Tunç'tan "hukukun üstünlüğü" savunması: 'Youtuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın'

Tunç'tan

Tunç'tan "hukukun üstünlüğü" savunması: 'You... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla'da Adalet Sarayı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de hukukun üstünlüğünün sağlandığını vurguladı. Yargı bağımsızlığına yönelik eleştirilere karşı çıkarak, hakim ve savcıların adalet sistemini güçlendirme kararlılığında olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen Adalet Sarayı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Tunç, Türkiye’de "hukukun üstünlüğü" olduğunu savunarak, sosyal medya üzerinden tartışmalara katılan bazı gazetecilere eleştirilerde bulundu. "Önce geçmişinize bakmalısınız," diyen Tunç, Türkiye’nin hakim ve savcılarının hukukun üstünlüğüne inandığını vurgulayarak, "Gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yoluna devam edecekler. Bundan şüpheniz olmasın" ifadesini kullandı.

2002’de 78 müstakil adliye binası varken, bugün bu sayının 367’ye ulaştığını belirten Bakan Tunç, ihtiyaçlar doğrultusunda bu sayının artırılacağını açıkladı. Ayrıca, mevcut yasaların ihtiyaçları karşılamadığını ve Yargı Reformu Strateji Belgeleri ile mevzuatın güncellenmeye devam ettiğini dile getirdi. Tunç, toplumdan gelen görüşleri değerlendirerek, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin son aşamasına gelindiğini belirtti.

Tunç, 2024-2028 yıllarını kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna açıklamasının ardından Meclis’e sunmayı planladıklarını kaydetti. Bu belgede, denetimli serbestlik, koşullu salıverme gibi konuların yanı sıra toplumsal huzuru bozan ceza ve tutuklama sebepleriyle ilgili düzenlemelerin yer alacağını belirtti. "Hedefimiz, milleti suçludan korumak ve suç şebekeleriyle kararlı bir mücadele yürütmektir," diye ekledi.

Yargı mensuplarının yılda 12 milyon dosya karara bağladığını hatırlatan Bakan Tunç, eleştirilerin yanı sıra bu kararların arkasında yoğun bir çaba olduğunu vurguladı. "Birkaç olumsuz karar nedeniyle tüm yargı teşkilatını töhmet altında bırakmak kabul edilemez," dedi. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda herhangi bir tereddütleri olmadığını sözlerine ekledi.

Son olarak, Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminde yargı mensuplarının halkın yanında yer aldığını hatırlatarak, "O gece Cumhuriyet savcıları adliyelere koşarak darbecilere karşı durdular. Bugün ise bazı gazeteciler, Türk yargısının bağımsızlığı hakkında tartışmalara katılıyorlar. Unutmayın, bu ülkenin hakim ve savcıları hukukun üstünlüğüne inanan kişiler. Gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yola devam edecekler," şeklinde konuştu.

"Tunç'tan "hukukun üstünlüğü" savunması: 'Youtuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın'" haberi, 18 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tunç'tan "hukukun üstünlüğü" savunması: 'Youtuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tunç'tan "hukukun üstünlüğü" savunması: 'Youtuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:16 CHP'den Yenidoğan Çetesi Araştırması: Bebek Ölümleri İçin Harekete Geçildi!
  2. 23:10 Ali Mahir Başarır: 'Okluk Sarayı’nda Off-Road Mu Yapacaklar?
  3. 23:05 Sosyal Medyada Atatürk ve Erdoğan’a Hakaret: Şahıs Gözaltına Alındı!
  4. 22:59 Aydan Özgoğuz'un Paylaşımı Kriz Yarattı: İstifa Edilecek Mi?
  5. 22:53 EuroLeague'de Anadolu Efes Fırtınası: Olympiakos'u Deviren Maç!
  6. 22:46 Sigara Kullanıcılarına Büyük Tazminat: Kanada'dan Tütün Devlerine Sert Cevap!
  7. 22:41 Doğanın Korkunç Yüzü: 19 Yaşındaki Olga Moskalyova'nın Trajik Ölümü
  8. 22:37 TikTok'taki Tehlikeler Açığa Çıktı! Çocuklu Aileler İçin Uyarı!
  9. 22:29 Vural Çelik’in Ölüm Nedeni Belli Oldu: Kalp Krizi
  10. 22:21 Star Wars" Anakin’i Jake Lloyd’un Dramı: Neler Oldu?
  11. 22:07 Ankaragücü'nden Malatya'da farklı galibiyet! Skor: 3-0!
  12. 22:05 Koluna Adını Kazıttığı Çocuğun Babası Başkası Çıktı! Ünlü Futbolcu Büyük Şok Yaşadı!
  13. 21:59 Sahte gıda skandalı büyüyor! Yeni firmalar ifşa edildi!
  14. 21:55 Beşiktaş’ın antrenörüne ağır ceza! Tahkim Kurulu kararı onadı!
  15. 21:48 Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a sert yenidoğan tepkisi: "Can havlindeyiz, sen hâlâ 'hançer' diyorsun!"
  16. 21:45 Dervişoğlu’ndan Kurtulmuş’a sert eleştiri: "Şuuraltını kusuyor
  17. 21:39 Cinayet mi? Buca'da genç kadının şüpheli ölümü! Polisi alarma geçiren detaylar!
  18. 21:38 TFF’den 19 hakem için kritik karar! Görev alamayacaklar!
  19. 21:38 19 Ekim günlük burç yorumu: Cumartesi Boğa burcu için bal ve tereyağı gibi olacak!
  20. 21:38 İsrail, Gazze'deki saldırılarına devam ederken asker kayıplarını duyurdu!
Politika Haberleri