Türkiye Portekiz maçının sonucu belli oldu

Türkiye Portekiz maçının sonucu belli oldu

Türkiye Portekiz maçının sonucu belli oldu Turgay BEŞYILDIZ yazdı: Türkiye Portekiz maçının sonucunu açıkladı. Türkiye-Portekiz maçının sonucunun açıklanması oldukça dikkat çekti. Portekiz maçının sonucu açıklanmış oldu! Son dakika maç sonucu...

Türkiye futbol takımı, Gürcistan ile oynadığı son EC maçında tarihindeki 627. maçına çıktı.

Polonya'nın başkenti Varşova'da ev sahibi takıma karşı oynadıkları son Avrupa Şampiyonası hazırlık maçı öncesinde Polonya'ya 2-1 mağlup olan Yıldızlar ve Aylar, 2024'teki ilk grup maçında eşit bir şekilde eşleşiyor ve hazırlık maçı yapıyor. Futbol Şampiyonası sınır komşusu Gürcistan'ın önünde başladı.

Kırmızı beyazlı ekibin Gürcistan'la tamamladığı 90 dakikalık ilk yarı 1:1 sona ererken, karşılaşmanın sonunda Türkiye 3:1'lik galibiyetle gülümsedi.

Dortmund'un Signal Iduna Park Stadı'nda maç öncesi marş okunurken hiçbir sorun yaşamadığımız yan komşumuzun milli marşının söylenmesini tamamen bilgisizlik ve kültür eksikliğine bağlıyorum. , Gürcü marşı çalındığında. (Düdüğü kim çaldı!) Bu nasıl bir bilinç kaybı anlamıyorum.

Şimdi sıra Portekiz'de ve grupta yine zorlu bir maç olacak. Bu akşam aynı stadyumda alınacak bir galibiyet ya da beraberlik Türkiye'nin bu şampiyonada önünü açacak gibi görünüyor. Portekiz'de çok sayıda yaşlı ve kısa oyuncu var ve fiziksel güçleri Türkiye'ye göre daha az ama daha tecrübeliler.

Ay Yıldız Takımı; Yüzyıllık tarihinde 342'si resmi, 285'i özel olmak üzere 627 maç oynadı; 243 galibiyet, 236 mağlubiyet ve 148 beraberlik, biri mağlubiyetle sonuçlandı.

Futbol takımı; 270'i deplasmanda, 272'si kendi sahasında ve 85'i tarafsız sahada olmak üzere üçü varsayılan olmak üzere toplam 856 gol attı ve 898 gol attı.

Doğal olarak gollerle kazanıldı ve kazanıldı; - Maç başına ortalama 42 gol atan kırmızı beyazlılar, dünyanın 206 ülkesinde 7 kıtanın 6'sında 91 farklı ülkenin milli takımlarıyla mücadele etti.

Milletlerimiz; Avrupa'da 545.627, Asya'da 34, Güney Amerika'da 15, Kuzey Amerika'da 6, Afrika'da 24 ve Okyanusya'da (Avustralya) 3 maç oynadı. Türkiye'nin hazırlık yapmadığı, resmi maç yapmadığı tek kıta Antarktika! Sanırım bu kıtanın coğrafyasından kaynaklanıyor!
Kırmızı beyazlı takımın tarihinde farklı bir yenilgi; Aynı skorla kazandı: Mısır 7-1, Hollanda 6-1, Almanya 7-2, Polonya 8-0 ve İngiltere iki kez. Buna yaklaşık üç ay önce deplasmanda Avusturya'ya karşı alınan 6-1'lik yenilgi de eklenince, rakip karşısında alınan bu sonuç yetkililer açısından oldukça sürpriz oldu.

İran'a karşı 6:1, Kazakistan, Litvanya ve Cebelitarık'a karşı 6:0 ve Suriye, Güney Kore ve San Marino'ya karşı 7:0 farklı skorlarla zafer. O zamandan bu yana yıllar geçti. Tozlu raflara yerleştirildi.

Türkiye kalan 627 karşılaşmadan sadece birini varsayılan olarak kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında Kasım 2015'te İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç 0-0 sona erdi. Bu maçtan altı ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı oyuncularla sahaya çıkması nedeniyle maçı Türkiye lehine 3-0 olarak kaydetti.

Ayrıca hatırlarsanız Türkiye'nin Mayıs 2014'te Kosova ile deplasmanda oynadığı ve 6-1 kazandığı özel maç da o dönemde Kosova UEFA veya FIFA'nın bir parçası olmadığı için sayılmadı.

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçını Almanya'nın Dortmund kentinde Gürcistan'a karşı oynadı. Ay Yıldız Takımı olarak bilinen; Golleri Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu attı ancak fazla gol yiyemeyen Gürcistan'ın tek golü, Fransa'nın Mentz kulübünde forma giyen Georges Mikutadze'den geldi.

Bu akşam rakip Portekiz ile oynayacağımız maça geçmeden önce şunu söylemek istiyorum; 16. Bu şampiyonaya ilk kez katılan Gürcistan, Türkiye karşısında izlediğimiz Gürcüler, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti karşısında kazanır veya berabere kalırsa şaşırmayın! Çünkü seni hiç şaşırtmayacağım. Fransız antrenör Willy David Sagnol çok iyi bir takım kurdu.
"Kalkanlar Takımı" ve "Bizim Oğullarımız" lakaplı Portekiz milli takımı, 1955'ten bu yana 9 kez karşılaştı. Bunlardan 3'ü özel, 6'sı ise resmi karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

325 milyon euro değerindeki Türk milli takımı, dört yılda bir altıncı kez şampiyonaya katılacak, takım değeri milyarlarca euro olan kırmızı-yeşilli takım ise 3 veya 1 puanlık düşüş yaşayacak. 

Portekiz'e karşı 1955 ve 2012'de şu ana kadar oynadığımız 9 maçın 2'sini 3:1'lik aynı skorla kazandık, diğer 7 maçı ise kaybettik. Ev sahibi ülkenin en iyi hakemlerinden biri olan Alman Felix Zwayer, bugün saat 19.00'da başlayacak, daha önce sahayı hiç terk etmemiş iki takım arasındaki belirleyici 90 dakikanın düdüğünü çalacak.

Çocuklarımızın ve kalkan takımın gerçek sahiplerinin, Dordmund'un eski adı Westfalenstadion, yeni adı Signal Iduna Park stadyumunda ilk kez 81. bin kapasiteli, puan paylaşımı yaparak sahadan eşit ayrılacaklarını tahmin ediyorum. insanlar .

Taraftarın avantajı yıldızlar ve yıldızlardır, ya kazanırsak? Yanıldım diyorsan yeter ki bal kaymaklı olsun!.

"Türkiye Portekiz maçının sonucu belli oldu" haberi, 22 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Türkiye Portekiz maçının sonucu belli oldu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Portekiz maçının sonucu belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:32 Bolivya'da 17 Darbeci Gözaltına Alınmış Oldu
  2. 23:21 Cevdet Yılmaz'dan açıklama: "Enflasyonda düşüş olacak"
  3. 23:20 Beşiktaş iki transferini açıkladı!
  4. 23:11 Beşiktaş'tan flaş açıklama. İki transferi belli oldu!
  5. 23:02 Konyaspor yeni transferini duyurmuş oldu
  6. 22:59 Gallant: "İsrail Ordusu, Hizbullah'la Savaşta Lübnan'ı Taş Devri'ne Döndürebilir"
  7. 22:52 Manisa’da aranan 46 şahıs yakalanmış oldu
  8. 22:39 Kredi kartları limitlerinde değişiklik yapılacak!. 3 gün sonra uygulamaya geçecek!
  9. 22:38 Eyüpspor, Dorukhan Toköz'ü Kadrosuna Katmış Oldu
  10. 22:34 Ünlü otomotiv devi iflas etti!
  11. 22:27 Real Madrid'de rda Güler gelişmesi!
  12. 22:13 A Milli Takım geç açıldı. Filipinler'i devirmiş oldu
  13. 21:57 Asgari ücrete zam savunması!: SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çağrı!
  14. 21:54 Milas’ta kontrolünü kaybeden otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı var
  15. 21:51 90 Yıldır faaliyet gösteren şirket iflas tehlikesiyle karşı karşıya!
  16. 21:49 Yarın Başkent yanacak!: İşte 28 Haziran Ankara hava durumu
  17. 21:45 Enflasyon ne zaman düşecek?: Cevdet Yılmaz açıkladı!
  18. 21:41 İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan açıklama: "Dervişoğlu aradı, açmadım"
  19. 21:41 Koray Aydın istifası ardından İYİ Parti'den açıklama: Katılarak dile getirmesini tercih ederdik
  20. 21:37 Dolar sahiplerine soğuk duş: 3 ay sonra bir ilk!
Spor Haberleri