Trump'tan Filistin yanlısı protestolara sert önlem: Öğrencilerin vizeleri iptal edilecek

Trump'tan Filistin yanlısı protestolara sert önlem: Öğrencilerin vizeleri iptal edilecek

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin yanlısı protestolara katılan yabancı öğrencilerin vizelerini iptal etmeyi öngören bir kararname imzalamaya hazırlanıyor. Antisemitizmle mücadele kapsamında alınacak bu tedbir, radikal gruplara karşı sert yaptırımlar getirecek.

ABD Başkanı Donald Trump, imzalayacağı yeni başkanlık kararnamesiyle Filistin yanlısı protestolara katılan veya bu tür gösterileri düzenleyen yabancı öğrencilerin vizelerini iptal etmeyi planlıyor.

Beyaz Saray yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Trump yönetimi, antisemitizmle mücadele kapsamında sert tedbirler almayı amaçlıyor. Kararnameyle, Filistin yanlısı eylemlere katılan yabancı uyruklu öğrencilerin ve yerleşik yabancıların vizeleri iptal edilecek. Ayrıca, radikal görüşleri savunan gruplara yönelik sıkı önlemler alınacağı vurgulandı.

Trump, kararnameye ilişkin yaptığı açıklamada, Yahudi toplumuna yönelik tehdit, şiddet ve vandalizm olaylarının agresif şekilde kovuşturulacağını belirtti. Protestolara katılan yabancılara yönelik sert bir uyarıda bulunan Trump, "Hamas destekçilerini üniversite kampüslerinde barındırmayacağız, vizelerini iptal edeceğiz ve sınır dışı edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Trump'tan Filistin yanlısı protestolara sert önlem: Öğrencilerin vizeleri iptal edilecek" haberi, 29 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Trump'tan Filistin yanlısı protestolara sert önlem: Öğrencilerin vizeleri iptal edilecek haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'tan Filistin yanlısı protestolara sert önlem: Öğrencilerin vizeleri iptal edilecek 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.