Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, toplu sözleşme sonucunu değerlendirdi: Memurlarımızın tatmin olmadığı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, toplu sözleşme sonucunu değerlendirdi: Memurlarımızın tatmin olmadığı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, topl... Kahveci, yazılı açıklamasında, kamu görevlileri ve emeklilerinin 2022-2023 yıllarına ilişkin toplu sözleşme sürecinin mutabakatla sonuçlandığını anımsattı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini, "Geçmiş dönemlere kıyasla daha fazla kazanım elde edilmiş olsa da özellikle refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere kırmızı çizgi olarak gördüğümüz ekonomik taleplerimizi karşılamaktan uzak kalan bu toplu sözleşmenin yetersiz olduğunu düşünmekteyiz." şeklinde değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen'in, toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından son anına kadar sürece katkıda bulunmak için bütün gücüyle mücadele verdiğini belirten Kahveci, şunları kaydetti:

"Aileleriyle birlikte 25 milyona yaklaşan bir kitlenin son yıllarda eriyen alım gücünün artırılması, yükselen enflasyon karşısında korunması, geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi, büyümeden pay verilerek memurların refahının artırılması, 2018'de verilen sözün de bir gereği olarak, tüm memurları kapsayacak adil ve hakkaniyetli bir 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılması, kamudaki güvencesiz sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilerek, söz konusu personelin kadroya geçirilmesi ile yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konuları kırmızı çizgimiz olmak üzere tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerin sorunlarının kalıcı bir biçimde çözülmesi için birlikte hareket ederek sesimizin daha gür çıkmasını arzuladık."

- "Sürece katkı sağlamak adına örgütlü gücümüzü son anına kadar kullandık"

Türkiye Kamu-Sen'in, toplu pazarlıklardaki varlığı ve etkinliği sayesinde, "2012'den beri alınan en yüksek zam oranlarına ulaşıldığını, 3 yıldan beri sürüncemede bırakılan ek gösterge uygulamasının bir takvime bağlandığını, 2013'ten beri kanayan yara haline gelmiş sözleşmeli personele kadro konusunun toplu sözleşme metnine dahil edildiğini" belirten Önder Kahveci, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada taviz vermeyeceğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz taleplerimiz olan özellikle kamu çalışanlarını enflasyon karşısında koruyacak refah payı uygulamasının hayata geçirilmemesi, seyyanen zam talebimizin karşılık bulmaması, yardımcı hizmetlilere ilişkin hassasiyetlerimizin göz ardı edilmesi, ek gösterge düzenlemesi ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin toplu sözleşme metnindeki bağlayıcı olmayan muğlak ifadeler nedeniyle mutabakat metnine itirazlarımızı heyete ilettik.

4688 sayılı Kanun gereğince, toplu sözleşme metnini bağıtlama, yetkili konfederasyonun uhdesinde bulunmaktadır. Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen olarak bizim toplu sözleşmeyi imzalama ya da Hakem Kuruluna başvurma gibi bir hakkımız hukuken bulunmamaktadır. Bu nedenle biz, sürece katkı sağlamak adına bilgimizi, tecrübemizi, örgütlü gücümüzü son anına kadar kullandık, ilgilileri uyarma vazifemizi yerine getirdik. Sonuç itibarıyla geçmiş dönemlere kıyasla daha fazla kazanım elde edilmiş olsa da özellikle refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere kırmızı çizgi olarak gördüğümüz ekonomik taleplerimizi karşılamaktan uzak kalan bu toplu sözleşmenin yetersiz olduğunu düşünmekteyiz."

İlerleme sağlayamadıkları hususlardan vazgeçmediklerini belirten Önder Kahveci, özellikle refah payı, seyyanen zam, yardımcı hizmetlilerin sorunları, vergi dilimleri başta olmak üzere acil çözüm bekleyen konulardaki taleplerinin hayata geçmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

- "Memurlarımızın tatmin olmadığı sözleşmeyi onaylamamız mümkün değil"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'nin belli güç odakları tarafından ekonomik, ekolojik, askeri ve siyasi anlamda zafiyete uğratılmak istendiği bu dönemde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yapıcı yaklaşımı ve çözüm odaklı çabalarının, kazanımların artması noktasında önemli bir etken olarak kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Kahveci, "6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine en yüksek düzeyde katkıyı sunarak bu seviyeye getirmiş olmamıza rağmen memurlarımızın tatmin olmadığı bir sözleşmeyi onaylamamız mümkün değildir. İlerleyen süreçte refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere tüm taleplerimizin gerçekleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, toplu sözleşme sonucunu değerlendirdi: Memurlarımızın tatm." haberi, 23 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, toplu sözleşme sonucunu değerlendirdi: Memurlarımızın tatm.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, toplu sözleşme sonucunu değerlendirdi: Memurlarımızın tatm.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Emek Haberleri