Türk Tabibler Birliği açıkladı: "Gidişat tehlikeli!"

Türk Tabibler Birliği açıkladı:

Türk Tabibler Birliği açıkladı: "Gidişat teh... Kovid-19 salgınının yönetimindeki problemlere işaret eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bülent Yılmaz, kamusal tedbir kapsamlarının giderek daraldığını, yeni vaka tespitinde problemler ortaya çıktığını söyledi.

Kovid-19 salgınının yönetimindeki problemlere işaret eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bülent Yılmaz, kamusal tedbir kapsamlarının giderek daraldığını, yeni vaka tespitinde problemler ortaya çıktığını söyledi. Yılmaz sözlerine “Asıl sıkıntı şu; Türkiye’de sağlık sistemi ne yazık ki geniş bir sağlık sorununu çözebilecek olanaklara sahip değil. Özelleştirmeci piyasacı sağlık politikaları bu tür bir pandemide zaafiyet yaratıyor.” diyerek devam etti.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Bülent Yılmaz, AKP'nin oluşturduğu sağlık sisteminin 'özelleştirmeci piyasacı' sağlık politikalarının pandemi sürecinde zaafiyet yarattığını ve Türkiye'nin sağlık sisteminin geniş bir sağlık sorununu çözecek olanaklara sahip olmadığını belirtti.

'SALGIN YÖNETİMİNDE BOŞLUK'

TTB genel sekreteri, durumu ‘tehlikeli gidişat’ olarak nitelendirip ilave önlemlerin şart olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Salgın sürecinin yönetimine yönelik bir boşluk olduğu anlaşılıyor. Genel anlamıyla salgının iyi yönetilmediğini uzun süredir belirtiyoruz. Kamusal tedbirlerin giderek azaldığı bir yaşamda bilimsel tedbirler de giderek azalıyor. Sağlık Bakanlığı’nın ve bu süreci yürütenlerin ilk başlardaki dikkatli tavrı, meseleyi önemseyen, her gün toplumla paylaşan tutumların terk edildiğini ve salgın yönetiminde zayiatların ve boşluğun giderek arttığı bir dönemi yaşıyoruz.” Temel problemlemin sağlık sistemi olduğunu belirten TTB genel sekreteri, şöyle devam etti: “Asıl sıkıntı şu; Türkiye’de sağlık sistemi ne yazık ki geniş bir sağlık sorununu çözebilecek olanaklara sahip değil. Özelleştirmeci piyasacı sağlık politikaları bu tür bir pandemide zaafiyet yaratıyor.”

'YETERİNCE TEST YAPIMIYOR'

Risk gruplarına yeterince test yapılmaması nedeniyle yeni vaka tespitinde problem yaşandığını savunan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: “Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına, her türlü sporculara çok sayıda test yapılıyor. Teste ihtiyaç olduğu sorgulanmadan yurt dışına çıkanlara test yapılıyor. Buradan anlaşılan o ki testlerin çoğu rutin ihtiyacı olanlara yapılıyor. Gerçekten sıkıntıda olanlara, risk gruplarına ise yeterince test yapılmadığı anlaşılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın son dönemdeki yaklaşımı semptom göstermezse test yapmamak yönünde. Temaslı olsa bile. Test kimlere yapılacak? Buradan yeni vakalara ulaşmanız mümkün değil.” TTB genel sekreteri, kamusal tedbirlerin kapsamının giderek daraldığına ve vaka sayılarının arttığı fabrika gibi yerlere yönelik özel bir programın bulunmadığına da dikkat çekti.

'TURİST GELSİN KAFASIYLA OLMAZ'

Hükümetin pandemi sırasında uyguladığı turizm politikalarını da eleştiren Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Turist gelsin kafasıyla bu işten kurtulamazsınız. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa gerçekten insanlık açısından tehlikeli bir gidişat. Para odaklı, turizm odaklı politikalar izlenmeye devam ederse insanların sağlığı tehlikeye atmamanız lazım. Hem gelecek insanların, hem de buradaki insanların sağlığı açısından bu önemli.”

'BİR ÖĞRENCİYE DÖRT METREKARE'

TTB genel sekreteri, okulların açılmasıyla başlayacak dönemin kritik olduğuna dikkat çekti: “Okullar açılmasın diyemeyiz. Yasaklayıcı mantıkla gidemeyiz. Ama önlemler alınmalı, çocukların evden okula gidiş aşamalarından başlayarak, bir öğrenciye dört metrekare prensibi uygulansın. Eğitim saatleri esnetilebilir. Değişik formüller bulunabilir… İnternetten eğitime insanları mecbur etmesinler ama gereksiz dersleri çıkartmak mümkün, eğitim günleri ayrılabilir”

'KIŞLA BİRLİKTE HIZLANABİLİR'

Bir ay sonra grip dönemine girileceğine de dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: “Buna yönelik önlemler alınması gerekiyor. Devlet tüm vatandaşların grip aşısını yapmalı. Salgın kışla birlikte hız kazanabilir. Vakalar birbirine benzeyecek ve tedaviler aksayacak. Başta riskli gruplar olmak üzere tüm toplumun ücretsiz aşılanmasını talep ediyoruz.”

"Türk Tabibler Birliği açıkladı: "Gidişat tehlikeli!"" haberi, 05 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Türk Tabibler Birliği açıkladı: "Gidişat tehlikeli!" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türk Tabibler Birliği açıkladı: "Gidişat tehlikeli!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Sağlık Haberleri