Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda, 1 bakla sal

Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda, 1 bakla sal

Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner... 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü ve başdanışmanı Engin Güner, "Saray beni merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal dönemine götürdü. Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda, 1 bakla salondu" dedi.

Güner, Okluk Koyu'nda yıkılan ve yerine 'Saray' yapılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özal'ın koyların korunmasına özel önem verdiğini belirten Güner, "Can Pulak, başta Okluk olmak üzere kıyıları denetler değil bir tek bina yapmak çivi çaktırmazdı. Bazen yüzlerce danışmanın, bakanlık veya müsteşarlığın yapamadığını tek bir kişi yapabilir" ifadesini kullandı.

Konukevi'nde çok sayıda misafirin de ağırlandığını belirten Güner, "Toplantılar deniz kenarında basit bir masada yapılırdı. Başyaver, ben ve bir iki diğer arkadaş karavanlarda kalırdık. Özal her gün bir koydan diğerine yüzer vatandaşlarla sohbet ederdi. Kendisini teknelere davet ederler onlarla çay içer sonra yüzerek saatler sonra Okluk'a geri gelirdi" açıklamasında bulundu.


Kamuoyu tarafından 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında tamamlandı. O tarihten bu yana gizemini koruyan yerleşkenin proje görselleri geçen günlerde mimarı tarafından paylaşıldı
 

Güner'in kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajı şöyle:

"Saray beni merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal dönemine götürdü. Yıkılan ev nohut 3 oda, bakla salon konseptinde son derece mütevazi bir evdi. Zamanın çoğu salon ve önündeki küçük terasta geçirilirdi. Terasın üstü iyi bir malzeme ile kaplanmadığından bayağı sıcak olurdu. Çevre ve doğa harikaydı.

Özal ülkesinin bu güzelliği ile öğünürdü. Sadece Okluk'un değil özellikle tüm kıyıların, korunması bu konudaki danışmanı Can Pulak'a emanetti. Can, başta Okluk olmak üzere kıyıları denetler değil bir tek bina yapmak çivi çaktırmazdı. Bazen yüzlerce danışmanın, bakanlık veya müsteşarlığın yapamadığını tek bir kişi yapabilir. Asıl mesele bunu samimiyetle istemektir.

Ben Özal'ın başdanışmanı ve Özel Kalem Müdürü idim. Bu mütevazi evdeki ütü odasını aynı zamanda ofis yapmıştım. Önemli konuklara yemek salonda ikram edilir, genelde somon yenirdi. O zaman ülkemizde somon üretimi yeni başlamıştı ve Özal bir video koyar somonun nasıl yetiştirildiğini önemli yabancı konuklara gösterirdi.

Gelen önemli konuklar arasında Başbakanımız ve Bakanlarımız dışında Aliya İzzetbegoviç, BM Genel Sekreteri Perez de Cuellar, Kenen Evren, Rauf Denktaş, Faisal El Türki gibi isimler bulunmaktaydı. Toplantılar deniz kenarında basit bir masada yapılırdı.

O zaman yüzlerce danışman yoktu. Kadro parmakla sayılacak kadardı. Aslında yüzlerce danışmana değil doğruları söyleyebilecek danışmanlara ihtiyaç vardır. Başyaver, ben ve bir iki diğer arkadaş karavanlarda kalırdık.

Özal her gün bir koydan diğerine yüzer vatandaşlarla sohbet ederdi. Kendisini teknelere davet ederler onlarla çay içer sonra yüzerek saatler sonra Okluk'a geri gelirdi.

Demokrasi tarihimizin yakın bir tanığı olarak o günleri çok özlüyorum, Turgut Özal başta ebediyete intikal eden merhum arkadaşlarımız Nabi Şensoy, Metin Yalman ve Kaya Toperi'yi büyük özlem ve rahmetle anıyorum."


Okluk Koyu'nun 'Yazlık Saray' yapılmadan önce ve sonra çekilmiş uydu görüntüleri
 

Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda, 1 bakla salondu

Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda, 1 bakla salondu

"Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda,." haberi, 07 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda,.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turgut Özal'ın Özel Kalem Müdürü Engin Güner: Saray yapılan Okluk Koyu'nda yıkılan ev 3 nohut oda,.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
Gündem Haberleri