Türkiye ve META: Instagram İçeriği Üzerine Görüşmelerde Neler Konuşuldu?

Türkiye ve META: Instagram İçeriği Üzerine Görüşmelerde Neler Konuşuldu?

Türkiye ve META: Instagram İçeriği Üzerine G... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile META yetkilileri arasındaki toplantıda, Türkiye'nin terör örgütleri ve hassas içerik talepleri gündeme geldi. META'nın Hamas içeriklerini engelleme gerekçesi, ABD'nin terör tanımıyla açıklandı. Bakan Uraloğlu, ilerleme sağlanamadığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile META yetkilileri arasındaki kritik toplantıda, Türkiye'nin sosyal medya içerik talepleri öne çıktı. Özellikle Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajlarının algoritmalarla engellenmesi nedeniyle META'ya eleştiriler yapıldı. META, ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak tanıdığı gerekçesiyle bu kararın alındığını savundu.

Türkiye'de Instagram'a erişim engeliyle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile META yetkilileri arasında yapılan kritik toplantının detayları ortaya çıktı. Görüşme, Türkiye'nin içerik denetimi ve sosyal medya politikaları konusundaki hassasiyetlerini yeniden gündeme getirdi.

Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri katıldı. Görüşme, saat 13.00'te başlamış ve akşam 19.00'da sona ermişti.

Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, Türkiye'nin katalog suçlar ve toplum hassasiyetlerine aykırı içeriklere yönelik talepleriydi. Özellikle, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili yayımlanan taziye mesajlarının Instagram algoritmaları tarafından engellenmesi nedeniyle META'ya yöneltilen eleştiriler öne çıktı. META, ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak tanıdığını ve bu çerçevede algoritmaların devreye girdiğini savunarak, bu durumu açıklamaya çalıştı.

Toplantıda, Türkiye'nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK, PYD ve FETÖ'ye destek mesajlarının da algoritmalarla engellenmesi gerektiği belirtildi. META'nın PKK konusunda olumlu bir yaklaşım sergilediği ancak terör tanımı konusunda taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşandığı bildirildi. Türkiye'nin platformdan kaldırılmasını talep ettiği içerik listesi de META'ya sunuldu.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Instagram'ın erişim engeline ilişkin istenilen sonucun elde edilemediğini ifade etti. Uraloğlu, "Instagram'ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık. Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok" dedi.

Instagram'a erişim engeli, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili taziye mesajlarının Instagram tarafından engellendiğini söylemesi üzerine getirilmişti. Türkiye, sosyal medya platformlarına yönelik erişim engellerini katalog suçlar, "Atatürk'e hakaret", kumar ve uyuşturucuya yönlendirme gibi suçlar ve çocuğa yönelik cinsel istismar gibi içerikler nedeniyle uyguladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, ülkenin koyduğu kurallar ve değerlerin önemine vurgu yaparak, uyarılara rağmen katalog suçlarına dikkat edilmediğini ve bu nedenle erişim engelinin getirildiğini ifade etti. Engelin kalkması için META'nın Türkiye'nin kanunlarına uyması gerektiğini söyledi.

"Türkiye ve META: Instagram İçeriği Üzerine Görüşmelerde Neler Konuşuldu?" haberi, 06 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye ve META: Instagram İçeriği Üzerine Görüşmelerde Neler Konuşuldu? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye ve META: Instagram İçeriği Üzerine Görüşmelerde Neler Konuşuldu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:17 BM'den Korkutan Rapor: Gazze'de Güvenli Alan Kalmadı!
  2. 22:13 Tapu sahiplerine şok etkisi: 95 liradan 3 bin 500 liraya çıktı
  3. 22:12 Ticaret Bakanlığı devreye girdi: Rekor ceza kesiliyor!
  4. 22:09 Kanal D'nin Popüler Dizisi 'Yalan', Yayın Gününü Değiştirerek Reyting Yarışına Katılıyor
  5. 22:03 Naci Görür'ün Önceden İşaret Ettiği Bölgedeki Depremden Sonra Endişeler Artıyor!
  6. 21:59 MSB Duyurdu: Van'da Uyuşturucu Çetelerine Ağır Darbe!
  7. 21:58 Metin Külünk: "2025'te Ekonomik Rahatlama Sağlanmazsa Sandık Baskısı Artar"
  8. 21:53 Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşamını yitirdi
  9. 21:53 Ahmet Çakar'dan Derbi İddiası: Mourinho, Galatasaray’a Kırmızı Kart Tezgahı mı Hazırlıyor?
  10. 21:49 Putin’den ordudaki asker sayısını artırma emri!
  11. 21:45 Dilan Polat Serbest Bırakıldı, Sosyal Medyadan Mesaj Yağmuruna Teşekkür Etti!
  12. 21:42 Biden'dan Trump'a Yönelik Suikast Girişime Tepki: "Gizli Servis Daha Fazla Destek İhtiyacı İçinde"
  13. 21:33 Altın Fiyatlarında Sıcak Gelişme: Zirveye Koşuyor!
  14. 21:33 BM'den Gazze İçin Acil Uyarı: "Ortak İnsanlığımız Tehlikede"
  15. 21:31 Merkez Bankası Faiz Kararını Eylül'de Sabit Tutacak mı? Piyasa Beklentileri Açıklandı!
  16. 21:28 17 Eylül günlük burç yorumları
  17. 21:26 Ankaragücü’nde Erdoğan krizi!
  18. 21:25 Dele Alli'nin Yeni Durağı La Liga mı? Real Betis Transferi Gündemde
  19. 21:25 Yunanistan’da Türk Mafyası Alarm Verdi: Casusluk Tehdidi Hakkında Gizli Rapor!
  20. 21:19 Trendyol Süper Lig'de Derbi Tarihleri Açıklandı! İşte 7-17. Haftaların Programı!
Gündem Haberleri