Türkan Saylan’ın çocukları ‘çirkin’ sözlere kayıtsız kalmadı

Türkan Saylan’ın çocukları ‘çirkin’ sözlere kayıtsız kalmadı

Türkan Saylan’ın çocukları ‘çirkin’ sözlere ... Türkan Saylan’ın oğulları Çınar ve Çağlayan Örge, AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’ın, CHP’li rakibini eleştirirken; Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Nazım Hikmet’i hedef alarak...

Türkan Saylan’ın oğulları Çınar ve Çağlayan Örge, AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’ın, CHP’li rakibini eleştirirken; Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Nazım Hikmet’i hedef alarak bu isimleri “devlet ve bayrak düşmanı” ilan etmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundular. Saylan’ın çocuklarının savcılığa verdiği dilekçede Aktaş’ın, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve kişinin hatırasına hakaret” suçunu işlediği vurgulandı.

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 28 Şubat’ta İnegöl’de yaptığı bir konuşmada “Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok’un, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa hepsinin ismini belirli merkezlere verdin.” demişti. Aktaş’ın bu sözleri, Türkan Saylan’ın çocukları tarafından yargıya taşındı.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇU İŞLEDİ”

Türkan Saylan’ın oğulları Çınar ve Çağlayan Örge ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Alinur Aktaş hakkında suç duyurusu yaptı. Avukat Hüseyin Karataş tarafından yapılan suç duyurusunda AKP’li belediye başkan adayının konuşmasında sarf ettiği sözlerle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve kişinin hatırasına hakaret” suçunu işlediği belirtildi.

Avukat Hüseyin Karataş (solda) merhum Türkan Saylan için sarf edilen çirkin sözlere kayıtsız kalmadı.

“HAYATI BOYUNCA MİLLET İÇİN ÇALIŞTI”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Şüphelinin, merhume Türkan Saylan hakkında kullandığı ağza alınmayacak ifadeler, suç teşkil etmektedir ve cezalandırılması gerekir. Türkan Saylan, Türk toplumunun çağdaşlaşması, eşit ve ulaşılabilir bir eğitim sisteminin sağlanması, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan her bireyin insanca ve eşit imkanlarda yaşayabilmesi için ‘önce insan’ düşüncesiyle, vatan ve millet sevgisiyle ömrü boyunca durmadan ve yorulmadan çalışmış bir hekim, bir eğitim gönüllüsüdür. Bu bilinçle memleketin dört bir yanına el uzatmış ve sayısız başarılara imza atmış bir bilim insanıdır. Vefatından yıllar sonra dahi, çevresinde kenetlenmiş ve onun çizdiği yoldan başarılar kazanmaya devam eden topluluklar, Türkan Saylan’ın kendine edindiği görevi nasıl bir ülke sevdasıyla yaptığının en açık kanıtıdır. Türkan Saylan’ın aziz hatırasına yöneltilen şikayet konusu ifadeler ile sürdürülmekte olan karalama politikası ise şüphelinin kendisini yansıtan zihniyetinin acizliğini ve çirkinliğini gözler önüne sermektedir.”

“SİYASETE ALET ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Alinur Aktaş’ın, siyasi emelleri için aydınların isimlerini kullandığını vurgulayan Avukat Karataş, dilekçesinde şu tespitleri yaptı: “Şüpheli aynı zamanda devlet ve bayrak gibi semboller üzerinden bir algı yaratmaya çalışarak, toplumda kutuplaşma yaratmaya, diğer bir ifade ile ömrü vatan sevgisine dayalı büyük bir adanmışlıkla verdiği hizmetlerle geçen aydınlar üzerinden yarattığı algı ile halkın bir kesiminin diğer bir kesimine karşı düşmanlığını kazanmaya çalışmıştır. Şüpheli ülkeye pek çok hizmeti dokunan Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Uçok, Nazım Hikmet gibi aydınları siyaset emellerine alet etmeye çalışmıştır.”

"Türkan Saylan’ın çocukları ‘çirkin’ sözlere kayıtsız kalmadı" haberi, 02 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Türkan Saylan’ın çocukları ‘çirkin’ sözlere kayıtsız kalmadı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkan Saylan’ın çocukları ‘çirkin’ sözlere kayıtsız kalmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri