TÜGVA koordinatörü hakkında, ‘Erkek Çocuğa Tecavüz’ davası

TÜGVA koordinatörü hakkında, ‘Erkek Çocuğa Tecavüz’ davası

TÜGVA koordinatörü hakkında, ‘Erkek Çocuğa T... TÜGVA Kastamonu Ortaokul Koordinatörü Rıdvan Kara’ya (24), 16 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz ettiği gerekçesi ile 23 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Tanık olarak dinlenen çocukların ifadeleri, istismara uğrayan çocuk sayısının daha fazla olduğuna işaret ediyor. Sanık ilk duruşmada tahliye edildi. Aile karara tepkili.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Anadolu 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, Kara, İstanbul Pendik’te aynı mahalleden birkaç çocuk ile yakın temas kurdu. Kara, anılan çocuklardan bazıları ile de halı saha maçlarında tanıştı. Kara, yakın temas içinde olduğu çocuklardan bir kaçı ile ilgili ‘özel bir bilgi’ edindi. Dava dosyasına göre bu da, bir cemaat yurdunda kalan bu çocuklardan bazılarının birbirlerine yönelik ‘cinsel’ temaslarının olduğu şeklindeydi.

Haberi aldı çocuklara şantaja başladı

Kara, edindiği ‘haber’ üzerine anılan çocukları farklı zamanlarda semt parkına çağırarak onlara, görünürde, nasihat etme başladı. Kara’nın kendilerine ‘iyi niyetli’ yaklaştığını düşünen çocuklar ise, yurtta yaşadıklarına ilişkin, ayrıntılı olmasa da, anlatımda bulundu. Kara, bu esnada tüm konuşmaları kaydetti. Ve bu kez, tek tek görüştüğü çocuklara, “Yaşadığın cinsel beraberliği benimle de yaşayacaksın” dedi. Kara, duruma tepki gösteren çocukları ise, elindeki ses kaydını ailesine dinletmekle tehdit etti.

Suçlamaları kabul etmedi

S. N. M.’nin şikâyeti üzerine tutuklanan Rıdvan Kara hakkında, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “şantaj” suçundan 23 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Davanın ilk duruşması geçen 5 Temmuz’da yapıldı. Tutuklu bulunan Kara, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Kara, suçlamaları kabul etmedi, tanık beyanlarının ise çelişkili olduğunu söyledi. Duruşmada, şikâyetçi çocuğun iki arkadaşı tanık olarak dinlendi.

Öğretmenin ihbarı ile ortaya çıktı

Davanın açılmasını sağlayan isim olan Rehber Öğretmeni N. Y. (29) ise tanık ifadesinde “Ben dosya kapsamında bir tutanak tutmuştum. Bunun üzerine soruşturma başladı. S. N. M. yaşadığı cinsel deneyimle ilgili bana çok ayrıntılı bir şey anlatmadı. Ben de çekingenliğini gördüğümden detayını sormadım. Bana, mahalleden birisi olduğunu ve bu kişinin ismini söylemekle durumu anlattı. Birkaç defa farklı zamanlarda cinsel birliktelik yaşadığını söyledi. Ancak bir defasında cinsel ilişki sırasında canının acıdığını söyledi. Ben de açıkça bir birleşme oldu mu diye sordum. O da olmadı ancak canım acıdığı için geri çekildi dedi. Durumu tespit edip, ihbarda bulundum” şeklinde konuştu.

Mahkeme ilk duruşmada tahliye etti

Duruşmada söz alan sanık avukatı, şikâyetçi çocuğun ifadelerinin çelişkili olduğunu öne sürdü. Avukat, müvekkilinin cinsel organının da kapsayan bir ameliyat geçirdiğini, anılan ameliyat sonrası tek testisinin olmadığını kaydetti. Duruşma savcısını, Rıdvan Kara’nın tutukluluğunun devamı yönünde talepte bulundu. Duruşma sonrası kararını veren mahkeme, Kara’yı, yurtdışına çıkış yasağı şartı ile tahliye etti.

"TÜGVA koordinatörü hakkında, ‘Erkek Çocuğa Tecavüz’ davası" haberi, 21 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TÜGVA koordinatörü hakkında, ‘Erkek Çocuğa Tecavüz’ davası haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜGVA koordinatörü hakkında, ‘Erkek Çocuğa Tecavüz’ davası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  2. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  3. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  4. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  5. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  6. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  7. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  8. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  9. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  10. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  11. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  12. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  13. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  14. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  15. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  16. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  17. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  18. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  19. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  20. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
Gündem Haberleri