Tahir Elçi cinayetinde Adli Tıp Kurumu yöneticileri hakkında suç duyurusu

Tahir Elçi cinayetinde Adli Tıp Kurumu yöneticileri hakkında suç duyurusu

Tahir Elçi cinayetinde Adli Tıp Kurumu yönet... Diyarbakır'da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinde, kritik delillerin Adli Tıp Kurumu tarafından yok edildiğin

Diyarbakır'da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetinde, kritik delillerin Adli Tıp Kurumu tarafından yok edildiğine yönelik iddialar nedeniyle, ceza soruşturması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda, Adli Tıp Kurumu’nda Adli Bilimler Genetik Doktoru olarak çalışan Mehtap Altuğ’un söylediği ifade edilen açıklamalar gerekçe gösterildi. Öte yandan, idari soruşturma için Adalet Bakanlığına da başvuru yapıldı.

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı tarafından yapılan suç duyurusuna konu olan, Adli Tıp Kurumu çalışanı Mehtap Altuğ'un ifadeleri şöyle:

"En son yaklaşık 4 ay önce Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümü ile ilgili olarak delil torbaları içerisinde kovan, eküvyon çubukları vardı, kamera cihazları vardı. Bu dosya uzman olan Arif Bingöl’e zimmet verildi. Dosyanın diğer partnerleri ben ve Turgay Kandemir idik. Polisin yapmış olduğu incelemede bir eküvyon çubuğunda DNA bulunamadı şeklinde belirtilmişti. Ancak Arif Bingöl, Erkek DNA profiline ait tespit yaptı. Bu durum rapor olarak UYAP projesine girildi. Arif Bingöl yazıyı e-imzalı olarak bana gönderdi. Ben yazıyı sistem üzerinden imzaladım. 3. partner de imzaladı. Evrak biyoloji bölüm başkanı Bestami Çolak’ın imzasına sunulmak üzere sistemden gönderildi. Bölüm Başkanı Bestami Çolak benim de bulunduğum bir ortamda Arif Bingöl’e kurum başkanı Yalçın Büyük’ün ve Başkan Yardımcısı Ömer Müslümanoğlu da dosyadan o maddeyi çıkartın şeklinde talimat verdi dedi. UYAP yargı ağı sisteminden ise Bestami Çolak dosyayı reddetti. Dosya içerisinde DNA analizlerinin yer aldığı kurum içi laboratuvar programı ALİS isimli program içerisinde yer almaktadır. Bu husus sabittir. Kurum Başkanı Yalçın Büyük, Başkan Yardımcısı Ömer Müslümanoğlu ve bölüm başkanı Bestami Çolak’ın talimatı ile bulunan DNA örneği dosyadan çıkartıldı. Yukarıda da izah ettiğim gibi dosyanın sahibi Arif Bingöl DNA örneğini dosyadan çıkartarak yeni bir dosya hazırlandı ve bu yeni dosya imzalanarak Diyarbakır’a gitti."

VAKIF AÇIKLAMA YAPTI

Vakıf’tan yapılan açıklamada, “Mehtap Altuğ’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce alınan 03/08/2016 tarih ve 2016/484 Suç numaralı ifade tutanağına ulaşılmıştır. Adli Tıp Kurumu çalışanı Mehtap Altuğ’un verdiği bilgilerin sübut bulması halinde bu bilgiler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturmada maddi gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sunacaktır. Ancak Mehtap Altuğ’un söz konusu beyanları ile ilgili herhangi bir idari ve cezai soruşturma yapılmamıştır. Bu nedenlerle; Mehtap Altuğ’un ifadesinde, adı geçen Adli Tıp Kurumu’nun yöneticileri ve çalışanlarının Türk Ceza Kanununun 281. maddesinde düzenlenen ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ 257. maddesinde düzenlenen ‘görevi kötüye kullanma’ ve 278. maddesinde düzenlenen ‘suçu bildirmeme’ suçlarını işledikleri iddiasıyla ceza soruşturması açılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, idari soruşturma açılması için de Adalet Bakanlığına başvuru yapılmıştır” denildi.

"Tahir Elçi cinayetinde Adli Tıp Kurumu yöneticileri hakkında suç duyurusu" haberi, 24 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Tahir Elçi cinayetinde Adli Tıp Kurumu yöneticileri hakkında suç duyurusu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tahir Elçi cinayetinde Adli Tıp Kurumu yöneticileri hakkında suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Politika Haberleri