TSK''da ''dikkat çeken'' talep: Bütün savaş uçaklarından sorumlu general emekliliğini istedi

TSK''da ''dikkat çeken'' talep: Bütün savaş uçaklarından sorumlu general emekliliğini istedi

TSK''da ''dikkat çeken'' talep: Bütün savaş ... Türk Silahlı Kuvvvetleri''nin (TSK) bütün savaş uçaklarının harekat sorumlusu olarak görev yapan Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi ve JFAC Komutanı Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay''ın emekliliğini istediği öğrenildi.

2017 Yüksek Aşkeri Şurasında tuğgeneralliğe terfi eden Akgülay, rütbesinde 1.5 yılı geride bırakmasının ardından emekliliğini istedi.

Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre, 15 Temmuz öncesi terfi listesinde bulunan Akgülay, hakkında soruşturmalar devam etmesine rağmen Adil Öksüz'ün kaçırıldığı ve birçok darbeci subayın bulunduğu NATO Müttefik Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi Direktörü olarak Almanya Ramstain'a görevlendirilmişti.

'GELECEK VAADEDİYORDU'

Akgülay, buradaki görevini takiben de Ünal'ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı döneminde 2017 Şurası'nda tuğgeneralliğe terfi ettirilerek Merzifon Üs Komutanlığı'na atanmıştı. Akgülay 15 Temmuz öncesi aldığı yüksek sicil notları ve birden fazla yurt dışında etkin görevlerde görevlendirilmesi nedeniyle gelecek vadeden bir general olarak addediliyordu. Akgülay, 2018 Şurası'nda ise Eskişehir BHHM ve JFAC Komutanlığı görevine getirilmiş ve bütün savaş uçaklarının harekatlarının sorumluluğu kendisine verilmişti.

Emekli Tuğgeneral Ergun Eskici'nin emekliliğini istemesinin ardından ortaya çıkan FETÖ bağlantılarının hatırlatıldığı Yeni Şafak haberinde, Akgülay'ın emeklilik talebinin ise son dönemde TSK'daki ankesör tutuklamalarının hayli arttığı bir dönemde gelmesi 'dikkat çekici' olarak yorumlandı.

'DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ'

Haberde aynı zamanda, "Akgülay'ın 15 Temmuz darbe girişimi günü Ankara ve TBMM'nin bombalanmasında kullanılan 6 savaş uçağının kalkışı ile darbeci general Semih Terzi'nin 100 personeliyle uçağının kalkışını ve uçuşları engellemek üzere pistte önleyici herhangi bir tedbir de almaması nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti" ifadeleri kullanılıyor. 

'SEHVEN YAPTIM'

Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay, 15 Temmuz gecesine ait hareketlerine ilişkin "Sehven yaptım" açıklaması getirmişti. Darbe girişimini ve o gece yaşananları 'Kartal Yuvası'nın İstilası' adlı kitabında anlatan dönemin Muharip Hava Kuvvet Komutanı emekli Korgeneral Mehmet Şanver, Eskişehir BHHM'de görevli darbeci General Recep Ünal'ın "Komutanım Akgülay albayın kafası karışık, Uçaklar da rule'delermiş" demesi üzerine Akgülay'ı arayarak, "Akgülay, kafan karışıkmış arkadaş! Söyle neden karışık kafan?" diye sorduğunu ve "Sakın o uçakları kaldırma" emri verdiğini anlatmıştı.

"TSK''da ''dikkat çeken'' talep: Bütün savaş uçaklarından sorumlu general emekliliğini istedi" haberi, 17 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TSK''da ''dikkat çeken'' talep: Bütün savaş uçaklarından sorumlu general emekliliğini istedi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TSK''da ''dikkat çeken'' talep: Bütün savaş uçaklarından sorumlu general emekliliğini istedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:30 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı Sonrası Kadro Planları: Değişim Kapıda!
  2. 13:29 Beklenmedik şok: Otomotiv devi iflasını ilan etti!
  3. 13:29 Boeing'i suçladıktan sonra ölen eski çalışanın ifadesi ortaya çıktı
  4. 13:26 Simit satışlarında yeni dönem: Simit fiyatında bakanlığın onayı artık zorunlu
  5. 13:25 Konyaspor, Teknik Direktör Değişikliğiyle Yola Devam: Ali Çamdalı Takımın Başına Geçti
  6. 13:23 Blinken'dan Gazze'de ateşkes çağrısı: Hamas’ın önüne çok cömert bir teklif sunuldu
  7. 13:22 Oyuncu Gül Onat'tan itiraf!
  8. 13:19 175 milyon euroluk cin çıkarma vurgunu! "Ölüm büyüsü" yalanıyla yıllarca kandırdı
  9. 13:18 Diplomatik Çağrı: ABD ve Britanya, İsrail-Hamas Çatışmasında Ateşkes İçin Destek Veriyor
  10. 13:18 Meclis’te anayasa mesaisi: İlk ziyaret Özgür Özel'e yapılacak
  11. 13:16 Al-Shabab, Hakim Ziyech İçin Dev Teklif Sundu: 37.5 Milyon Euro!
  12. 13:15 Teknoloji Devlerinin Çocukları Kayıp! Flickr ve Slack Kruucusuydu!
  13. 13:13 ABD üniversitelerindeki Gazze eylemlerinde gözaltı sayısı bini aştı
  14. 13:12 İsrail basınından çarpıcı iddia: Refah'a kara saldırısı başlayabilir
  15. 13:11 30 Nisan 2024 Altın fiyatları
  16. 13:10 AB mülteciler için gönderdiği parayı Türkiye'den geri istedi
  17. 13:07 Rusya, ‘Harry Potter Kalesi’ne saldırdı: 4 kişi öldü, 32 kişi yaralandı
  18. 13:07 30 Nisan 2024 Salı döviz kuru tutarları
  19. 13:06 Kamuda tasarrufta 3 ayaklı eylem planı hazırlandı
  20. 13:05 Kobra Murat'tan sevenlerini şoke eden itiraf! Babaannesi bebek kakası yedirmiş!
Politika Haberleri