TSK’dan İdlib’e yeni hamle

TSK’dan İdlib’e yeni hamle

TSK’dan İdlib’e yeni hamle Astana Süreci kapsamında gerginliğin azaltılması amacıyla Suriye’nin İdlib bölgesine sevkiyat sürüyor. İlk aşamada YPG’nin kontrol ettiği bölgenin sınırını tutan Türk birlikleri ikinci aşamada Halep’in batısındaki...

Astana Süreci kapsamında gerginliğin azaltılması amacıyla Suriye’nin İdlib bölgesine sevkiyat sürüyor. İlk aşamada YPG’nin kontrol ettiği bölgenin sınırını tutan Türk birlikleri ikinci aşamada Halep’in batısındaki Salva bölgesine de sevkiyat gerçekleştirdi. Zırhlı araçlarla ilerleyen birlikte özel kuvvetler personelinin bulunduğu da öğrenildi.

Bölgeden alınan bilgilere göre Türk birliklerinin ilk konuşlanması YPG ile diğer muhalif grupların kontrolü altında bulunan bölgenin sınırına gerçekleştirildi. Bu bölgede konuşlanmanın tamamlanması ile YPG’nin güney ve batı yönünde ilerleyerek yeni bölgeleri kontrol altına alma ihtimalı ortadan kaldırıldı. İlk aşamada muhaliflerle YPG’yi ayıran hatta üs bölgeleri oluşturuldu ve konuşlanma tamamlandı. Birlikler Astana Süreci’nde belirlenen angajman kuralları çerçevesinde bu bölgede görevine başladı.

SEVKIYAT SÜRÜYOR
Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, Türk birliklerinin konuşlandığı bölgelerde çevre güvenliğini Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı unsurlar sağlıyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin doğusunda bulunan bölgede konuşlanmanın sağlanması ve güzergah emniyetinin alınmasının ardıdnan ikinci sevkiyat daha doğu bölgelerine gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre önceki gün gece saatlerinde kalabalık bir zırhlı araç grubuyla ikinci birlik Halep’in batısındaki Salva bölgesine hareket etti. İdlib kuzeyindeki Kefr Lusin bölgesinden hareket eden birlik Halep’in batı kırsalına giriş yaptı. Bu bölgede bulunan Salva’ya üs kurması beklenen birliğin bu hafta içinde konuşlanmasını tamamlaması ve göreve başlaması bekleniyor.

Türk birliğinin konvoyunda çok sayıda zırhlı araç bulunduğu, güzergah güvenliğini ÖSO unsurlarının sağladığı öğrenildi. Ayrıca konuşlanmanın tamamlanmasının ardınan bölgede görevlendirilecek özel kuvvet personelinin de intikalde yer aldığı dile getirildi.

Türk birliğinin konuşlandığı bölgenin doğusunda Rusya desteğindeki Esad rejiminin kontrolü bulunuyor. Esad rejimine İranlı Şii milislerin yanı sıra Hizbullah militanları da destek veriyor. Konuşlanmanın önümüzdeki dönemde muhaliflerin kontrolündeki bölgenin güneyinde ve iç kesimlerinde sürmesi bekleniyor.

"TSK’dan İdlib’e yeni hamle" haberi, 25 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TSK’dan İdlib’e yeni hamle haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TSK’dan İdlib’e yeni hamle 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:27 Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
  2. 15:23 Görsel Kişilik Testi: Kendine Güven mi, Endişe mi?
  3. 15:18 Kibariye'den İhanet İddialarına Skandal Sözler ile Savunma!
  4. 15:15 Süper Lig'de Gol Krallığı Heyecanı: Icardi Önde, Dzeko Sessiz!
  5. 15:12 Bahçeli'den açıklama: "Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir"
  6. 15:11 Bayern Münih ve Real Madrid Arasındaki Yarı Final Heyecanı
  7. 15:05 Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Hamilton Hall İşgal Edildi
  8. 15:03 İmamoğlu Eyüpsultan Belediyesi’ni ziyaret etti
  9. 15:03 İlknur Çetin için yürekler bir arada!
  10. 14:54 Elektrikli Araçların Kökenleri: 1900'lü Yıllara Yolculuk
  11. 14:46 İsrail'in Refah'a Giriş Kararı Beklenirken: Hamas ile Rehine Takası Gündemde
  12. 14:38 Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
  13. 14:36 Afganistan'da Cami Saldırısı: 6 Ölü, Güvenlik Endişeleri Artıyor
  14. 14:25 NBA Play-offlarında Heyecan Dorukta: Nuggets, Thunder ve Celtics Yarı Finale Yükseldi!
  15. 14:23 Özgür Özel açıkladı: 1 Mayıs'ta gaz görmek istemiyoruz
  16. 14:20 Mart Ayında Türkiye'nin Dış Ticaretinde İhracat Arttı, İthalat Azaldı
  17. 14:16 Asgari ücret sistemi değişiyor mu? Almanya modeli Türkiye'ye gelebilir
  18. 14:15 Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Artık cebinizden 1 lira çıkmayacak!
  19. 14:14 TÜİK: Türkiye'nin Turizm Geliri İlk Çeyrekte %5,4 Arttı, Ziyaretçi Sayısı %10 Yükseldi
  20. 14:09 Kötü haber: Türkiye'ye doğru Balkanlar'dan yola çıktı!
Gündem Haberleri