Türk işçiler Sırbistan'da mahsur kaldı: 1 günlük erzakları var

Türk işçiler Sırbistan'da mahsur kaldı: 1 gü... Sırbistan ordusunun Kivaljevo kentindeki lojman inşaatında çalışan 63 Türk işçisi, bağlı oldukları firmanın paralarını ödememesi sebebiyle mahsur kaldı. İşçiler sadece 1 günlük erzakları kaldığını belirtti.

Sırbistan ordusunun Kivaljevo kentindeki lojman inşaatında çalışan, 25'i İzmir'den gitme 63 Türk işçisi, bağlı oldukları firmanın paralarını ödememesi nedeniyle mahsur kaldı. Sadece 1 günlük erzakları kaldığını ve pazartesi günü de kaldıkları otelden atılacaklarını söyleyen Türk işçiler, kendilerini buraya getiren İzmir merkezli HH Plan Medya Basın Tanıtım ve Organizasyon şirketine tepki gösterdi. İşçiler, ana firmanın, AKP İzmir İl Başkanlığı'nın eski danışmanı Halis Hayırlı'ya ait HH Plan Medya Basın Tanıtım ve Organizasyon adlı taşeron şirkete ödemeyi yaptığını, ancak taşeron firmanın kendilerine bunu iletmediğini ileri sürdü. Sırbistan'daki Türk Büyükelçiliği yetkililerinin de sorunu çözmediğini savunan işçiler, "Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz. Devletimiz bize yardım etsin" dedi.

Yaklaşık 3 ay önce, Sırbistan ordusuna ait askeri lojman inşaatında çalışmak için Sırbistan'ın Kivaljevo kentine giden işçilerin hayatı kabusa döndü. ANKA Haber Ajansı'na ulaşan, 25'i İzmir'den gitme 63 Türk işçisi, bağlı oldukları İzmir merkezli HH Plan Medya Basın Tanıtım ve Organizasyon adlı şirket tarafından mağdur edildiklerini, aylardır paralarını alamadıklarını ve karşılarında hiçbir muhatap bulamadıklarını dile getirdi. İşçiler, hiç paralarının kalmadığını, erzaklarının sadece 1 gün yeteceğini ve konaklama bedelinin ödenmemesi nedeniyle pazartesi günü de kaldıkları otelden atılacaklarını ileri sürdü. Plan Medya'nın sahibi olan AKP İzmir İl Başkanlığı eski basın danışmanı Halis Hayırlı'ya tepki gösteren işçiler, "Biz burada mahsur kaldık. Kimse ilgilenmiyor. Ülkeye dönmek istediğimizi söylüyoruz, firma ilgilenmiyor. Covid testi yaptırmamız gerekiyor. Ayrıca, uçak biletleri en az 1000 Euro. Devletimiz bize sahip çıksın" dedi.

ANA FİRMA ÖDEMEYİ YAPMIŞ

Erzurum'dan 3 ay önce Sırbistan'a geldiğini anlatan işçi Emrah Aydın, "Aramızda 3 aylık, 2 aylık, 1 aylık işçiler var. Kimse parasını alamadı. Ana firma olan Key Yapı ve Global Yapı'nın yetkilileriyle görüştük. Onlar, paralarımızın tamamını Plan Medya'ya yatırmışlar. Bunu belgelendirebiliyorlar. Ancak Plan Medya bize yatırmamış. Ana firmalar, 'ödediğimiz parayı niye bir daha ödeyelim' diyor. Plan Medya'dan ise kesinlikle bir muhatap bulamıyoruz. Halis Hayırlı telefonlarımıza çıkmıyor" dedi.

BELGRAD'A GELİN DEVLET BİLETİNİZİ ALSIN

Sırbistan'daki Türkiye Büyükelçiliği'nden yetkililerin de yanlarına geldiğini belirten Aydın, "Büyükelçilik yetkilileri Halis Hayırlı ile görüşmüş. Sıkıntılı olduğunu söylemiş. Şu anda üzüntüden hastanede yattığını anlatmış. Ama biz burada mağduruz, mahsur kaldık" diye konuştu.

Görüştükleri Türk büyükelçilik yetkililerinin ise "Eve dönmek isteyenler buradan Belgrad'a gelip devlete borçlanmalı. Biletini alıp gittikten sonra devlete borçlarını ödeyebilirler" dediğini aktaran işçi Aydın, "Bizde de var kabahat. Hiçbir şey imzalamadan buralara geldik. Ama bizi bu şekilde mağdur eden firmaya dava açacağız. Tek isteğimiz bir an önce ülkemize dönmek. Ne olur devletimiz bize sahip çıksın" diye konuştu.

İşçilerin ulaştığı İzmirli avukat Sema Ayatar da her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

AKP'NİN ORGANİZASYONLARINDA İMZASI VAR

Diğer yandan, işçilerin tepki gösterdiği taşeron firma HH Plan Medya Basın Tanıtım ve Organizasyon'un internet sitesindeki detaylar ise dikkati çekti. AKP İzmir İl Başkanlığı'nın da eski basın danışmanı olan Halis Hayırlı'ya ait şirketin "markalarımız" bölümünde, AKP ve İzmir Valiliği'nin yanı sıra 17- 25 Aralık'tan sonra el konulan Orkide Yağları ve Kavuklar Grup da yer aldı. Kayyum döneminde Orkide Yağları ve Kavuklar Grup'un basın işlerini yürüten Hayırlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir miting ve organizasyonları ile Binali Yıldırım ve eski bakan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi'nin seçim çalışmalarında da imzası vardı. (ANKA)

"Türk işçiler Sırbistan'da mahsur kaldı: 1 günlük erzakları var" haberi, 30 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türk işçiler Sırbistan'da mahsur kaldı: 1 günlük erzakları var haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk işçiler Sırbistan'da mahsur kaldı: 1 günlük erzakları var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  2. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  3. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  4. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  5. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  6. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  7. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  8. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  9. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  10. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  11. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  12. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  13. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  14. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  15. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  16. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  17. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  18. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  19. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  20. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
Gündem Haberleri