Trump'ın çok tartışılan sözleri...

Trump'ın çok tartışılan sözleri...

Trump'ın çok tartışılan sözleri... AKP'nin üstü kapalı biçimde, havuz medyasının ise açıktan desteklediği 'Cumhuriyetçi' aday Donald Trump ABD Başkanlığı seçimini kazandıBaşkanlık seçimi geride kalırken, akıllarda Donald Trump'ın adaylığı sürecinde...

AKP'nin üstü kapalı biçimde, havuz medyasının ise açıktan desteklediği 'Cumhuriyetçi' aday Donald Trump ABD Başkanlığı seçimini kazandı

Başkanlık seçimi geride kalırken, akıllarda Donald Trump'ın adaylığı sürecinde sarfettiği ve yoğun tepki çeken sözleri kaldı. 

İşte Trump'ın  müslümanlar, kadınlar ve daha niceleri hakkında çok tartışılan sözleri...

'MÜSLÜMANLAR ABD'YE GİRMESİN'

Trump, yaptığı bir açıklama ile ABD yönetimine Müslümanların tümünün ülkeye girişini yasaklama çağırısında bulunmuştu. Trump, seçimi kazanması durumunda müslümanların ülkeye girişini bir süre durduracağını söylemişti.

 "Planı" büyük tepkiyle karşılaşmasına rağmen sözlerinin arkasında durmuş, birçok Müslüman arkadaşının fikrini "parlak ve harika" bulduğunu öne sürerek, 'Ben hayatınızda karşılaşabileceğiniz en az ırkçı kişiyim; Ben Müslümanlara iyilik ediyorum' ifadelerini kullanmıştı.

'BASINÇLI SU İLE SORGULAMAYI GERİ GETİRİRİM'

Trump, 11 Eylül’den sonra CIA’in terör zanlılarını sorgulamak için kullandığı, basınçlı su ile sorgulama işkence yöntemi waterboarding’i geri getireceğini söylemişti.

'MEKSİKA SINIRINA DUVAR'

Göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için Meksika sınırına bir duvar öreceğini söyleyen Trump'ın bu sözleri de büyük tepki çekmişti.

CLİNTON'A 'İĞRENÇ KADIN' DEMİŞTİ

Trump, Hillary Clinton ile son kez tartışma yapmak üzere karşı karşıya geldiği canlı yayında, Clinton’a yönelik “Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın'' sözlerini kullanmıştı.

DAHA DA ESKİYE GİDERSEK...

1991: ''güzel bir popo parçası’ 

George W. Bush'un ABD Başkanı olduğu zamanlarda Trump, Esquire dergisine medya hakkında şöyle konuştu: " Biliyorsun, genç ve güzel bir popon olduktan sonra [onların] ne yazdığı önemli değil." 

1997: 'Bütün kadınlar servet avcısı'  

"Geri Dönüş Sanatı" adlı kitabında, evlilik öncesi anlaşmalar üzerine yazan Trump, "Temelde üç çeşit kadın ve tepkisi var. Biri gelecekteki kocasını çok seven iyi bir kadın, prensip olarak anlaşmayı imzalamayı reddediyor. Bunu tamamen anlıyorum, ama adam her durumda bunu reddetmeli ve başka birini bulmalıdır. Diğeri, evlilik öncesi anlaşmayı imzalamayı reddediyor çünkü enayinin kendi avucunda olduğundan kuşku duymadan, fakirliğini fırsat bilmeyi ümit ediyor. Aynı zamanda -üçüncü olarak- olumlu bir izlenim bırakmak için açıkça ve hızlıca evlilik öncesi anlaşmayı imzalayacak ve verilen parayı alacak kadınlar var.'' ifadelerini kullanmıştı. 

7 Mart 2006: 'Ivanka kızım olmasaydı...'

ABC News’in haberine göre, 2006 yılında Trump; “Eğer Ivanka kızım olmasaydı, belki onunla çıkabilirdim'' dedi. Kendine gelen Trump, daha sonra bunun bir ''şaka’ olduğunu söyledi. 

2007: Angelina Jolie hakkında...

Larry King’in CNN şovunda Trump, Jolie için “Gerçekten güzelliği anlarım. Ve onun güzel olmadığını söyleyeceğim. Miss Universe ve Miss ABD’ye sahibim. Çok sayıda değişik -güzel- şeye sahip olduğumu kastediyorum ve o güzel değil.'' demişti.

2011: Kadın gazeteciye “köpek'' demişti

New York Times köşe yazarı Gail Collins ,Trump’ın iflası hakkında yazmış,  Bunun üzerine Trump, kendi makalesinin bir kopyasını kadının resmini çerçeve içine alıp üzerine ''köpeğin yüzü!’ yazılmış olarak Collins'e göndermişti.

2012, 3 Nisan: Trans tartışmasında penisi hakkında şaka yaptığı zaman

2012 yılında Miss Universe yarışmacısı Jenna Talackova girişte trans statüsünü bildirmediği için yarışmadan kovulmuştu. Talackova’nın avukatı Gloria Allred, hiç kimsenin anatomisini göstererek Trump'tan erkekliğini “kanıtlamasını'' istemediğini söylediğinde ABD başkanı adayı Trump, "kanıtlayabileceğini" ifade ederek şöyle konuştu: “Gloria’nın çok etkileneceğini düşünüyorum.''  

8 Ağustos 2015: Fox spikeri Megyn Kelly'ye: Sürtük

Fox spikeri Megyn Kelly son zamanlarda ABD Başkanlık kampanyasının tartışmalarına ev sahipliği yapmış ve Trump'a hakkındaki cinsiyetçi suçlamaları sormuştu. Tartışmadan sonra Trump, Twitter’da sunucuya ''sürtük’ diye seslenmişti.

9 Eylül 2015: Yüzünden dolayı hiç kimsenin Carly Fiorina için oy vermeyeceğini söyledi

Fiorina, eski Hewlett Packard patronu ve Trump’ın Cumhuriyetçi rakip adayı. Rolling Stone’a göre Trump rakibi hakkında şöyle dedi: "Onun yüzüne bakın. Herhangi biri onun için oy verir mi?"

"Trump'ın çok tartışılan sözleri..." haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump'ın çok tartışılan sözleri... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'ın çok tartışılan sözleri... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  2. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  3. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  4. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  5. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  6. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  7. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  8. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  9. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  10. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  11. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  12. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  13. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  14. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
  15. 22:29 Haftanın en talihli 3 burcu belli oldu: Hangi burçlar zenginlik ve aşk yaşayacak?
  16. 22:27 Aşk hayatınızda sadakat mi arıyorsunuz? İşte en sadık 5 burç!
  17. 22:26 Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı!
  18. 22:25 Dries Mertens, yeni sözleşmeyle ilgili sorulara cevap verdi
  19. 22:23 Poşet çay içerken sakın bunu yapmayın: Tadını da sağlığı da bozuyor!
  20. 22:22 Pastanelerde aramayın: Evde yapması hem basit hem de ucuz!
Dünya Haberleri