Türkiye genelinde altın sahiplerine yönelik şok karar!

Türkiye genelinde altın sahiplerine yönelik şok karar!

Türkiye genelinde altın sahiplerine yönelik ... Altın piyasasında uzman İslam Memiş, gram altının rekor kırmasının ardından yatırımcılara uyarılarda bulundu. İlerleyen aylarda bir altın türünün üretiminin yasaklanabileceğini belirterek, "Dikkatli olun" dedi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın dünkü açıklamalarının ardından uluslararası piyasalarda altın fiyatları rekor seviyelere yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gün içinde 500 baz puanlık faiz artışı kararı almasına rağmen, dolar ve altın fiyatlarındaki ateşi kontrol altına aldı.Ekonomistler, ABD'nin yaz aylarında faiz indirimine gitmesiyle birlikte altın fiyatlarının yeni rekorlar kırabileceğine inanıyorlar. Ancak, altının her zaman yatırımcılar için bir "güvenli liman" olduğu fikriyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Dikkat çeken açıklamalarıyla bilinen ve aynı zamanda bir kuyumcu dükkanı işleten ekonomist İslam Memiş, geçtiğimiz yıl alınan altın ithalatı ve üretimine yönelik kısıtlama kararlarına bir yenisinin daha ekleneceğini ifade etti.

MALİYE BAKANLIĞI ÜRETİMİNİ YASAKLAYACAK

Memiş, yakın bir gelecekte gram altının üretiminin yasaklanacağını vurguladı. Geçtiğimiz yıl başlatılan altın işlemlerine ilişkin kısıtlamaların bu yıl da devam edeceğini belirten Memiş, 2023'te çeyrek ve yarım gram altın üretiminin durdurulacağını, 2024'te ise 22 ayar gram altınlarla devam edileceğini açıkladı.

Memiş, sektör içinden aldığı duyumlar doğrultusunda, gelecek aylarda böyle bir adımın atılacağını belirtti. Ancak, bu hamlenin oldukça yanlış olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu karardan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

22 AYARLIK ALTINLARI KAPSAYACAK

Memiş, bu tür kısıtlamaların birikim alışkanlıklarını değiştireceğini vurgulayarak, düşük bütçeli vatandaşların birikimlerini gram altın alarak yaptığını belirtti. Eğer bu kişiler piyasada bulunan gram altınlara erişimini kaybederse, birikimlerini piyasaya geri sürmelerinin enflasyonu artırabileceğini dile getirdi.

Memiş, bütçesi sınırlı olan vatandaşlar için önemli bir birikim aracı olan gram altının, geçtiğimiz hafta yaşanan sert hareketlerin ardından rekor seviyelere ulaştığını ifade ederken, yetkililerin bu konuda vatandaşa destek olmasını umduklarını dile getirdi.

Memiş, başlangıçta bu yasağın yalnızca 22 ayar gram altınlar için geçerli olacağını belirtirken, ilerleyen zamanlarda bu kısıtlamanın 24 ayar için de geçerli olabileceği uyarısında bulundu.

Bu adımın atılması durumunda, elinde altın bulunan vatandaşlar satış yapabilecek olsa da, kesme altına uygulanan sınırlamaya benzer bir kısıtlama gram altın için de geçerli olacak. Bu durumda birçok kuyumcu, 22 ayar gram altınları kabul etmeyecek ve piyasada yaşanan satış talebi beklentileri azaltacak.

"Türkiye genelinde altın sahiplerine yönelik şok karar!" haberi, 21 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Türkiye genelinde altın sahiplerine yönelik şok karar! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye genelinde altın sahiplerine yönelik şok karar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  2. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  3. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  4. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  5. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  6. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  7. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  8. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  9. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  10. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  11. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  12. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
  13. 15:06 Audi e-tron GT yenilecek: Ön gösterim yapıldı
  14. 15:02 İnci Taneleri'ne sürpriz transfer gerçekleşti: Usta oyuncu kadroya dahil oldu
  15. 15:00 Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığa yeniden aday açıklaması
  16. 14:58 Yargı ekibi finali seyircisiyle izleyeceğini açıkladı
  17. 14:57 Merkez Bankası genel kurulu her yıl nisan ayında toplanacağını belirtti
  18. 14:55 Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi
  19. 14:53 Trump'ın sus payı davasında dikkat çeken itiraf geldi: O haberi yayımlasaydım başkan olamazdı
  20. 14:48 Zamlar katlanacak: Kafe ve restoranlarda KDV ikişer puan arttı
Ekonomi Haberleri