Çakıcı için halen harekete geçilmedi! Türkiye, Adalet Bakanı Gül’ün ‘kıyamet koparacak’ savcısını bekliyor

Çakıcı için halen harekete geçilmedi! Türkiye, Adalet Bakanı Gül’ün ‘kıyamet koparacak’ savcısını bekliyor

Çakıcı için halen harekete geçilmedi! Türkiy... Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Gül'ün hâkim ve savcılara “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.” diye seslenmesi gündeme geldi.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı, bugünkü grup toplantısında kullandığı ifadelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden bir mesaj paylaştı.

Mafya düzeni: Alaattin Çakıcı, Kılıçdaroğlu'nu tehdit ettiMafya düzeni: Alaattin Çakıcı, Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti

Kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajla Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Çakıcı, “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın”, “kazığa oturturum” gibi tehdit ve hakaret içerikli ifadelerle seslendi. Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır tehditlerine çok sayıda isim tepki gösterdi.

‘HERKES, HADDİNİ BİLECEK’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ”Susurluk’ta deşifre olan mafya-siyaset ilişkisine derin devletin yeniden ihtiyaç duyduğu açık. Biz, bir mafyanın tehditlerine pabuç bırakacak değiliz. CHP’nin Genel Başkanı’nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Herkes, haddini bilecek” ifadelerini kullandı.

HENÜZ HAREKETE GEÇİLMEDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Ceza Hukukunda Alternatif Çözüm Yolları Sempozyumu’nun açılış konuşmasında, yerli ve yabancı yatırımcılara güven mesajı verdi. Sempozyum açılışı ve gazetecilerin soruları üzerine şu değerlendirmeleri yapmıştı.

Adalet Bakanı Gül hâkim ve savcılara “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Bizim yargı mensuplarından beklediğimiz budur. Hiç kimsenin talimatına, telkinine bakarak değil, dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin, 83 milyon geleceğe daha güvenle baksın” diye seslendi. Aslolan adaletin yerine gelmesi. Hâkim ve savcılardan beklentimiz, ‘Kim ne der, ne düşünülür’ şeklinde değil, ‘Dosya ne der, Anayasa ne der, hukuk ne der’ şeklinde. Aslolan bu konuda, yani güncel meselelerden uzak bir şekilde hukukun, adaletin tesisi. Bu hususlarla alakalı HSK’nin ilke kararları var.

YARGI BİRİLERİNİN DEDİĞİNE BAKMAZ

Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun, bizim yargıçlardan, yargı mensuplarından beklediğimiz budur. ‘Şu ne der, bu ne der, adliyeye gelen insan şöyle telkinde bulundu, şu nasıl bakar, nasıl değerlendirir, bu konjonktüre uygun mu?’ Arkadaş, yargı konjonktüre bakmaz, yargı hatıra bakmaz, yargı birilerinin dediğine bakmaz. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa’ya bakar. Bizim beklentimiz budur. O yüzden adalet yerini bulsun, ne olursa olsun. Yargı mensuplarının yanında HSK vardır, bu millet vardır. Hiç kimsenin tavsiyesine, talimatına, telkinine bakarak değil, dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin ve 83 milyon huzur içerisinde geleceğe daha güvenle baksın.”

TUTUKLAMA İSTİSNA OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Adalet Bakanı Gül, yargı güvencesi verirken şöyle dedi: “İster yabancı, ister yerli yatırımcı, ister işçi, ister çiftçi, ister işveren, ne olursa olsun hukuk güvenliğini bu anlamda vatandaş lehine koruyacak, tutuklamaların keyfiliğinden uzak, tutuklamayı istisna olarak değerlendiren, hukuk güvenliğini daha da güçlendiren uygulamaları hep beraber sağlayacağız.” 

"Çakıcı için halen harekete geçilmedi! Türkiye, Adalet Bakanı Gül’ün ‘kıyamet koparacak’ savcısını ." haberi, 18 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Çakıcı için halen harekete geçilmedi! Türkiye, Adalet Bakanı Gül’ün ‘kıyamet koparacak’ savcısını .. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çakıcı için halen harekete geçilmedi! Türkiye, Adalet Bakanı Gül’ün ‘kıyamet koparacak’ savcısını .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  2. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  3. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  4. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  5. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  6. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  7. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  8. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  9. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  10. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  11. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  12. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  13. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  14. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  15. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  16. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  17. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  18. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  19. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  20. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
Politika Haberleri