Türkiye Komünist Partisi'ne geçeriz AKP'ye geçmeyiz diyen İyi Partili Yozgat Belediye Başkanı'na Akşener'den o

Türkiye Komünist Partisi'ne geçeriz AKP'ye geçmeyiz diyen İyi Partili Yozgat Belediye Başkanı'na Akşener'den o

Türkiye Komünist Partisi'ne geçeriz AKP'ye g... İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Partili Yozgat Yenifakı Belediyesi'ni ziyaret etti. Akşener, Belediye Başkanı Yalçın'ın, "Bazı vatandaşlar bize gelip AKP’ye geçecek misiniz? diye soruyor sorusuna cevap verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezileri kapsamında sabah saatlerinde Kayseri’ye hareket etti. Kayseri ziyareti öncesi Yozgat Yenifakıllı Belediye Başkanı Soner Yalçın’ı ziyaret eden Akşener gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Yalçın, Akşener'e, "Bazı vatandaşlar bize gelip AKP’ye geçecek misiniz? diye soruyor. Ben de onlara 'TKP’ye geçeriz AK Parti’ye geçmeyiz diyorum' " dedi. Yalçın'ı "Kesinlikle" diyerek tasdik eden, Akşener, "Ben de alıştım artık, siniri bozulan kaş göz işareti yapıyor, böyle bir sistem bu. Bu parti kurulduğundan bu yana ben yaşadım. Sizler de yaşayacaksınız. Dolayısıyla böyle bir şey yok ben kendi adıma da söyleyebilirim böyle bir şey yok. Kesinlikle yoktur" diye konuştu.

"KİM KİMDEN DERTLİYSE YÜZ YÜZE KONUŞMAK DAHA FAYDALI"

Akşener, daha sonra geçtiği Kayseri'nin İncesu ilçesinde esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın disipline sevk edilmesinin söz konusu olup olmadığını ve Buğra Kavuncu'yla ilgili sözlerinin sorulması üzerine Akşener, şunları söyledi: "Şimdi bu konuyu ne burada ne İncesu'da çok enteresan ne de Yenifakılı'da bana soran olmadı. Tabii medyanın ilgisini çekiyor fakat vatandaşın derdi başka. Bizim netice itibarıyla keşke medya ya da sosyal medya üzerinden dertlerimizi paylaşmak yerine, derdimizi anlatmak yerine telefon açıp ya da gelip yan yana kim kimden dertliyse yüz yüze konuşmanın daha faydalı olacağını siyasi hayatım boyunca düşünmüşümdür. O yapılamadı, kamuoyuna mal oldu ama vatandaşın derdiyle hiç yan yana gelmiyor. Beni takip ettiniz, yani gazeteci haklı soruyu sormaya ama vatandaş böyle bir soru sormuyor. Vatandaş oğlunun Türkiye'yi terk etmesiyle ilgili duyduğu endişesini ağlayarak söylüyor. Süt hayvanı besiciliği yapan süt üreticisi gözleri dolu dolu 'Şunu mecliste dile getirin' diyor. Dolayısıyla şimdi bu soruyu cevaplamayı bu insanlara karşı ayıp hissediyorum. Onun için görelim Mevlam neyler. neylerse güzel eyler." 

"MAHKEME BİR KARAR VERECEK..."

Akşener, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatması üzerine, "Yani Buğra Bey kendisiyle ilgili iddia sahiplerinin hukuk yoluyla iddialarını ispatlamaları için bir fırsat tanıyor. Bu çok önemli bir şey. Şimdi iddia sahipleri gidecek, mahkemede ellerinde varsa bilgi, belge neyse onları bildirecekler. Mahkeme bir karar verecek, o zaman akla kara birbirinden ayrılacak" ifadelerini kullandı. Akşener, bir gazetecinin bu konuyla ilgili bir tasarrufunun olup olmayacağı sorusunu İngilizce olarak "No comment (Yorum yok)" şeklinde espriyle yanıtladı. 

"ESNAFI GEZME SEBEBİM PROPAGANDA DEĞİL"

Türkiye'de 20 Ocak 2020'den itibaren ilçe ilçe esnafı gezdiğini belirten Akşener, "Esnaf gezme sebebim oy istemek amaçlı değil, propaganda yapmıyorum, iktidarı yermiyorum. Unutulmuş esnafı görüyoruz, üzerine perde örtülmüş esnafı dinliyoruz, sorunlarını meclise getiriyoruz" diye konuştu. Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde de esnafların sorunları dinlediklerini anlatan Akşener, "Pandemi sürecinde İç Anadolu'dan başladım. Aksaray'a gitmiştim, 1,5-2 ay oluyor. Aksaray'daki şikayetlerin Yenifakılı'ya geldiğim zaman 1,5-2 ayda bu derece derinleştiğini şaşkınlıkla ve çok üzüntüyle gördüm. Benimle olanlar gördüler, yani ağlayan esnaflarımız oldu. Şimdi özellikle çiftçinin, süt üreticilerinin, besicilerin çok büyük şikayeti var. Var oğlu var" ifadelerini kullandı.

"SİFTAH YAPMAYAN ESNAFLA KARŞILAŞTIK"

Akşener, siftah yapmayan esnaflarla karşılaştıklarını dile getirerek, "Şimdi burada da aynı yöntemle esnaflarımızı ziyaret ettim. Bu nedenle buradayım ama görüyorum ki işsizlik gençlerde çok feci vaziyette. Esnafımızın oğlu babasına yardım ediyordu, '24 yaşındayım, imkan bulursam Türkiye'yi terk edeceğim' dedi. Umudu yok, gelecekle ilgili hayali yok ve Türkiye'de ekonomik manada yaşamaktan büyük endişe taşıyor. Dolayısıyla bunları sizlerin ve meclis aracılığıyla kamuoyuna mal edip burayı dikkati çekmeye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

"Türkiye Komünist Partisi'ne geçeriz AKP'ye geçmeyiz diyen İyi Partili Yozgat Belediye Başkanı'na A." haberi, 21 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Türkiye Komünist Partisi'ne geçeriz AKP'ye geçmeyiz diyen İyi Partili Yozgat Belediye Başkanı'na A.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Komünist Partisi'ne geçeriz AKP'ye geçmeyiz diyen İyi Partili Yozgat Belediye Başkanı'na A.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  2. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  3. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  4. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  5. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  6. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  7. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  8. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  9. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  10. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  11. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  12. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  13. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  14. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  15. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  16. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  17. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  18. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  19. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  20. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
Politika Haberleri