Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka yarışması kazananları belli oldu

Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka yarışması kazananları belli oldu

Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı ile birli... Turkcell'in Zekâ Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zekâ ve hayal gücünü birleştiren Zekathon yarışması sonuçlandı. Türkiye'nin 185 Bilim ve Sanat Merkezi'ne (BİLSEM) devam eden öğrencilerin katıldığı yarışmada..

Turkcell'in Zekâ Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zekâ ve hayal gücünü birleştiren Zekathon yarışması sonuçlandı. Türkiye'nin 185 Bilim ve Sanat Merkezi'ne (BİLSEM) devam eden öğrencilerin katıldığı yarışmada birinciliği ortaokul grubunda "Seni Daha İyi Anlıyorum" projesi ile Adana Kozan BİLSEM öğrencileri, lise grubunda ise "Ağaçları Yapraklarından Tanıyan Uygulama" projesi ile İstanbul Fuat Sezgin BİLSEM öğrencileri elde etti.

Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde özel yetenekli öğrenciler için hayata geçirilen Zekâ Gücü projesi kapsamında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) devam eden öğrenciler için düzenlenen Zekathon yarışmasının kazananları belli oldu. Zekathon jürisindeki Turkcell yöneticileri, özel sektör temsilcilerini ve bakanlık yetkililerinin oylarıyla belirlenen dereceye giren takımlara ödüllerini BiP Meet üzerinden gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül tarafından takdim edildi. Uzaktan eğitim sürecinde çocukların yapay zekâ teknolojisi ve hayal gücü yardımıyla ortaya koydukları projelerin yarıştığı Zekathon'a Türkiye'nin dört bir yanından öğrenci katıldı.

Yarışmaya Adana Kozan BİLSEM'den katılan Yiğit Bakır, İpek Deveci, Meyra Ada Aygün, Eren Küçükateş ve Deniz Ege Yıldırım'dan oluşan ortaokul grubu "Seni Daha İyi Anlıyorum" projesi ile birinci oldu. Türk İşaret Dili kullanan kişilerin bazı önemli ihtiyaçlarını anlatmasına yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında işaret dili kullanan engelli bireylerin en çok ihtiyaç duyduğu durumları tespit edebilmek için Kozan HEM Türkçe İşaret Dili kursundan destek alındı. Ortaokul grubunda İstanbul Fuat Sezgin BİLSEM öğrencileri "Akıllı Diş Fırçası" projesi ile ikinci, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası BİLSEM öğrencileri "Güvenli Bisiklet" projesi ile üçüncü olurken Samsun Rotary Kulüp BİLSEM öğrencileri "En-gerek" projesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü.

İstanbul Fuat Sezgin BİLSEM öğrencileri Sanem Duran, Elif Akın, Doğa Akal, Deniz Erçetin ve Ayşe Çavuşoğlu "Ağaçları Yapraklarından Tanıyan Uygulama" projesi ile lise grubunun birincileri oldu. Proje, ülkenin bitki coğrafyasında yer alan ağaçların insanlara yeterince tanıtılmamış olduğu düşüncesinden ortaya çıktı. Bu mobil uygulama ile yaprak fotoğrafından ağacı tanıyan ve ağaçlar ilgili veri tabanına yüklenen çeşitli bilgilerin kullanıcıya sunulması, ayrıca iki farklı oyunla bilgilerin eğlenceli şekilde öğretilmesi amaçlanıyor. Lise grubunda Kadıköy Alev Alatlı BİLSEM öğrencileri "Tekerlekli Sandalye Akü Şarj İstasyonları Mobil Harita Uygulaması ile Engelim Yok" projesi ile ikinci, Şanlıurfa BİLSEM öğrencileri "Akıllı Madenci Bareti" projesi ile üçüncü olurken, Kaman BİLSEM öğrencileri "Akıllı Sera" projesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü.

Zekathon boyunca öğrenciler, yarışmaya katıldıkları projelerinde kullanmak üzere Zekâ Gücü LMS üzerinden hızlandırılmış eğitimler aldı. Program içerisinde öğrencilere ilk olarak elektronik devre tasarlamak için Arduino ve 3 boyutlu materyal tasarımında kullanılan Tinkercard birçok eğitim verildi.

"Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka yarışması kazananları belli." haberi, 27 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka yarışması kazananları belli.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka yarışması kazananları belli.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  2. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  3. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  4. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  5. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  6. 14:25 Türkücü İzzet Yıldızhan 23 yıllık eşiyle sosyal medyayı salladı! İlk kez paylaştı!
  7. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  8. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  9. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  10. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  11. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  12. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  13. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  14. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  15. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  16. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  17. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  18. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  19. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  20. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
Eğitim Haberleri