Tunç Soyer: Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz

Tunç Soyer: Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz

Tunç Soyer: Geleceğin Türkiye’sine ve dünyas... "Kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz"

Fuar İzmir’de Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı 'Rescon Expo' başladı. Açılışta İzmir’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projelerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yürüttüğümüz tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönüşümde de odağımız sadece İzmir değil. Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı (Rescon Expo) Fuar İzmir’de açıldı. 

"Kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz"

Ülkede son 20 yılda yapılan kentsel dönüşüm projelerinin bütünsel planlamadan uzak olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de uyguladığımız kentsel dönüşüm projeleri, ülkemizde bu konuda yirmi yıldır yapılan hataların panzehridir. Çünkü İzmir’de kentsel dönüşümü üç temel ilke ile yürütüyoruz: Birincisi yerinde dönüşüm. Elbette amacımız İzmir’de yaşayan herkese daha güvenli ve sağlıklı evler sağlamak. Fakat biz aynı zamanda dönüşüm olan bir mahallede doğan herkes yine burada yaşayabilsin istiyoruz ve bunu sağlıyoruz. İkinci ilkemiz ise her bir vatandaşımızın rızasını almak. Yani yüzde yüz uzlaşıyla dönüşüm yapıyoruz. Son olarak tüm bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlüğü ile yürütüyoruz. Biz, kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte inşa ediyoruz. İzmir’in kentsel dönüşümünde vatandaşın sigortası, belediyemizdir” dedi.

"Geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek model üzerinde çalışıyoruz"

Zorlu ekonomik koşullara rağmen mazeret değil icraat ürettiklerini vurgulayan Başkan Soyer, “Bu sürecin en iyi şekilde atlatılması için maksimum faydayı sağlayacak kentsel dönüşümü hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu model bu ülkenin geleceğinde çok daha fazla yer alacak. Bugünün zorlukları bir tarafa, geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek model üzerinde çalışıyoruz. Yapı stoku çok eskiyen bu ülkede mutlaka kentsel dönüşüm çok daha geniş boyutlarda yer alacak. O zaman bu model çok daha güçlü bir şekilde hayata geçirilecek” diye konuştu.

"Hiç kuşkunuz olmasın"

Soyer, kooperatifleşmeyle Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy olmak üzere İzmir’in altı bölgesinde, toplam 248 hektarlık alanda seferberlik halinde kentsel dönüşüm yapıldığını anlatırken, şunları söyledi:

“Yürüttüğümüz tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönüşümde de odağımız sadece İzmir değil. Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz. Paydaşlarımızla birlikte Rescon Expo Fuarı’nı da işte bu nedenle düzenliyoruz. Amacımız emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm sektörlerinin geleceğin şehirlerine hizmet etmesine katkı sağlamak. Belki çok zor, belki çok iddialı, lakin bu dünyadaki yaşamımızı daim kılmak için sektörümüzle birlikte bu adımları kararlılıkla atmak zorundayız. Hiç kuşkunuz olmasın ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, sektörün bu yönde göstereceği iradeye, her daim sahip çıkacak ve kararlılıkla yanınızda yer alacak.”

"Tunç Soyer: Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz" haberi, 22 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tunç Soyer: Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tunç Soyer: Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:04 Beşiktaş'a Dev Transfer Bombası Geliyor: İtalyan Devi'nin Yıldızı Yolda!
  2. 01:41 Mantık Dedektifleri Hazır Mı? Bu Resimde Gizli Mantık Hatasını 4 Saniyede Bulabilecek Misin?
  3. 01:26 Caner Erkin Fenerbahçe Taraftarını Ayaklandırdı! "Asla Olmayacak!"
  4. 01:22 Yoğurt ve Bir Kaşık Baharat: Sindirim Sorunlarından Kalp Sağlığına Her Şey Birebir Çözüm!
  5. 01:19 Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
  6. 01:17 Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
  7. 01:14 Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
  8. 01:11 Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
  9. 01:08 Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
  10. 01:05 İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!
  11. 01:03 Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey!
  12. 01:01 Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!
  13. 00:59 Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
  14. 00:48 Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
  15. 00:35 İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
  16. 00:25 TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
  17. 00:24 ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
  18. 00:20 Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
  19. 00:20 Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
  20. 00:16 Kızılcık Şerbeti'nde kötü haber: İzleyenler gidecek diye seviniyordu
Politika Haberleri