Turgut Altınok: Zamanı geldiğinde mal varlığımı ilan edeceğim

Turgut Altınok: Zamanı geldiğinde mal varlığımı ilan edeceğim

Turgut Altınok: Zamanı geldiğinde mal varlığ... Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, katılmış olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulunmuş oldu.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, ABB'nin Mansur Yavaş'tan önce bütçesinin yüzde 8'ini yardımlara verdiğini, şu an bu oranın yüzde 4'e düştüğünü ileri sürerek, "Emeklimize her ay 5 bin TL vereceğiz" dedi. Altınoku, ayrıca, "Mal varlığımı açıklayacağım. Kendim istediğim zaman açıklayacağım. Altınok'un neyi var ise Türkiye sınırlarındadır. Başka bir kıblegahımız yoktur" dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, katılmış olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulunmuş oldu. Turgut Altınok'un açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

"Saha seçimi kazandığımızı söylüyor. Alan iyi, saha iyi, sokak iyi. Ankaramızın tüm ilçelerini gezdim. Bir taraftan da büyük ilçelerimiz var, 10 sefer gittiğim, 9 sefer gittiğimiz yerler var. Sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapıyoruz. Bir taraftan esnaf geziyorum. Sokak orada kendini daha çok gösteriyor. Vatandaşlarımızın ilgisi, sevgisi. Bol bol fotoğraf çektiriyoruz. Ankara'da saha iyi.

"BU IKI BELEDIYE BAŞKANI KAMUOYUNDAN ÖZÜR DILEMELIYDI"

"Geçtiğimiz Cumhurbaşkanı seçimlerini de kazanıyorlardı. Ama hiç de öyle olmadı. İki seçimde iki büyükşehir belediye başkanı oylar sayılırken basın toplantısı düzenlediler. 'Biz seçimi yüzde 60'la kazanıyoruz, verilere inanmayın' diyorlardı. İnanmayan dediği veriler Anadolu Ajansı. Atatürkümüzün kurduğu Anadolu Ajansı. Hem kendi seçmenlerini kandırdılar hem de Türkiye kamuoyunu da yanılttılar. İnsanlar sokağa çıkabilirdi. Belli makamdaki insanlar sözlerine, davranışlarına dikkat etmesi lazım. Böyle dönemlerde toplumu sakinleştirme, objektif davranmaları gibi bir sorumlulukları var. Vatandaşın oyu sandığa girmeden 'oy benimdir, kazandım' demek vatandaşın iradesine ipotek koymaktır. YSK'nın, AA'nın sonuçlarına saygınlık edilmelidir. İkisi de devletimizin kurumları. En azından bu iki belediye başkanı kamuoyundan özür dilemeliydi.

"ANKARA'DA TOPLAM 80 KILOMETRE METRO YAPACAĞIZ"

"Daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı havaalanı metrosu ile protokol imzalamıştı. Sayın Belediye Başkanı 'metroyu ben yapacağım' deyip imzasını çekti. Bakanlık yapacaktı. 58 kilometre metro sözü vardır 2019 seçimlerinde. '9 ayda proje, ihale, 5 yılda metro yapacağım' diyor. Ankara'da şu anda 5 santimetre metro yok. İstanbul'da açılan tüm metrolar hükümetimiz tarafınca yapılan metrolar. Bazı metro alanlarını da doldurdular. Bir çoğu Kadir Topbaş döneminde başlamış olan metrolardır İstanbul'a hizmet veren. İstanbul'daki trafik çilesi şu an 5'e katlandırdı. Hükümetimiz İstanbul'a ayrım kayrım yapmadan metro yaptı. Büyükşehir belediye başkanı söz vermiş, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Keçiören'den gelip Kızılay'a bağlanan hat hükümetimiz tarafınca yapıldı. Ankaralılara verdiği sözü Büyükşehir Belediye Başkanı yerine getirmemiştir. Ankara'da toplam 80 kilometre metro yapacağız, Ankara'yı demir ağlarla öreceğiz.

"ABB'NIN ŞU AN 20 MILYAR BORCU VAR"

"'Efendim ben yol yapmadım, yol yapsaydım trafik problemi mi olsaydı?' diyor. Bir belediye başkanı bunu söyler mi? Ankara'da 100 sözü var 99 tanesini yapmamış. Bugün Ankara'nın birçok köyünde su yok, kanal yok, yollar çukur, millet lastik, balans, ön takım parası ödemekten yoruldu. Şimdi 300 milyar bütçe bazı devlet bütçelerinden daha fazla. 'Ben yatırım yapmadım, yardım yaptım' diyor. Yardım aşağılayıcı bir cümle. Şu an yardımları yüzde 4'e düşürmüş. Sosyal medya başarısından dolayı sorduğunuzda sosyal yardım. Aslında çok yardım yaptığı yok. Yoğun bir reklam var. Sosyal medyada başarılı tabii. Rakamların hepsi elimizde. Yüzde 4 yardımları yaptı. 8'den 4'e düşürmüş. ABB'nin şu an 20 milyar borcu var. Bütün şirketler batak, zararda. Eskiden kâr eden şirketler de şu an zararda. Çünkü arpalık oldu bu şirketler. 3,5 milyar borç 20 milyar oldu. 9 milyarlık gayrimenkul sattı, hala satıyor. Eskiden ABB, işçinin SGK primlerini kesip yatırıyordu. Şu an 8 milyar SGK'ya prim borcu var. Ankara'da 9 milyar yapılan bir iş var ise onu göstersinler. 8 milyarlık Ankara'da bir hizmet var ise, o da yok.

"TURGUT ALTINOK BIR PROJE BANKASIDIR"

"Söze değil de yapılanlara bakmak lazım. Altınok verdiği sözü tutar. Biz Keçiören'i gecekondu kentinden aldık dünya kenti yaptık. Dünyada örneği olmayan bir belediyecilik hikayesi ve destanı vardır. Şehre Fatih Köprüsü'nden giriyorsunuz, toplumun her kesiminin sabahtan akşama gezecek birçok eser yaptık. Çöplükler çiçek bahçesi oldu. Doğal yaşam alanları, spor tesisleri, kalemiz, teleferiğimiz. Şimdi 18 Mart'ta Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını yapacağız. Çanakkale'nin yıldönümünde yapıyoruz. Türkiye'de tek başına kule yapan tek belediye Keçiören Belediyesi. Giriş katında kütüphanemiz var. Spor tesislerimiz, nikah salonumuz, mini AVM'miz var. Uluslararası bir sergi salonu var. Altında kafe var. 140. metrede uzay terası ve bilim merkezi var. 180. metrede seyir terası, restorant var. Restorant döner olacak. Bütün Ankara'yı seyredebileceğiz. En üst katta nikah salonumuz var. Muhteşem bir eseri Cumhuriyetimizin 100. senesinde Türkiye Yüzyılı'nda Ankaramıza kazandırmış olduk. Ulus'ta 7'de yaşam bitiyor. Saat 9'da Ankara'da yaşam bitiyor. Böyle bir başkent olur mu? Sanat kültür faaliyetleri kalmıyor. Altınok proje bankasıdır. Dünyada 100 yaşanabilir başkent vardır. Bunların içinde Ankara'nın esamesi yoktur. 5 yılda Ankaralı bizlere vekaleti, emaneti verdiği zaman Ankara yaşanabilir şehirler arasında olacaktır. Ankaralı Keçiören'e geliyor şimdi. Ankara'nın merkezi değişti. Eskiden Dikmen'den 1 daire satar Keçiören'den 4-5 daire alırdınız. Şu anda Bahçelievler'den 3 daire satılırsa Keçiören'den 1 daire alabilir. Şu an Ovacık bölgemiz var. Ankara'nın yeni merkezi orası. Yaptığımız parklar, buz pateni, spor tesisleri, piknik alanları. Bütün Ankara hafta sonu Keçiören'e geliyor. Balık iskelemiz var, balık tutmak isteyenleri de Keçiören'e davet ediyoruz. Bağlum'un yanında. Sönmekte olan bir gölü aldık DSİ'den. Bütün yollar kapanmıştı, yolları açtık. Göletin hem alanı gelişti hem de derinliği 4 metreden 25 metreye çıktı. 2019'da göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm planlarımızı yaptık. Maalesef ABB Başkanı planların bir bölümünü iptal etti. Sonra meclis geçirdi, dava açıldı ve iptal oldu.

"ZAMANI GELDIĞINDE MAL VARLIĞIMI ILAN EDECEĞIM"

"94 senesinde aday olduğumda bir gazetenin manşeti 'Ankara'nın en zengin belediye başkanı' diye. Mal bizim değil Allah'ın, biz emanetçisiyiz. Altınok'un mal varlığı, belediye başkanı olmadan önce. Belediye başkanı mal varlığını verirler. Mal varlığım belediye başkanlığımın öncesinde. Belediye başkanlığına baktığımızda kayıp var. Benim arabam belediyenin önünde durur, özel işim var ise kendi arabama biner giderim. 20 yıl görev yapıyorum, belediyenin kasasından 1 kuruş seyahat param, 1 kuruş harcırah yoktur. Hanımım, çoluğum çocuğum 20 yıl makam arabama binmemiştir. 20 senedir 1 metre kare yeşil alan ne ticarete ne konuta çevrilmiştir. Türkiye'de en çok parkı olan belediye Keçiören Belediyesidir, spor salonu olan Keçiören Belediyesi'dir. 5 yılda Ankara Büyükşehir'in bir tek spor salon yapmamıştır. 4,5 senedir ABB buz patenini açamadı. Biz Ovacık'ta 6 ayda buz pateni yaptık. Ankara'dan çocuklar Keçiören'e patene geliyor. Kaskını, patenini biz veriyoruz. Mal varlığımı açıklayacağım. Kendim istediğim zaman açıklayacağım. Kimse alınmasın belediye başkanlığı maaşıyla ev aldım, Londra'dan ev aldım. Londra'da evim falan yok, çocuklarım şirketi de yok. Londra'da belediye başkanlığı maaşıyla ev alamazsınız. Londra'da kimin evi var ise ona mesele. Altınok'un neyi var ise Türkiye sınırlarındadır. Başka bir kıblegahımız yoktur. Mal varlığımı açıklayacağım. Belediye başkanı olana kadar avukatlık yapıyorsun, Londra'dan ev aldın mı, alabildin mi?

"EMEKLIMIZE HER AY 5000 TL VERECEĞIZ"

"Altınok'un büyükşehir belediye başkanından daha çok köylerde hizmetim vardır. İlçelerin hepsine soruyorum, büyükşehirin yaptığı hiçbir şey yok. ABB Yavaş'tan önce bütçesinin yüzde 8'ini yardımlara veriyordu. Şu an bu 4'e düşmüştür, 3.7'dir. Ama bu yardımlar, destekler yeterli değildir. Yardım lafından hicap duyuyorum. Yıllardır bunu yapıyoruz. Bunları televizyonda söylemedik. Bir tane çocuğumuza mont verirken fotoğrafımız yoktur. 2500 TL para vereceğiz. İsteyen ihtiyacını karşılasın. 400 TL'yi 2500 TL'ye çıkarıyoruz. Emeklimize her ay 5000 TL vereceğiz."

"Turgut Altınok: Zamanı geldiğinde mal varlığımı ilan edeceğim" haberi, 13 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Turgut Altınok: Zamanı geldiğinde mal varlığımı ilan edeceğim haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turgut Altınok: Zamanı geldiğinde mal varlığımı ilan edeceğim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  2. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  3. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  4. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  5. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  6. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  7. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  8. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  9. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  10. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  11. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  12. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  13. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  14. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  15. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  16. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  17. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  18. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  19. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  20. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Politika Haberleri