Türk Medya Ankara Temsilcisi Yiğitel'den asgari ücret ve EYT kulisi: Taraflarla konuştum, 8300 lira sürpriz ol

Türk Medya Ankara Temsilcisi Yiğitel'den asgari ücret ve EYT kulisi: Taraflarla konuştum, 8300 lira sürpriz ol

Türk Medya Ankara Temsilcisi Yiğitel'den asg... TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok” ifadesini kullanırken, Gazeteci Melik Yiğitel katıldığı canlı yayında ‘taraflarla konuştum’ diyerek milyonların merak ettiği asgari ücreti duyurdu.

“Asgari ücret 2023 ne kadar olacak?” sorusunun cevabını aramak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ve TÜRK-İŞ 14 Aralık’ta ikinci kez bir araya gelecek.

Hükümetin 2023 yılı asgari ücret zam oranını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Yeni brüt asgari ücretin 7 bin 500 ile 8 bin 500 arasında olacağı tahmin ediliyor.

Yeni asgari ücret için rakam paylaştı

Enflasyonun altında olmayacağı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ekonomi yönetimi tarafından her fırsatta dile getirilirken Haber Global canlı yayınına katılan Gazeteci Melik Yiğitel milyonlarca asgari ücretli çalışanı heyecanlandıran açıklamaya imza attı. Yiğitel, “Taraflarla Konuştum” diyerek yeni asgari ücret rakamını söyledi.

“Resmi istatistiklere göre asgari ücretli çalışan sayısı yüzde 37. Bu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 2 hafta önce açıkladığı rakam. Toplamda 31 milyon 422 bin kişi çalışıyor. Bunun 13 milyon 536 bini asgari ücretli” bilgisini paylaşan Melik Yiğitel, “Ben bütün taraflarla konuştum. Gördüğüm kadarıyla rakam 8 bin liradan az olmayacak. 8.000 – 8.500 bandında bir yerde olacak. Hatta bu bandı biraz daha daraltırsam 8.300 civarında bir rakam çıkabilir, sürpriz olmaz.” 

Kim, ne kadar asgari ücret önerdi?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısına günler kala her kesimden yeni asgari ücret rakam gelmeye devam ediyor. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın anketine göre beklenti 7 bin 845 lira. CHP 2023 için asgari ücret önerilerinin 10 bin 128 lira olduğunu söyledi. İYİ Parti, bu rakamı 9 bin 600 lira olarak açıkladı. TÜRK-İŞ ise masaya 7 bin 785 lira ile oturdu. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2023 yılına ilişkin asgari ücret talebini 13 bin 200 lira olarak açıkladı. TİSK de, herkesin mutabık olacağı rakama razı olduklarını dile getirdi.

En dikkat çeken ve işçilerin tepkisine yol açan asgari ücret yorumu ise TİM’den geldi. İhracatçılar, “asgari ücret 500-600 dolar olursa rekabetçiliğimizi kaybederiz” dedi. TÜRK-İŞ buna karşılık olarak, ‘çalışan değil, köle arıyorlar’ açıklamasıyla gündeme oturdu.

TÜRK-İŞ: Asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise, açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının da 10 bin 170 lira olduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Biz kamuoyunun önüne çıkıp 'TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira açlık sınırının üstü konuşacak.' dedik. Ama bazı iyi niyetli olmayanlar, 'TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira dedi.' diye bizi yargılıyorlar. Bizim asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. O masada olmayan herkes görüş bildiriyor, bize katkı sağlıyor ama bunun bedelini biz ödüyoruz. Bana 'Pazarlık aşağıdan başlar mı?' diyorlar. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8-9 olur, teklif önümüze bir gelsin. İnşallah bu son olur, o masada bir de asgari ücretli olur."

Asgari ücret konusunu Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanlarıyla da konuştuklarını aktaran Atalay, istedikleri rakam uygun bulunmadığı takdirde masaya oturmayacaklarını kaydetti.

EYT'de yaş sınır olacak

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla Ülke TV ekranında yayınlanan "AKŞAM BASKISI" programına konuk olan Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin de EYT beklediği ifade eden Yiğitel, canlı yayında EYT'de yaş sınırının geleceği ihtimalinin çok yüksek gördüğü söylerken, kadın ve erkekler için olası yaş sınırlarını açıkladı.

"Türk Medya Ankara Temsilcisi Yiğitel'den asgari ücret ve EYT kulisi: Taraflarla konuştum, 8300 lir." haberi, 10 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan Türk Medya Ankara Temsilcisi Yiğitel'den asgari ücret ve EYT kulisi: Taraflarla konuştum, 8300 lir.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk Medya Ankara Temsilcisi Yiğitel'den asgari ücret ve EYT kulisi: Taraflarla konuştum, 8300 lir.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  2. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  3. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  4. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  5. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  6. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  7. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  8. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  9. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  10. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  11. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  12. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  13. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  14. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  15. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  16. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  17. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  18. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  19. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  20. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
Emek Haberleri