de yargılanan cadıların bile daha fazla hukuki hakkı vardı" diyerek haksızlığa uğradığını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi’nde yaklaşan azil oylaması öncesi, Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi’ye kızgın bir mektup yazdı ve Pelosi’yi ‘Amerikan demokrasisine açık savaş ilan etmekle’ suçladı. Trump mektubunda ‘Çok çirkin bir kelime olan azilin önemini ucuzlattınız’ dedi.

Temsilciler Meclisi’ndeki oylamanın sonucunu değiştirmek adına çok az umudu olduğunu bilen Trump, altı sayfalık mektubunda, süreci eleştirdi ve Pelosi’yi kınadı. Mektup, başlıca yardımcılarının Temsilciler Meclisi’nde ifade vermesini önleyerek azil sürecini engellemeye çalışan Trump için kayda değer bir müdahale olarak görülüyor. Trump, mektubunda, ‘bu azil sahtekârlığının başlangıcından bu yana anayasal haklarının ihlal edildiğini’ ve ‘kanıt sunmak da dahil anayasanın sunduğu başlıca temel haklardan faydalanamadığını’ savundu. Trump, “Salem Cadı yargılamalarında sanıklara daha fazla hukuki hak verilmiştir” dedi.

‘BİRAZ TARİH ÖĞRENMESİ GEREKİYOR’

Aslında, Temsilciler Meclis Adalet Komisyonu’nun Demokrat Partili Başkanı, Trump’ı şahsen kanıt sunmaya davet etmişti. Bu aynı zamanda hukuk ekibinin tanıkları sorgulayabilmesini de sağlayacaktı. Ancak Trump bu öneriyi reddetti.

Salem Belediye Başkanı Kim Driscoll ise Twitter’daki paylaşımında, başkanın ‘biraz tarih öğrenmesi gerektiğini’ söyledi ve cadı yargılamalarının kanıtsız yapıldığını, başkana yönelik kanıtların ise ‘çok bol’ olduğunu iddia etti. Pelosi ise Konge Binası’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, mektubu tamamen okumadağını, ancak ‘özünü gördüğünü ve gerçekten hastalıklı’ olduğunu düşündüğünü söyledi.

KANIT SAKLAMA VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Trump’a yönelik iki azil suçlaması yapılıyor. Bunlardan biri azil soruşturmasıyla işbirliği yapmayarak, personelinin ifade vermesini engelleyerek ve belgese kanıtlarını elinde tutarak Kongre’nin çalışmasını engellemek. Diğeri ise, Demokrat Partili siyasi rakibi Jo Biden hakkında soruşturma yapılması adına baskı yaparak görevini kötüye kullanmak.

Temsilciler Meclisi’ndeki azil oylamasında tüm üyeler parti kararına göre oy verirse, Trump ABD tarihinde azledilen üçüncü başkan olacak. Daha sonra da Senato’da yargılanacak. Yargılama aşamasında her iki partiden senatörler de bağımsız jüri üyeleri gibi davranmak zorunda.

"Trump: Salem'de yargılanan cadıların bile daha fazla hukuki hakkı vardı" haberi, 18 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trump: Salem'de yargılanan cadıların bile daha fazla hukuki hakkı vardı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump: Salem'de yargılanan cadıların bile daha fazla hukuki hakkı vardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:44 Elektrikli otomobil yangınları çabuk ve güvenli bir şekilde nasıl söndürülür
  2. 08:38 Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
  3. 08:34 Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
  4. 08:29 Ali Yerlikaya duyurdu: İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
  5. 08:27 İkizi 11 yıl sonra doğdu
  6. 08:22 Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
  7. 08:19 Erdoğan açıkladı: Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
  8. 08:14 Murat Ağırel yazdı: Futbolda garip bir maç daha
  9. 08:10 Fehmi Koru: Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim
  10. 08:05 Meteoroloji'den İstanbul da dahil 29 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışa dikkat
  11. 06:04 Milli Emlak duyurdu: Ankara'nın hemen yanında arazi edinme fırsatı!
  12. 05:58 İmamoğlu'ndan Batı'ya yönelik Netanyahu tepkisi: "Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
  13. 05:52 Bu hobilerle uğraşanların zekası doğrulandı! Bilim insanları açıkladı
  14. 04:41 İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bir gazeteci ve birçok kişinin hayatını kaybettiği bildirildi
  15. 03:24 Sürüden ayrılanı kurt kapar atasözünün anlamı
  16. 03:23 Su testisi su yolunda kırılır atasözünün anlamı
  17. 03:22 Söz gümüşse sükût altındır atasözünün anlamı
  18. 03:19 Sinek küçüktür fakat mide bulandırır atasözünün anlamı
  19. 03:14 Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi
  20. 03:10 Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kötü haber: Bu özellik sadece Premium abonelere sunulacak
Politika Haberleri