Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi

Trump'a

Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para... Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, "sessizlik anlaşması" davasında mahkeme tarafından 9 bin dolar para cezası verildi. Yasağı 9 kez ihlal ettiği belirtilen Trump'a, hapis tehdidiyle birlikte ödeme için süre tanındı. Davanın devamı Perşembe günü.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Stormy Daniels ile ilişkisiyle ilgili "sessizlik anlaşması" davasında mahkeme tarafından 9 kez yasağı ihlal ettiği gerekçesiyle 9 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Yargıç, Trump'a yasağı ihlal etmeyi sürdürmesi halinde hapis cezasıyla karşılaşabileceğini belirtti. Tanık ifadelerinin ardından duruşma Perşembe gününe ertelendi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ilişki yaşadığı yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels ile ilgili 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sessizlik anlaşması" yapmak için ödeme yapmakla suçlandığı davaya New York'taki Manhattan Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Yargıç Juan Merchan, daha önce mahkeme çalışanları ve aileleri hakkında konuşma yasağı konulmuştu ve Trump'ın bu yasağı 9 kez ihlal ettiğini belirtti. Her bir ihlal için bin dolar olmak üzere toplamda Trump'a 9 bin dolar para cezası verdi. Yargıç, Trump'ın yasağı ihlal etmeye devam etmesi durumunda hapis cezasıyla karşılaşabileceğini uyardı.

Duruşmada ayrıca şahit ifadeleri dinlendi. Bankacı Gary Farro, Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'e Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödeme için kullanılan banka hesabını açmada yardımcı olduğunu belirtirken, Trump'ın avukatları ödemenin başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemeyi değil, Trump'ın adını ve ailesini korumayı amaçladığını savundu.

Stormy Daniels ve Karen McDougal'ı National Enquirer dergisiyle yaptıkları anlaşmalarda temsil eden avukat Keith Davidson da duruşmada ifade verdi. Davidson, derginin o dönemki yöneticisi David Pecker'ın Trump ile ilgili iddiaları içeren haber hikayelerini satın aldığını ve yayınlamayacağını belirtti. Pecker'ın, hikayeleri yayınlamanın Trump'a zarar vereceğini düşündüğünü belirten Davidson, Trump ile Pecker arasında bir ilişki olduğunu da vurguladı.

Duruşma sonunda mahkeme, tanık ifadelerini dinledikten sonra Perşembe gününe kadar duruşmayı erteledi. Kamuoyunda "sessizlik anlaşması" davası olarak bilinen davada Trump, Stormy Daniels'e sessiz kalması için ödeme yapmak ve bunu örtbas etmekle suçlanıyor. Trump'ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle dava büyük önem taşıyor ve Trump'ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

"Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi" haberi, 01 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 15 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 23:14 Trendyol'un Mart-Nisan E-ihracat Verileri: Türk Satıcılar Küresel Pazarda 4,5 Milyon Ürün Sattı
  2. 23:10 Doğu Karadeniz Fındık İhracatı: İtalya'ya Artan Satışlarla 81 Ülkede Büyüme
  3. 23:07 Nuri Şahin İçin Beşiktaş ve Feyenoord Arasında Rekabet Başladı
  4. 23:02 Citroen ve Fiat Türkiye'de ucuz otomobil yarışı!
  5. 23:02 Sıfır otomobilde süper kampanya: Yarısı vade farksız taksitle, yarısı da peşin!
  6. 22:59 Öğretmen Atamalarında Mülakat Yarıya İndirilecek: Bakan Tekin'den Açıklama
  7. 22:50 Hangi emekliler emlak vergisi ödemeyecek?
  8. 22:50 Çin'de Emlak Sektörüne Canlılık Getirecek Yeni Politikalar Yolda
  9. 22:48 İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır?
  10. 22:47 İstanbul'da hava yarın nasıl olacak? 16 Mayıs 2024 hava tahmini
  11. 22:45 Galatasaray, Fenerbahçe derbisi için antrenmanda!
  12. 22:45 İş Bankası resmen duyurdu!: İşte yeni kampanya!
  13. 22:42 Dudağınız eğer bu şekilde ise özgüvensizliğe yol açabilir!: Basit bir işlemle düzeltilebiliyor!
  14. 22:42 Brent Petrolü Varil Fiyatı 83 Doların Altına Düştü
  15. 22:41 MHRS randevu alırken dikkat edilmesi gerekenler: 15 Gün kuralı ve detaylar
  16. 22:38 Altın sahipleri için müjdeli bir haber geldi, uzun zamandır beklenen gelişme sonunda gerçekleşti
  17. 22:37 Evdeki karıncaları yok etmenin kesin çözümü!: İşte o yöntemler!
  18. 22:37 Yemek servisinde sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
  19. 22:37 Eminönü'nde Tarihi Mısır Çarşısı'nda Yangın: Hızlı Müdahale Hasarı Önledi
  20. 22:34 Hobi bahçesi olan o kişilere 500 bin TL ceza!: Hem alan hem de satan tehlikede!
Dünya Haberleri