Türkiye Emekliler Derneği TÜİK'e tepki gösterdi: "Enflasyon sayıları gerçek dışı, suç işleniyor"

Türkiye Emekliler Derneği TÜİK'e tepki gösterdi:

Türkiye Emekliler Derneği TÜİK'e tepki göste... Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarına karşı sert bir tepki gösterdi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarına karşı sert bir tepki gösterdi. Açıklamada, TÜİK'in çarşı pazardaki fiyat artışlarından çok daha düşük enflasyon rakamları açıkladığı ve bu durumun vatandaşları yanıltarak gelir düzeylerini azalttığı iddia edildi.

Ayrıca açıklamada, "Milyonlarca emekli, yüzde 24,73'lük zamla '0' zam almış olacak. Yani aldıkları 10 bin TL aylık maaş, bir buçuk veya iki yıl boyunca artmayacak" şeklinde belirtildi.

1720000380898-edab-1178-b-163-4266-9780-3454-ed-6448-f-9-w-1.jpg

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Haziran ayına kadar geçen 6 aylık dönemde, bağlanan en düşük kök aylık 4 bin 500 lira olmuştur. Bu durum başlı başına bir ayıp iken, TÜİK'in açıkladığı 6 aylık TÜFE oranı olan yüzde 24,73 rakamını bu rakama ekleseniz, 5 bin 613 lira olmaktadır. Bu, Türkiye Yüzyılının ayıbıdır. Bu rakama 4 bin 387 lira ekleyen Hazine, açıkladığı vergi oranları ve zamlarla bu sayıları daha ele geçmeden geri almaktadır.
Milyonlarca emekli kök aylıklarına yansıyacak yüzde 24,73'lük zam sebebiyle "0" zam almış olacaklar. Yani elde ettikleri 10 bin TL aylık, belki daha bir buçuk yıl, ya da iki yıl daha zam alamayacaklardır.

"GEÇEN 6 AYLIK DÖNEMİN TÜFE ORANINI EMEKLİYE ZAM DİYE YUTTURAMAZSINIZ"

Diğer bir ifadeyle, geçen 6 aylık dönemin TÜFE oranıyla emeklilere zam yapıldığı iddiası doğru değildir. Bu rakam, emeklilerin aylıklarındaki değer kaybını telafi etmek için verilmiştir. Ek bir rakam veya refah payı eklenmediği sürece, bu zam sadece enflasyon erimesini telafi etmektedir ve aslında gerçekte verilen bir artış değildir.

TÜİK'in, çarşı pazarda gördüğümüz rakamların çok uzağında kalan rakamlarla açıkladığı TÜFE rakamı vatandaşları yanıltmak, gelir düzeylerini düşürmek anlamına geldiği için, TÜİK suç işlemektedir. Emeklinin ve çalışanların gelirlerindeki gerçek erimeyi görmezden gelen TÜİK, bu suçu işlerken belki birilerinden alkış almıştır ama kamu vicdanında en güvenilmez kurum olma yolunda büyük bir adım atmıştır.
Emekliler; sıfır zamma karşıdır, TÜİK rakamlarını gerçekçi bulmamaktadır ve bu yetkililerin bu duruma acil olarak müdahale etmelerini beklemektedir.

"REFAH PAYI ORANI AÇIKLANMALI VE UYGULANMALI"

"Emekliye, temmuz ayının 15'ine kadar, refah payı oranı açıklanmalı ve uygulanmalı, taban emekli aylıklarına seyyanen artış yapılarak açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Ücretlilerin ve emeklilerin aylıklarının artışını sınırlayan bir politikaya dönüşen, enflasyonu oyunu oynanmaktadır. Haziran ayı TÜFE artışının yüzde 1,64 açıklanması, piyasa gerçekleriyle çelişmekte ve en az yüzde 3,5 beklenen aylık enflasyon, şimşek etkisiyle küçültülmektedir. Emekli, dul ve yetimlerin gelirleri kısılarak ülke yönetilemeyeceğini göremeyenler, gerçeklerden çok uzaktırlar demektir.
Emekliyi muhtaç duruma düşüren istatistik oyunlarına son verilmeli ve emeklilere insanca yaşamaya yetecek gelir ve aylık ödenmelidir."

"Türkiye Emekliler Derneği TÜİK'e tepki gösterdi: "Enflasyon sayıları gerçek dışı, suç işleniyor"" haberi, 03 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Türkiye Emekliler Derneği TÜİK'e tepki gösterdi: "Enflasyon sayıları gerçek dışı, suç işleniyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Emekliler Derneği TÜİK'e tepki gösterdi: "Enflasyon sayıları gerçek dışı, suç işleniyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 06 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 Ankara’da meteor geceyi bir anda ışıltılı hale getirdi!
  2. 00:54 Fransa gol atmadan kazandı. Ronaldo tutunamadı!
  3. 00:51 Ajet'te 7 saat 55 dakikalık Rötar isyanı!
  4. 00:49 Fransa, Portekiz'i yerle bir etti!
  5. 00:39 Türkiye Uzay Ajansı'ndan Türkiye'de görülen meteor hakkında açıklama geldi!
  6. 00:13 'Kırmızı özel baksırım var maçlarda giyince kazanıyoruz'
  7. 00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Türksat 6A'yı 2025'te dünyaya pazarlayacağız!
  8. 00:10 ABD Başkanı Biden vazgeçti! Çekilmeyecek!
  9. 00:05 İtalya'da korkunç yanardağ patlamaları sürüyor!: Catania Havaalanı uçuşlara kapatıldı!
  10. 00:02 Bakan Yumaklı açıkladı!: Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor!
  11. 23:58 Artık sıcak havalarda terlemeye son!: Bu yöntemle ter kokmayacaksınız
  12. 23:54 İstanbul'un ortasına beyaz bir cisim düştü!
  13. 23:52 Fenerbahçe Opet artık yok!
  14. 23:27 Putin açıkladı: "Rusya, Ukrayna'da çatışmanın kesin bir şekilde sonlandırılmasından yana"
  15. 23:06 Sigaraya Büyük İndirim: Önce Zam, Şimdi İndirim!
  16. 22:53 Otomotiv Devi İflas Etti: 450 Bin Liradan Ucuza Araç Satışı!
  17. 22:20 Ünlü YouTuber Enes Batur Ölümden Döndü: Aracı Hurdaya Döndü!
  18. 22:10 Suriye’de Türk bayrağına saldıran şüpheli bayrağı öptü ve özür diledi!
  19. 22:09 Ev sahipleri bu defa yandı!
  20. 21:55 İspanya; Almanları yerle bir etti!
Ekonomi Haberleri