TÜRGEV’den kurtarılmıştı: Bu kez hangi yandaş vakfa vermek istiyorsunuz?

TÜRGEV’den kurtarılmıştı: Bu kez hangi yandaş vakfa vermek istiyorsunuz?

TÜRGEV’den kurtarılmıştı: Bu kez hangi yanda... TÜRGEV’den geri alınan ve önceki dönemde İBB’nin gençlik merkezi inşaatı için 17,2 milyon TL harcadığı arazinin AKP’li Beyoğlu Belediyesi’ne verilmesine

TÜRGEV’den geri alınan ve önceki dönemde İBB’nin gençlik merkezi inşaatı için 17,2 milyon TL harcadığı arazinin AKP’li Beyoğlu Belediyesi’ne verilmesine tepki çığ gibi büyüyor. CHP, “Hangi yandaş vakfa vermek istiyorsunuz?” diye soru yöneltti.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dernek ve vakıflarla imzalanan protokolleri iptal etmesiyle birlikte TÜRGEV’den geri alınan ve önceki dönemde İBB’nin gençlik merkezi inşaatı için 17,2 milyon lira harcadığı Beyoğlu’ndaki arazinin AKP’li Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilmesine tepkiler sürüyor.

İBB Meclisi’nin şubat ayı meclis oturumunda AKP grubunun teklifi ve oyları ile Beyoğlu Belediyesi’ne taşınmazlar tahsis edildi. Tahsis edilen taşınmazlar arasında İBB’nin TÜRGEV için 17 milyon 200 bin TL’ye yaptırdığı ve tamamlanmak üzere olan Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otoparkı’nın bulunduğu taşınmaz yer aldı.

TÜRGEV’E TAHSİS ENGELLENMİŞTİ

Yaşananların ardından CHP Beyoğlu İlçe Örgütü, dün basın açıklaması gerçekleştirdi.

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, Örnektepe Semt Konağı önünde gerçekleştirilen açıklamayı okuyan CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil, şunları ifade etti:

“İBB’nin iktidara yakınlığıyla bilinen TÜRGEV Vakfı’na devredilmek üzere inşa ettiği 5 yurt ve tesis hakkında yapılan protokol iptal edilmiş, söz konusu binalar tekrar İBB’ye kazandırılmıştı. Yani bu beş inşaat için İBB bütçesinden harcanan İstanbullulara tekrar geri dönecekti. Bu beş tesisten birisi de Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi. TÜRGEV’e tahsisi engellendikten sonra burası İBB tarafından sağlık ocağı, kreş ve sosyal hizmet binası olarak kullanılacaktı. Fakat AKP’li İBB Meclis Üyeleri durumdan rahatsız olacaklar ki, söz konusu binanın İBB’den alınıp Beyoğlu Belediyesi’ne 10 yıl süreyle tahsisi için Meclis çoğunluğuna dayanarak karar çıkarttılar.”

YANGINDAN MAL KAÇIRIYORLAR

“Bu kez burayı hangi yandaş derneğe, vakfa vermek istiyorsunuz?” sorusunu soran Dil, sözlerini şöyle noktaladı: “Beyoğlu Belediyesi’nin yangından mal kaçırırcasına halk için sağlık ocağı olacak, kreş olacak, sosyal hizmet sunacak bu alanı İBB’nin elinden almak istemesindeki bu tutumu bizler için şu soruyu sormamızı zorunlu kılıyor: Madem bu binayı semt konağı olarak kullanacaktınız, bir önceki dönemde İBB bu binayı TÜRGEV’e tahsis ettiğinde neden itiraz edip binanın kullanım hakkını Beyoğlu Belediyesi’nin tahsisine istemediniz?”

"TÜRGEV’den kurtarılmıştı: Bu kez hangi yandaş vakfa vermek istiyorsunuz?" haberi, 17 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan TÜRGEV’den kurtarılmıştı: Bu kez hangi yandaş vakfa vermek istiyorsunuz? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜRGEV’den kurtarılmıştı: Bu kez hangi yandaş vakfa vermek istiyorsunuz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  2. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  3. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  4. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  5. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  6. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  7. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  8. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  9. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  10. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  11. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  12. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  13. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  14. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  15. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  16. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  17. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  18. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  19. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  20. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
Haberleri