Türkiye ceviz üreticileri, cari açığı azaltmayı hedefliyor

Türkiye ceviz üreticileri, cari açığı azaltmayı hedefliyor

Türkiye ceviz üreticileri, cari açığı azaltm... Türkiye'de dünya standartlarında üretilen ceviz miktarını arttırmayı hedefleyen Ceviz Üreticileri Derneği, ilk genel kurulunu Ural Ataman Klasik Araba Müzesi'nde 22 Haziran2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Ceviz üreticileri Derneği'nin yeni dönem Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Erba Tarım Kurucusu Ömer Ergüder "Üyelerimiz yaklaşık 35 bin dekarı kapsayan orta ve büyük ölçekli tarım arazilerinde modern tarım teknikleri kullanarak, dünya standartlarında ceviz üretimi yapmakta olan kurumsal girişimcilerdir.

Derneğimizin ana amacı dünyanın en büyük ceviz pazarı olan Türkiye'de, üyelerimiz tarafından yüksek standartlarda üretilen lezzetli ve kaliteli ceviz miktarını arttırarak, 250 milyon dolara yaklaşan cari açığa pozitif katkı sağlamaktır. Bizim görevimiz dünyanın en iyisini üretmek, tüketicilerimizden ricamız ise Türkiye'nin üretimi lezzetli ve kaliteli cevizi ısrarla talep etmeleridir" dedi.

35 bin dekarda verimlilik iki katına çıkacak

Ceviz Üreticileri Derneği üyeleri 35 bin dekarda dikili 900 binden fazla ceviz ağacı ile kısa vadede yıllık 19 bin ton rekolteye ulaşmayı hedeflerken Türkiye genelinde dekar başına 200-250 kg olan ortalama ceviz verimini de 500-550 kilograma yükseltmeyi planlamakta.

Bu hedefe ulaşmak için oluşturulan üretim komitesi, fidan seçiminden bahçe kurulumuna, bitki beslemeden sürdürülebilir bahçe yönetimine, eğitimden tarım teknolojileri kullanımına kadar modern tarım teknikleri konusunda üyelerine yol göstermek için kollarını sıvadı.

Modern tekniklerle sürdürülebilir tarım

Derneğin en önemli amaçlarından biri sadece ceviz ağaçlarının bulunduğu kapama bahçelerde modern ve en son teknoloji ile üretim yapmak. Bu sayede en çok su isteyen meyvelerden biri olan cevizi üretirken su harcamasını da en aza indirmek amaçlanmakta. Ceviz üretimi çok uzun yıllara yayılan ve gerçek verimine 9 yıldan önce ulaşamayan bir üretim sektörü. Bu uzun süreçte ilaç, gübre, su, elektrik ve makine ekipmanlarının en verimli şekilde kullanılması çok önemli. Dernek üyeleri özellikle doğa ile dost ve sürdürülebilir tarım tekniklerini kullanma yönünde çaba göstermekte. Bu sayede ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanırken binlerce insana da iş olanağı yaratılmakta.

Ceviz Üreticileri Derneği hakkında

INC; Uluslararası Ceviz ve Kuru Meyve Konseyi (INC; International Nut and Dried Fruit Council) resmi üyesi olan Ceviz Üreticileri Derneği, 2020 yılında modern ziraat uygulamaları ile ceviz üreticiliği yapan tarım işletmelerinin bir araya gelmesi ile kurulmuştur.

Toplamda 35 bin dekarı aşan tarımsal arazide dikili 900 binden fazla ceviz ağacı ile tarım sektörüne yön veren Ceviz Üreticileri Derneği üyeleri, yayınladıkları sürdürülebilirlik kriterleri ile tüm tarım sektörüne öncülük yapmaktadır.

Türkiye Ceviz Üreticileri Derneği üyeleri, Anadolu'nun 3 bin yıllık ceviz kültürünün mirası ile tabiatı koruyan, geliştiren, ülkemizi ormanlaştıran, toprak ve insan sağlığını ön planda tutarak ceviz yetiştiriciliği yapmaktadırlar.

Ceviz Üreticileri Derneği üyeleri neredeyse tamamı tarımsal kalkınma bölgelerinde yer alan ceviz plantasyonlarında, kırsal kalkınmaya verdikleri destek ile tarımsal istihdam sağlarken, bölgesel otorite ve sivil toplum kuruluşları ile koordine olarak, yöresel eğitim ve kültürel gelişim programlarının geliştirilmesi ve uygulanmasını sağlamaktadırlar.

Ceviz Üreticileri Derneği üyeleri Türkiye'nin üretimi Yerli Cevizlerin yetiştirilme, bakım, işleme, dağıtım ve satış ağlarında çalışanlarıyla, ülke istihdamına kayıtlı tarım çalışanı kazandırmanın yanı sıra, her yıl ülke ekonomisine 100 milyon dolara yaklaşan kayıtlı bir hacim sağlamaktadır.

"Türkiye ceviz üreticileri, cari açığı azaltmayı hedefliyor" haberi, 16 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye ceviz üreticileri, cari açığı azaltmayı hedefliyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye ceviz üreticileri, cari açığı azaltmayı hedefliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  2. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  3. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  4. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  5. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  6. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  7. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  8. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  9. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  10. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  11. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  12. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  13. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  14. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  15. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  16. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  17. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  18. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  19. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  20. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
Gündem Haberleri