Türk Mata Hari'nin hayatı dizi oluyor

Türk Mata Hari'nin hayatı dizi oluyor

Türk Mata Hari'nin hayatı dizi oluyor Sina Koloğlu, 14 yaşında Almanya’ya yerleşen ve Almanların Paris'i işgali dahil, birçok bilgiyi Türikye'nin Viyana Konsolosu'na ulaştıran Emine Adalet Pee'nin hayatının dizi olacağını duyurdu.

Sina Koloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Buluğ çağında sahneyle tanıştı. Amcası bir Alman kadın ile evliydi. Alman kadının erkek kardeşi Henry Pee İstanbul'a gelince Emine'ye aşık oldu. Evlenip Almanya'ya gittiler' diye yazıyordu. Emine, Pee soyadını almıştı. Dansı ile hayran bırakıyordu. Berlin'de Hitler'in karşısında da dans etmişti. Birçok Alman subay ile tanıştı. Almanların Paris'i işgali dahil, birçok bilgiyi Türikye'nin Viyana Konsolosu'na ulaştırdı. İşte 'Türk Matahari Emine Adalet Pee'nin gerçek hayatı şimdi dizi oluyor.

Yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, Şaziye Karlıklı’nın aynı adlı biyografik eserinden uyarlanan, öykü ve taratmanı Mine Şengöz, Zehra Çelenk, Erdinç Ulutaş tarafından yazılan projenin senaristliğini Zehra Çelenk yapıyor. Üç sezon olarak tasarlanan projenin birinci sezon çalışmaları, tamamlanmak üzere. Konya'da Atatürk'ün karşısında zeybek oynamış, Kahire'de Ümmü Gülsüm ile sahneye çıkmış, dünyayı kendine hayran bırakan Türk kadını Emine Adalet Pee'nin hikâyesinin danışmanı, Tuğrul Eryılmaz. Dizi dijital platformda yer alacak. Benim tahminim bu Netflix olur.

(Kaynak: Soner Yalçın'ın 'Siz Kimi Kandırıyorsunuz' kitabından)"

"Türk Mata Hari'nin hayatı dizi oluyor" haberi, 29 Nisan 2023 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Türk Mata Hari'nin hayatı dizi oluyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk Mata Hari'nin hayatı dizi oluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 27 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:23 Şarj cihazlarında devrim: Yeni dönem başlıyor!
  2. 21:23 Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a çarpıcı cevap!
  3. 21:13 Japon Uzmandan Kritik Uyarı: Afyon’daki 4 Fay Hattına Dikkat!
  4. 21:03 1 Milyon TL'nin 32 Günlük Kazancı Açıklandı: Faiz İndirimi Piyasayı Hareketlendirdi!
  5. 20:28 Gülizar Biçer Karaca'dan: Cübbeli Ahmet Hoca hakkında suç duyurusu
  6. 19:56 İstanbul'da feci kaza: Sürücü hayatını kaybetti
  7. 19:43 Dem Parti'ye Öcalan izni çıktı: Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan İmralı'ya gidecek
  8. 19:17 Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Tren garlarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti başlatıyor
  9. 19:12 Piyasalar haftayı nasıl kapattı: Borsa yükselişte, altın düşüşte!
  10. 19:05 RTÜK duyurdu!: Kurallara uymayan dizi ve programlara yaptırım kararı!
  11. 19:02 RTÜK, Şakir Paşa Ailesi ve Kızıl Goncalar'a para cezası verdi
  12. 19:00 Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferleri iptal!
  13. 18:50 Ahmet Özer'in tutukluluk halinin devamına karar verildi!
  14. 18:47 Japon otomotiv dünyasının efsane ismi Osamu Suzuki hayatını kaybetti
  15. 18:41 Hüseyin Yücel'den önemli açıklamalar: Al Musrati gidiyor mu?
  16. 18:37 İstanbul trafiği yağmurla birlikte kilitlendi: Yoğunluk yüzde 89’a ulaştı
  17. 18:34 New York Borsası haftanın son işlem gününe düşüşle başladı
  18. 16:31 Yenidoğan Çetesi Davasında Şok Gelişme: Firari Müdür Yakalandı!
  19. 16:26 Bilim ve Efsaneler Arasında Sıkışmış Bir Köy: Yangsi
  20. 16:20 Kuril Adaları'nda 6.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Kültür Sanat Haberleri