'Türkiye bu kaosa neden dahil oluyor?

'Türkiye bu kaosa neden dahil oluyor?

'Türkiye bu kaosa neden dahil oluyor? CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, ABD ile Rusya arasında son dönemde gerginliğe neden olan Suriye'deki kaosa Türkiye'nin neden...

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, ABD ile Rusya arasında son dönemde gerginliğe neden olan Suriye'deki kaosa Türkiye'nin neden dahil olduğunu sordu.

CHP'li Fikri Sağlar'ın söz konusu soru önergesi şöyle:

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’a girmesinin üstünden yaklaşık 40 gün geçti. Resmî açıklamalar önce Karkamış’ın hemen karşısında bulunan kentteki IŞİD mevzilerini dağıtmak için bu harekâtın yapıldığını söylese de, Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içinde yaptığı açıklamada “Artık son, bu işin burada noktalanması lazım dedik. Sabah 04.00 itibariyle DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine bir operasyonu ordumuz başlatmıştır'' dedi. 

Ancak iddialara göre, görünürde hedef IŞİD olsa da, esasen bölgede etkinlik kazanan Kürtlere yönelik bir operasyonun varlığıdır. Dün yapmış olduğunuz grup toplantısında Amerika’nın sözünü tutmadığını ve bu çerçevede YPG’nin Membic’i terk etmeyeceğini dile getirdiniz. Anlaşılan o ki; YPG’nin Membic’i terk etmemesi ile savaş yeni bir boyut kazanacak. 

Rusya ve Amerika’nın Suriye politikasında anlaşamaması ve karşılıklı restleşmeleri savaşa yeni bir boyut kazandıracaktır. Rusya’nın Esad yönetimine olan desteğini artırmak ve ABD’nin Doğu Akdeniz’de devriye gezen savaş gemilerinden Şam’a yönelik herhangi bir saldırı durumunda cevap vermek adına Şam’a “gladyatör'' lakaplı füze avcısını yerleştirmesi ile Amerika ile anlaşmazlık derinleşmiştir. Sınırlarımızın dışında yaşanan bu kaosa Türkiye’nin de dahil olması, yurtiçinde yeni çatışmalara ve olası terör faaliyetlerine neden olacaktır. 

Suriye’ye ne için, kim için girildiği kamuoyu tarafından pek anlaşılmasa da, Suriye’de TSK’nin içinde bulunduğu durum endişe ve merakla izlenmektedir. Çıkan haberlere göre, Fırat Kalkanı Harekatı’nda ortaya çıkan bilançonun çokta iyimser olmadığı öne sürülmektedir.

Bu çerçevede:

Star Gazetesinin 3.10.2016 tarihli manşet haberi; “Dabık’ta büyük savaş yaşanacak. ÖSO, on gün içinde harekete geçmek için Türkiye’nin onayını bekliyor'' olarak olmuştur. Bu iddia doğru mudur?

Rusya’nın ve Amerika’nın anlaşamadığı Suriye politikasında, savaşın yeni hedefler ve silahlarla yön değiştireceği açıktır. Bu kaosa Türkiye neden dahil olmaktadır?  

24 Ağustos’tan beri Fırat Kalkanı Harekatı’nda kaç şehit verilmiştir? Kaç yaralımız vardır, yaralıların durumları nasıldır?

24 Ağustos’tan beri Fırat Kalkanı Harekatı’nda TSK’ya ait kaç tank, top, zırhlı araç kullanılmıştır? Bunların kaçında zayiat verilmiştir?

24 Ağustos’tan beri Fırat Kalkanı Harekatı’nın maddi bilançosu ne olmuştur?

24 Ağustos’tan beri Fırat Kalkanı Harekatı’nda Suriye’nin hangi bölgelerine girilmiştir?

Cumhurbaşkanı, TSK’nın 15.000 askerle bu savaşa katılacağını BM’lere gitmeden önce Hürriyet gazetesine açıkladı. TSK’nın böyle bir kararı var mıdır?

Fırat Kalkanı Harekatı’nın gerçek hedefleri nelerdir?  Türkiye’nin muhtemel kazanımları ve kaybettikleri neler olacaktır?

Seçim Bölgem Mersin’den, hemşerim, Ali Gölgeli ve diğer askerlerimiz ne uğruna şehit düşmüştür? Mehmetçikler için vicdanınız sızlamıyor mu?

"'Türkiye bu kaosa neden dahil oluyor?" haberi, 05 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Türkiye bu kaosa neden dahil oluyor? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Türkiye bu kaosa neden dahil oluyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  2. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  3. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  4. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  5. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  6. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  7. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  8. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  9. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  11. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  12. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  13. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  14. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  15. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  16. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  17. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  18. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  19. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  20. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
Politika Haberleri