Turgut Altınok: "Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız"

Turgut Altınok:

Turgut Altınok: "Ankara'yı ticaretin başkent... Erzincan Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen AKParti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, yaptığı konuşmasında İstanbul'daki olası deprem tehlikesi sebebiyle birçok şirketin fabrikasını Ankara'ya taşıma kararı aldığını belirtti.

Erzincan Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen AKParti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, yaptığı konuşmasında İstanbul'daki olası deprem tehlikesi sebebiyle birçok şirketin fabrikasını Ankara'ya taşıma kararı aldığını belirtti. 

"ANKARA'YI TİCARETİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ"

Ankara'daki trafik sorununa da değinen Altınok, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Havaalanı var, demir yolu var, kara yollarının merkezi Ankara; Ankara'da işsizlik diye bir sorun kalmaz. Ankara'daki trafik sorununu kim çözecek? 'Yol yapmadım, yardım yaptım' deyip yolları kim yapacak? 2023 senesinde Ankara'da yeni trafiğe çıkan araç sayısı 100 bin, 2024'te 125 bin 2-3 yıl sonra Ankara trafiği İstanbul trafiğinden daha çekilmez bir çile haline gelir. Ne yapmak lazım; metro yapmak lazım. Bu 5 yılda Ankara'da metro yapıldıysa söyleyin. Sanat kültür Ankara'da öldü; söndü. Gençlerimizin, evlatlarımızın geleceğine dair yapılan bir şey yok. Gençlerimiz, çocuklarımız yarınlara ümitle bakmalı. Üniversiteyi bitirdim iş bulabilir miyim, derdi olmamalı. Ama biz ne yapıyoruz; 'yol yapmadım, yardım yaptım'. Ankara'ya yapılan yardımlar bütçenin yüzde 4'ü. Kira tutarları arttı fakat büyükşehir belediyelerinin biliyorsunuz şirketleri var. Bunlar ne yapar, ev yapar; fakat kooperatif fakat kentsel dönüşüm. Dolayısıyla ne yapacağız; kira öder gibi binlerce ev sahibi olmayan vatandaşımızı ev sahibi yapacağız. Ankara'da organize sanayi bölgelerinin sayısını artıracağız. Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız.

"BU 5 YILIMIZI HEBA ETMEYELİM"

Ankara'nın bir orman şehri olabileceğini söyleyen Altınok, "Yeşil alanlarımız kurudu, kuru peyzaj diye bir şey çıktı. Yani taşlaşan bir alan oldu Ankara. Giderken görüyorsunuz 20 tane kreş yaptık. Sen 500 tane kreş sözü veriyorsun 5 yılda 20 tane kreş yapıyorsun. Bir deprem yaşadı Erzincan. Rahmetli Başbuğ'la birlikte depremin ikinci günü Erzincan'daydık. 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık; ne yapmamız lazım bundan bir ders almamız lazım. Ankara'da yapılan bir tane kentsel dönüşüm projesi yok. Bunları kim yapacak? Türkiye'nin en büyük şelalesi nerede Keçiören'de. Çöplükler gül bahçesi oldu. Tarihimiz, sanatımız, kültürümüz, teleferiğimiz. Ankara bir gecekondu şehriydi. Bu beş yılımızı heba etmeyelim. Ankara'nın 5 yılı heba olmuş bir senedir. 5 yılda büyükşehir belediyesinin harcadığı bütçe 300 milyardır. Şu an 20 milyar borcu var. Yazmış oraya; 17 alt geçit, üst geçit. Bunların tamamı 1 milyardır, hadi 2 milyar olsun dahası olamaz. Böyle bir şey yok. Altınok hizmetkardır onu söyleyeyim. Gece demeden gündüz demeden. Sosyal medya başkanı da değilim, iftira atan bir başkan adayı da değilim. Çamur siyaseti asla yoktur" dedi

 

"Turgut Altınok: "Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız"" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Turgut Altınok: "Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turgut Altınok: "Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:26 Mucur Yeraltı Şehri Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı: Çökme Riskine Karşı Önlem Alınıyor
  2. 23:22 Akaryakıtta yeni dönem : Tek fiyat uygulaması yarın başlıyor
  3. 23:17 Fenerbahçe, Galatasaray Derbisine 3 Kritik Eksikle Çıkıyor
  4. 23:15 ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson Trump'a destek verdi: "Masumdur"
  5. 23:14 Bahar-Nihal Candan kardeşler hakkında 44 yıla varan hapis sürprizi! İddianame hazır!
  6. 23:13 NASA Güneş'te meydana gelen dev bir patlamanın fotoğrafını yayınladı!
  7. 23:13 Polonya'da Maden Göçüğü: 4 Madenci Mahsur, Arama-Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
  8. 23:09 Dünyanın Sonu Mu Geldi? Tehlikeli Asteroit Yaklaşıyor!
  9. 23:08 Koç Ailesi, Altın Hafta Yaşadı: Bir Haftada 11 Milyar Lira Kazandı!
  10. 23:08 Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 Sezonu Transfer Dönemlerini Açıkladı: İşte Detaylar
  11. 23:03 Mescid-i Aksa'ya Yönelik Gerilim: İsrail Polisi Önlem Alıyor
  12. 22:58 Monaco'nun Yıldızı Mike James, EuroLeague'in MVP'si Seçildi
  13. 22:54 Azerbaycan Dışişleri Bakanı: Ermenistan İle Adil ve Hukuka Uygun Barış Anlaşması Hedefleniyor
  14. 22:50 Galatasaray'ın Şampiyonluk Hedefinde Yeni Hareket: Ayoub El Kaabi Transferi!
  15. 22:43 Doların Uluslararası Hakimiyeti Sarsılmaz: Morgan Stanley'den Önemli Değerlendirme
  16. 22:37 Limak Ortaokulu'nda Kopya Skandalı: Öğrenci, Öğretmenini Bıçakladı
  17. 22:32 Biden, Rusya'dan Zenginleştirilmiş Uranyum İthalatını Yasaklayan Tasarıyı Onayladı
  18. 22:27 Çarpıcı Araştırma: Obezite, 32 Kanser Türüyle İlişkili!
  19. 22:23 TÜRKSAT 6A: Türkiye'nin Milli Uydu Hamlesi
  20. 22:22 Ronaldo'nun 200 milyon Euro'luk maaş almasıyla ilgili şaşırtıcı bir karar açıklandı!
Türkiye Haberleri