Tunç Soyer: Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var, o da eğitim!

Tunç Soyer: Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var, o da eğitim!

Tunç Soyer: Bu memleketin kurtuluşunun tek b... "İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de eğitim alanında faaliyet gösteren 6 vakıf ile iş birliği protokolü imzaladı. Tunç Soyer’in önerisiyle geliştirilen İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli’nin imza töreni Egemenlik Evi’ndeki Başkanlık makamında yapıldı. Başkan Soyer, imza töreninin ardından “Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var: O da eğitim. Bunu hep birlikte paylaşarak gençlerimize daha faydalı olacağız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de öğrenim gören gençlerin bilim, kültür, sanat ve spor alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 6 eğitim vakfı ile iş birliği protokolü imzaladı.

İzmir Eğitim Vakıfları İşbirliği Modeli’nin Egemenlik Evi’ndeki imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitimin ve bu alanda gönüllü faaliyetlerin önemine değindi. Soyer, “En önemli fayda gönüllülük. Kimse size bir ödül vermiyor. Ama siz vicdanen ve zihnen bunun gerekli olduğuna inandığınız için bu yola baş koyuyorsunuz. Bu eşsiz bir şey. Kendini vakfetmek dünyanın en kıymetli şeyi. Önce neye yatırım yapmak istersiniz?’ diye sorsanız ‘eğitim’ derim. Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var. O da eğitim. Güçlü paydaşlarımızla bizler de yerel yönetimler olarak sizlerin yüce gönüllüğünüze katkı koymaya hazırız. İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağız” dedi. 

Tunç Soyer: İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağız

"Çalışmalarımız Türkiye’ye örnek olsun"

Başkan Tunç Soyer’in bir sene önce verdiği görevi iş birliği modeliyle geliştirdiklerini ifade eden İZEVİM Genel Koordinatörü Can Güvenir, “İzmir’de 6 vakıf olarak birlikteyiz. Çocuklar, gençler ve eğitim çağındaki yetişkinler hepimizin ortak alanı. ‘Hepimiz aynı alanda çalışıyoruz lakin etkisini nasıl artırabiliriz’ diye düşündük. Hepimizin bir araya geldiği İZEVİM’de birleştik. İzmir’e mal olacak bir işbirliği modeli geliştirmek istedik. Aynı alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının birbirleriyle bir arada çalışmasının Türkiye’ye de örnek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir’de öğrenim gören öğrencilerin bilim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri gibi olanaklara daha rahat erişebilecekleri ortak çalışmalar yürütülecek

Protokolün temel amacı, İzmir’de öğrenim gören öğrencilerin iş birliği kültürü içerisinde bilim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri gibi olanaklara daha rahat erişebilecekleri ortak çalışmalar yürüterek öz farkındalığı, öz motivasyonu ve aidiyet duygusu yüksek bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak, olarak tanımlanıyor. Kültür, sanat, spor ve bilim alanlarında ortak projeler üretmek, bilgi ve deneyim paylaşmak, yürütülen çalışmaların etki ve verimliliğini artırmak için destek mekanizmalarını işletmek, personel ve gönüllü kapasitesinin güçlendirilmesi için ortak çalışmalar düzenlemek protokolün ana yükümlülükleri arasında yer alıyor.   

"Tunç Soyer: Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var, o da eğitim!" haberi, 12 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tunç Soyer: Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var, o da eğitim! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tunç Soyer: Bu memleketin kurtuluşunun tek bir yolu var, o da eğitim! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  2. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  3. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  4. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  5. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  6. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  7. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  8. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  9. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  10. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  11. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  12. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  13. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  14. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  15. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  16. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  17. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  18. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  19. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  20. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
Politika Haberleri