Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Lefkoşa'daki tarihi binasına taşındı

Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Lefkoşa'daki tarihi binasına taşındı

Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Lefkoşa'daki t... Türk Kızılay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) delegasyonunun restore ettiği tarihi hizmet merkezine taşındı.

Türk Kızılay KKTC Delegasyon Başkanlığı ve Kızılay Kültür Merkezi olarak kullanılacak tarihi binanın açılışı yapıldı.

Başkent Lefkoşa'da yer alan binanın açılış törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, milletvekilleri, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkanı Sezai Sezen, Senegal Kızılhaçı Başkanı Abdoul Azize Diallo ile bazı ülkelerden Kızılay ve Kızılhaç temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı açılış konuşmasında, önemli bir haftada olunduğunu, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümünün kutlanacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da KKTC'de olacağını söyledi.

20210716-2-49237740-67085953.jpg

Böyle anlamlı bir haftada insanlık için yapılan bütün çalışmaları selamladığını belirten Tatar, "Bu ülkede Kıbrıs Türkü çok acılar çekti, göçler ve mağduriyetler yaşadı. Bütün bu yaşananlar sırasında, çadırlarda yaşayan insanlarımızın imdadına Türk Kızılay yetişti. Ben de o günleri hatırlıyorum, insanın o acılı günleri mümkün değil. Türk Kızılay ordaydı." dedi.

Tatar, Türk Kızılay'ın her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay'ına yardımcı olduğunu hatırlatarak, bütün bu yardımların insanların ve KKTC halkının refahı açısından önemli olduğunu kaydetti.

KKTC olarak insan ve insan sevgisi için yapılan çalışmaları selamladıklarını ifade eden Tatar, bu ülkede eşitlik temelinde yaşamak istediklerini ve Türkiye'nin de buna destek verdiğini söyledi.

20210716-2-49237740-67085949.jpg

Tatar, açılışı yapılan binanın Lefkoşa için de bir kazanım olacağının altını çizerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Türkiye'mizden gelen, bizim misafirlerimiz olan herkesi yürek dolusu sevgi ve saygılarımla bir kez daha kucaklamak istiyorum. Türkiye'den her gelen bizim misafirimizdir, kardeşimizdir. Bizim en acılı günlerimizde Türkiye ve Türk Kızılay vardı. Türkiye'den gelenlere, gelecek olan makam sahiplerine ve Türk büyüklerine kimsenin bir haksızlık, yanlış yapma hakkı yoktur çünkü bütün bu duygusallığın, muhabbetin ve samimiyetin arkasında Kıbrıs Türk halkının mücadelesi vardır." dedi.

Başbakan Saner, Kıbrıs Türk halkının tarihi misyonu içinde Kızılay'ın çok önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.

"Küçük çocukken babamdan, annemden ve rahmetli nenemden hep Türk Kızılay'ının Kıbrıs Türk halkının sıkıntılı dönemlerinde gıda yardımlarını nasıl dağıttığını dinledim." diyen Saner, Kıbrıs Türk halkının yaptığı fedakar katkılardan dolayı Türk Kızılay'ını unutmasının mümkün olmadığını kaydetti.

"Artık o 1963-1974 arasındaki zorlu koşullar yok"

Büyükelçi Başçeri, Türk Kızılayın Lefkoşa'da hizmete sunduğu binanın açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

1963-1974 yıllarının Kıbrıs Türkleri açısından zor bir dönem olduğunu ifade eden Başçeri, o dönemde Türk Kızılayın Ada ile Türkiye arasında köprü oluşturduğunu kaydetti.

Başçeri, "Yeni bina ile bağımsız ve hür KKTC'de Türk Kızılayın yeni görevleri olmaktadır. Artık o 1963-1974 arasındaki zorlu koşullar yok. Türk Kızılayının, Kıbrıs Türkü'nün gönlündekini yerini pekiştirerek devam edeceğine inanıyorum. Türk Kızılay ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay'ı çalışanlarına bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Kınık da "KKTC, her zaman 'serhat vatanımız' olarak kalbimizde ve yüreğimizin bir kenarında bulundu." dedi.

Kıbrıs Türk davasının uzun yıllardır savunulduğunu anımsatan Kınık, kendilerinin de Kıbrıs Türk davasına katkı yapmak ve Kıbrıs Türklerinin sesinin daha fazla duyulması için çalıştıklarını ifade etti.

Kınık, gerek toplum sağlığı ve güvenli kan temini hizmetlerinde gerekse toplumsal mukavemetin sağlanması noktasında, acil yardım, afete hazırlık ve toplumsal direnç temelinde yapılacak çalışmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay ile çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Açılan bu merkez, aslında tarihe vurulan ve ihya edilen güzel bir mekandır. Bu mekanın içerisinde insanlığın ıstırabını dindirecek, onun onurunu koruyacak yeni projeler, barış umutlarıyla ve insanlığa vereceğimiz önemli derslerle inşallah adını duyuracak." şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Sezen ve Senegal Kızılhaçı Başkanı Diallo da birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Türk Kızılay'ın yeni binasının açılışı için kurdele kesildi ve protokol konukları binayı gezdi.

"Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Lefkoşa'daki tarihi binasına taşındı" haberi, 16 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Lefkoşa'daki tarihi binasına taşındı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Lefkoşa'daki tarihi binasına taşındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  6. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  7. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  8. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  9. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  10. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  11. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  12. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  13. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  14. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  15. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  16. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  17. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  18. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  19. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  20. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
Gündem Haberleri