Trump'tan Elon Musk'a yeni görevlendirme!

Trump'tan Elon Musk'a yeni görevlendirme!

Trump'tan Elon Musk'a yeni görevlendirme! Donald Trump, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın, ABD hükümetinin etkinliğini artırmak amacıyla kurulacak bir komisyona başkanlık etmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyası kapsamında New York'taki Ekonomi Kulübü'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başlangıcında ABD ekonomisinin bir felaketle karşı karşıya olduğunu savunan Trump, "Eski rakibim Joe Biden ile yeni rakibim Kamala Harris’in radikal politikaları sebebiyle bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Ulusumuz başarısızlık ve ciddi şekilde gerileme ile karşı karşıya," ifadelerini kullandı.

'ELON MUSK, KABUL ETTİ'

Donald Trump, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın, ABD hükümetinin etkinliğini artırmak amacıyla kurulacak bir komisyona başkanlık etmeyi kabul ettiğini açıkladı.  Trump, "Bana tam ve eksiksiz desteğini sunan Elon Musk’un teklifi çerçevesinde, federal hükümetin mali durumunu ve performansını denetleyecek ve köklü reformlar gerçekleştirilmesi için tavsiyede bulunacak bir hükümet etkinliğini artırma komisyonu teşkil edeceğim. Bunu yapmamız gerekiyor. Mevcut şekilde devam edemeyiz," şeklinde konuştu.

Trump, "Elon da çok fazla meşgul olmadığı için bu görev gücünün başına geçmeyi kabul etti" ifadelerini kullanarak, Musk liderliğindeki komisyonun israfı azaltacağını ve trilyonlarca dolar tasarruf sağlayacağını savundu.

Trump, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, enerji üretimini artırmayı, kripto paraları desteklemeyi, hükümet harcamalarını köklü şekilde azaltmayı ve ABD'deki üreticilere vergi indirimleri sunmayı içeren bir "ekonomik rönesans" vaat etti.

İkinci dönemi için seçilmesi durumunda, Trump, ABD enerji arzını önemli ölçüde artırmak amacıyla hemen bir ulusal acil durum ilan edeceğini ve her yeni yasal düzenleme için on eski düzenlemenin iptal edileceğini belirtti. Ekonomiyi hızla toparlamak, enflasyonu yenmek ve büyük bir ekonomik büyüme sağlamak için stratejiler geliştireceğini söyledi.

Trump ayrıca, bürokrasiyi azaltmayı ve petrol üretimini artırarak benzinin galon fiyatını iki doların altına çekme sözü verdi. Ek olarak, enerji, gıda, ulaşım ve konut gibi temel ihtiyaçların fiyatlarını düşürmeyi hedefledi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i ise Marksist ve komünist ideolojilere bağlı olmakla suçladı. Trump, Harris'in fiyat kontrolleri, varlık mülkiyetine el koyma, enerji kaynaklarını yok etme, büyük vergi artışları ve göçmenlere vatandaşlık verme gibi radikal politikalarla federal yardımlardan yararlanacak göçmenlere büyük miktarda harcama yapmayı vaat ettiğini öne sürdü. Trump, Harris’in dört yıl daha yetki talep ederek ABD ve Amerikan aileleri için büyük bir tehdit oluşturduğunu iddia etti.

 

"Trump'tan Elon Musk'a yeni görevlendirme!" haberi, 05 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump'tan Elon Musk'a yeni görevlendirme! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'tan Elon Musk'a yeni görevlendirme! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:53 CarrefourSA, Balıkesir’de Midye Üretiminde Çığır Açıyor
  2. 08:48 Trabzonspor, ırkçı Saldırılara Karşı Net Durdu: Siman Banza İçin Hukuki Adımlar Atılacak!
  3. 08:44 Türkiye’nin Gölleri Tehlikede: 240 Gölden 186’sı Kurudu!
  4. 08:41 Reeskont Kredisi Kullanan Firmalar İçin Döviz Alımında Yeni İstisnalar ve Ceza Düzenlemesi!
  5. 08:35 Narin Güran’ın Cansız Bedeni Üzerindeki Kilolarca Taşın Görüntüleri Şoke Etti!
  6. 08:31 Asgari Ücret İçin Büyük Artış: Yeni Maaş 25 Bin TL'ye Yaklaşabilir!
  7. 08:26 Şanghay Bebinca Tayfunu’nun Etkisi Altında: Şehirde Hayat Durdu!
  8. 08:22 24 İlde Eş Zamanlı Operasyon: İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Siberağ-7 Duyurusu!
  9. 07:51 Köydeki Gizem: Narin Güran cinayetinde köydeki manipülasyonlar ve jandarmayı dinleme skandalı!
  10. 07:17 Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Orta ve Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!
  11. 07:13 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Öldürülmesi: Aile Üyeleri Delil Karartmakla Suçlanıyor
  12. 07:09 Boris Kasırgası Polonya’yı Vurdu: Sel ve Su Baskınları, 2 Ölü
  13. 07:04 İstanbul’da Şok Eden Saldırı: Düğün Salonuna Patlayıcı Atıldı, Ölen Yok
  14. 07:01 Gazze'de Acı Tablo: İsrail Saldırısında 2’si Çocuk 6 Sivil Hayatını Kaybetti
  15. 03:14 FBI'dan Trump açıklaması geldi
  16. 03:14 Türkiye’nin sıradışı bir noktası! Deniz altında keşfedilen bu yer, herkesin ağzını açık bıraktı!
  17. 03:11 Ertuğrul Doğan'dan hakem tepkisi geldi: "Sahaya direkt Beşiktaş formasıyla çıksaydı"
  18. 03:09 Herkes o meslekleri yapmak isteyecek! En düşük 65 bin lira, en yüksek 137 bin lira kazanılıyor!
  19. 03:03 Donald Trump'a yeni suikast girişimi!
  20. 02:53 Basit görünen zor görsel test! Dört yapraklı yoncayı 9 saniyede bulanın şansı dönecek!
Dünya Haberleri