Trump TikTok konusunu kapatmıyor! TikTok karşısında zafer kazanmak istiyor!

Trump TikTok konusunu kapatmıyor! TikTok karşısında zafer kazanmak istiyor!

Trump TikTok konusunu kapatmıyor! TikTok kar...  TikTok 15 Eylül’e kadar ABD’li bir şirkete satılmazsa uygulayacağı erişim yasağı için 15 Eylül’ü tarih olarak gösteren Trump, ABD’deki erişimi engellenecek.

 TikTok 15 Eylül’e kadar ABD’li bir şirkete satılmazsa uygulayacağı erişim yasağı için 15 Eylül’ü tarih olarak gösteren Trump, ABD’deki erişimi engellenecek.

Trump TikTok karşısında zafer mi kazandı? Böylece özgürlükler ülkesi ABD’de, yasalara uysa da ülkenin ve politikacıların çıkarlarına ters düşen her şeyin ve herkesin yasaklanabileceğini/engellenebileceğini ya da tutuklanıp hapse atılabileceğini de görmüş olduk. Microsoft bir gün önce, TikTok’la satış konusunda anlaşmaya vardığını açıklamış, anlaşmayı hayata geçirmek içinse Trump’ın onayını beklediklerinin altını çizmişti.

Trump Tiktok

Trump şimdi Microsoft’un vardığı anlaşmayı uygun gördüğünü de açıkladı. Ancak Trump ayrıca bu satıştan, ABD hazinesine de bir ödeme yapılmasını istiyor. Ancak bunun nasıl bir modelle yapılabileceği henüz bilinmiyor. Satın alma işlemi üzerinden bir vergi kesileceği ve bunun ABD hazinesine aktarılacağı düşünülüyor. Ancak Trump bu vergiyi Microsoft’un değil TikTok’un ödemesini istiyor. Trump açıklamasında, “Microsoft veya başka bir şirket, benim için fark etmez, TikTok’u büyük ve güvenilir bir ABD şirketinin almasını istiyorum. Aksi halde 15 Eylül’de TikTok’u yasaklayacağım,” ifadesini kullandı. Böylece Microsoft’un, Trump’ın emri ile bu satın almayı gerçekleştirmekle görevlendirildiği dedikoduları da -bir kez daha- doğruluk kazanmış oldu. Microsoft, CEO’su Satya Nadella’nın Trump ile görüşme halinde olduğunu da doğruladı. Satın alma gerçekleşirse, TikTok’un ABD, Kanada, Yeni Zellanda ve Avustralya opersyonlarının sahibi Microsoft olurken, uygulamanın kodlarına erişip Çin’e veri gönderip casusluk yapıp yapmadığını da kontrol edebilecekler. Elbette “casusluk” meselesi aslında bir bahane olarak kullanılırken, ABD Çin’in Tiktok üzerinden ABD’ye ve dünyaya Çin mallarını ve markalarını promote etmesinin önüne geçmiş olacak. Fakat bu olay tarihte “ABD’nin Çin şirketlerine çökmesi” olarak çok uzun süre akıllarda yer edecek gibi de görünüyor.  Eğer dünya çapında başarı yakalayacak bir iş kurmak üzereyseniz ve rakipleriniz ABD’li şirketlerse, siz de casusluk ile suçlanıp ABD’de tutuklanma tehdidiyle, para basan/altın yumurtlayan şirketinizi ABD’ye satmak zorunda bırakılabilirsiniz. Demokrasi, özgürlük, hukuk çığırtkanlığı ile insanların mallarını zorla elinden alan mafyavari devletlerle dolu dünyanın gerçek yüzüyle artık tanıştınız. İş modelinizi buna göre kurmak akıllıca olabilir.

Coronavirüs kıyafet üzerinde ne kadar yaşıyor?

"Trump TikTok konusunu kapatmıyor! TikTok karşısında zafer kazanmak istiyor!" haberi, 06 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Trump TikTok konusunu kapatmıyor! TikTok karşısında zafer kazanmak istiyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump TikTok konusunu kapatmıyor! TikTok karşısında zafer kazanmak istiyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Teknoloji Haberleri