Tuğrul Türkeş: Çakır keyf saatlerinde atılan tweetlerle…

Tuğrul Türkeş: Çakır keyf saatlerinde atılan tweetlerle…

Tuğrul Türkeş: Çakır keyf saatlerinde atılan... AKP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, referandum kampanyası sırasında eleştirdiği Ülkü Ocakları'nı referandumun ardından da eleştirdi.Referandum kampanyası sırasında eleştirdiği Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, referandum kampanyası sırasında eleştirdiği Ülkü Ocakları'nı referandumun ardından da eleştirdi.

Referandum kampanyası sırasında eleştirdiği Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un “davayı satmakla'' suçladığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş yazılı açıklama yaptı.

Tuğrul Türkeş'in kullandığı ifadeler şöyle:

"Nefsini ve şahsi çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, Türkeş ailesine saldıracak kadar gözü dönenlere ülkücü demek mümkün değildir. Çıkar odaklı çeteleşerek, bir kişi ya da bir kuruluşun güvenlik görevlisi gibi hareket etmek bir Bozkurt'un yapacağı iş değil, olsa olsa çakalların ya da başka mahlukatın işi olsa gerektir. Güzel Türkçemiz ile söylemeye çalıştıkları herzeleri kuş ciklemesinde (yani 160 karakterde) dahi beceremeyen; ne imlâsı, ne de sözcükleri ile Türkçeyi  kullanamayanların ülkücülükten bahsetmeleri söz konusu bile değildir."

Türkeş, 15 Temmuz darbe girişiminde "sessiz çoğunlukların, darbeye karşı bedenlerini siper ettikleri yerde; bir yere saklanıp sonuca göre şekil almak üzere sabahı bekleyenlerden ülkücü olmayacağını" ifade ederek "Türkiye ve Türk Dünyası ile ilgili meselelere ilgisiz onların önceliği yapamayanların gereksiz gürültüleri beyhudedir. Kırım'ın işgalinde sessiz, Tayland'daki Uygur Türklerine ilgisiz, Kerkük Türklerinin paçavraya karşı (bayrak) kavgasında hareketsiz duranların; koruma ve güvenlik sağlama iddia ettikleri firmalar nezdinde karizmalarının çizildiğini düşünüp, salyalı ağızlarıyla bağırmaları yakışıksız davranıştan öteye bir şey değildir. İngilizin önerdiği Cumhurbaşkanı adayını arz edenlerin, Okyanus ötesinin talimatlarıyla koalisyonların kurulmasına engel olunduğu safhada, Türkiye kaosa sürüklenirken yanlış tarafta duranların, kişisel korumasını öncelikleyen şahsiyetlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimi ve yöneticileri hakkında tek bir söz söyleme hakları bulunmamaktadır. Demokrasi ve hukuk içinde yarının büyük Türkiye'sini kurma gayretlerinde, sadece fren görevi görenlerin ne işe yaradıklarını artık görmeleri gerekir. Bir liderleri varsa onu dinlemeden hareket edenlerin veya (ihtimal vermemekle birlikte) liderlerinin talimatı ile yapıyorlar ise bu yaptıklarının yakışıksız olduğunu idrak etme zamanları gelmiş ve geçmektedir. Çakır keyf saatlerinde atılan tweetlerle hiçbir şey elde edilemeyeceğini en iyi bilmesi gerekenler Ülkücü Hareket olmalıdır. Ülke meselelerini iki adet çakaralmaz ile çözeceğini zanneden zavallıların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cesametini ve gücünü bilmedikleri veya azımsadıkları aşikardır. Kendilerine yapılan bir ağabey uyarısından ders almak yerine, havlamak bir Bozkurt'un yapacağı iş değildir. Liderim dedikleri şahsiyete eleştiriler yapıldığında aynı duyarlılığı göstermeyenlerin kendi nefisleri söz konusu olduğunda kurumları bu kadar hoyratça kullanmaları kabul edilemez. Merhum Türkeş'e bağlı olduğunu iddia edenlerin, Türkeş'in fikirleri, dünya görüşü ve ideolojisi doğrultusunda kendi oğlunu bile yetiştiremediğini söylemeleri ve bu beyanları ile ; kendilerinin sıfırlandığını idrak etmemeleri de zavallılıklarının ayrı bir göstergesidir. Son günlerde yapılan sorumsuz sözler ve açıklamalar nedeniyle yukarıda belirttiğim görüşlerimi 50 yıllık şanlı geçmişin her safhasında yer alan ülkücü camia ile, Türk milliyetçileri ile ve Türk milleti ile paylaşmayı uygun buldum" dedi. 

"Tuğrul Türkeş: Çakır keyf saatlerinde atılan tweetlerle…" haberi, 17 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tuğrul Türkeş: Çakır keyf saatlerinde atılan tweetlerle… haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tuğrul Türkeş: Çakır keyf saatlerinde atılan tweetlerle… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  2. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  3. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  4. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  5. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  6. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  7. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  8. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  9. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  10. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  11. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  12. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  13. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  14. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  15. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  16. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  17. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  18. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  19. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  20. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
Politika Haberleri